1
Asigurați-vă că aveți o introducere bună. Asta va atrage cititorul în poveste. De exemplu: "Am stat acolo, în fortăreața muntelui, așteptând și urmărind. Nu știa ce se aștepta, dar era sigură că ar trebui să fie acolo. Este ca și cum totul este deja hotărât să se întâmple. "
2
Utilizați limbajul descriptiv! Adjectivele sunt exemple frumoase de cuvinte descriptive, cum ar fi roșu, moale, lipicios, magnific, îngrozitor, scalabil, printre altele. Cu aceasta, cititorul poate avea o idee clară despre ceea ce se întâmplă în poveste. De exemplu: "Șarpele roșu și alunecos a alunecat între cele două tufișuri groase și umplut cu frunze verzi".
3
Creați-vă concluzia. Un sfârșit captivant. NU folosiți pur și simplu "End" tradițional, acest lucru ar fi foarte plictisitor! Terminați în mod neașteptat, ceva pe care nimeni nu la folosit vreodată înainte. De exemplu: "Când mi-am dat seama că călătoria mea sa terminat, mi-am întors privirea spre cer atât de albastră încât părea că este acoperită cu o cârpă. Norii erau negri ca noapte. Deși am câștigat, nu mi-am dat seama de ultima mea dorință, care era să-mi găsesc mama pierdută de mult.