itholoinfo.com

Cum să tratați păduchii din Guineea

Cobai pot dezvolta bucăți în corp. Termenul "lump" se referă de obicei la ganglionii limfatici care au devenit abcese (pungi de țesut infectate). Cu toate acestea, ele pot fi și chisturi (buzunare cu țesut fluid), lipoame (tumori grase) sau tumori ale pielii. Unele bucăți, atunci când sunt lăsate netratate, pot fi foarte inconfortabile și pot afecta sănătatea animalului. Dacă observați o bucată de cobai, luați-o la medicul veterinar pentru o diagnostic

și tratați animalul. Cu cât începeți mai devreme tratamentul, cu atât mai repede animalul de companie va fi sănătos.

pași

Partea 1
Tratarea miezului

Imaginea intitulată Îmbrăcăminte în porci de Guineea Pasul 1
1
Căutați tratament veterinar. Ciorchinii la cobai trebuie, de obicei, să fie examinați de un medic veterinar. Tratamentul implică de obicei îndepărtarea chirurgicală a zonei afectate. Dacă zona este infectată, poate fi necesar să se administreze antibiotice la animal pentru a preveni răspândirea infecției după intervenția chirurgicală.
 • Nu încearcă să tratezi o bucată pe cont propriu.
 • Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 2
  2
  Discutați despre posibilele dificultăți legate de tratament. Scoaterea bucății de cobai poate fi dificilă. În cazul în care zona este infectata, indepartarea chirurgicala a bacteriilor poate elibera in fluxul sanguin al animalului, rezultând într-o stare grava numita sepsis. Mai mult decât atât, în interiorul puroi abces are o consistență groasă ca cea a unei brânză care face tratamentul tipic (de foraj și miez de drenaj) devine ineficient în majoritatea cazurilor. Perforarea unui abces implică tăierea cu un instrument ascuțit.
  • În unele cazuri, abcesele pot forma extensii sub formă de deget, care se extind către țesuturile din apropiere și fac dificilă îndepărtarea.
  • Datorită amplasării, abcesele dentare pot fi dificil de tratat. Ele pot umfla și bloca gâtul. În plus, atunci când se sparg, este posibil ca pumnul eliberat să dărâme cobaiul, provocând moartea animalului.
  • Îndepărtarea chistului poate fi dificilă, deoarece în unele cazuri fluidul din interior conține bacterii.
 • Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 3
  3
  Autorizați medicul veterinar pentru a îndepărta chinul chirurgical. Dacă cobaiul poate fi operat, medicul veterinar va anestezia animalul și va îndepărta bucățile. În majoritatea cazurilor, animalul poate merge acasă chiar în ziua operației. Cu toate acestea, în cazul în care este abcesul dentar, este posibil ca veterinarul vrea sa spitaliza animalul, pentru ca operațiunea în acest domeniu implică riscuri grave de sănătate.
  • În cazul abceselor, este important ca îndepărtarea să fie completă. Problema ar putea reveni dacă eliminarea este parțială.
  • Îndepărtarea chirurgicală a unei tumori de piele este de obicei singura procedură necesară vindecării. Cu toate acestea, pot fi necesare tratamente suplimentare după eliminare în cazul tumorilor mai agresive.
 • Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 4
  4
  Autorizați medicul veterinar să pună și să scurgă abcesul. Forarea poate fi o opțiune bună atunci când problema este în gură sau maxilar. După anestezie, medicul veterinar va deschide abcesul și va scurge lichidul cu un cateter chirurgical. Apoi, abcesul drenat va fi dezinfectat cu un antiseptic. De asemenea, medicul veterinar poate implanta margele antibiotice la locul abcesului. Rețineți că această metodă mărește șansele de recurență a abcesului.
  • Igiena abcesului implică umplerea acestuia cu un lichid antiseptic, apoi drenarea soluției. Poate fi necesar să repetați procedura de mai multe ori până când se elimină tot puroiul.
  • Aplicarea antibioticelor poate dura între două și șase luni.
 • Imaginea intitulată Împrăștiați bucăți în porci din Guineea Pasul 5
  5
  Autorizați injectarea de antibiotice în abces. Îndepărtarea chirurgicală a abcesului nu este întotdeauna necesară. Dacă abcesul animalului este mai mic de 1 cm în diametru, medicul veterinar poate sugera injecția directă de antibiotice în zona afectată. Injectarea se va face pe peretele abcesului. O alternativă este igiena periodică a abcesului (mai degrabă decât îndepărtarea).
  • Igiena periodică a abcesului îl va împiedica să continue să provoace probleme. Medicul veterinar vă va spune cât de des trebuie curățat.
 • Partea 2
  Îngrijirea porcului de guinea după operație

  Imaginea intitulată Împrăștiați bucăți în porci din Guineea Pasul 6
  1
  Lăsați animalul într-un mediu liniștit. Atunci când aduceți cobaiul înapoi după operație, lăsați-o să se recupereze într-un mediu calm și liniștit. Puneți cușca într-o zonă a casei fără să vă mișcați prea mult. Dacă aveți alți porci mici, păstrați-i într-o altă cușcă, separată de animalul bolnav.
 • Imaginea intitulată Împrăștiați bucăți în porci din Guineea Pasul 7


  2
  Dați antibiotice cobaiului. Dacă mușchiul îndepărtat chirurgical a fost un chist infectat, trebuie să se administreze antibiotice pentru a preveni infecția ulterioară. Unele antibiotice pot fi extrem de dăunătoare sănătății rozătoarelor, deci medicul veterinar va prescrie unul potrivit pentru animal. Nu cumpărați antibiotice în magazinul de animale de companie - acestea pot fi periculoase pentru animalul dvs. de companie.
  • Cobaiul are nevoie de cel puțin o rundă de antibiotice după îndepărtarea chirurgicală a unui abces. Medicul veterinar stabilește durata necesară a tratamentului.
  • Când administrați comprimatul antibiotic, țineți animalul, deschideți gura și plasați comprimatul. Cu cât mai adânc în gura animalului puteți pune tableta, cu atât mai bine. Dacă medicamentul este plasat în apropierea molarilor, animalul de companie va avea dificultăți la scuipare.
  • Dați antibiotice până la sfârșitul tratamentului. Nu întrerupeți tratamentul dacă animalul prezintă o îmbunătățire. Acest lucru poate duce la proliferarea bacteriilor rezistente la antibiotice.
 • Imaginea intitulată Îmbrăcăminte în porci din Guineea Pasul 8
  3
  Sanitizează zona afectată. După operație, țineți site-ul inciziei curat. Pentru a curăța locul de incizie, utilizați un prosop curat, ușor umezit, atingând ușor fața. Zona poate fi un pic inflamat, deci încercați să nu exercitați prea multă presiune.
  • Verificați semnele de infecție la locul inciziei, inclusiv înroșirea, umflarea și secrețiile. Dacă zona afectată apare anormală, duceți animalul la medicul veterinar pentru tratament.
 • Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 9
  4
  Verificați următoarele anchete. Poate că medicul veterinar dorește să continue să urmărească cobaiul după operație pentru a monitoriza recuperarea animalului. În timpul următoarelor consultări, specialistul va examina zona de incizie, va îndepărta cusăturile (dacă este necesar) și va evalua starea generală de sănătate a porcului.
 • Partea 3
  Evitați bulgări viitoare

  Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 10
  1
  Scoateți obiectele ascuțite din cușcă. Nu puteți preveni tumorile, totuși, puteți preveni apariția chisturilor și a abceselor. Chisturile și abcesele se formează după o rană de puncție, îndepărtând astfel orice obiecte ascuțite sau aspre din mediul înconjurător. Căptușeala de paie, de exemplu, se poate lipi de pielea de índia.Em cobai în loc de paie referă la sol, opta pentru capace la sol de hârtie sau pisici.
  • În cazul în care oricare dintre jucăriile animalului au părțile îndreptate, eliminați-le și din cușcă. Roletele de hârtie igienică sau prosop de hârtie sunt ideale pentru animalele de companie ca jucărie, deoarece sunt moi și moi.
  • alimente din porcul cobai nu ar trebui să aibă piese subliniate, deoarece acestea pot răni gingiile animalului.
 • Imaginea intitulată Împrăștiați bucăți în porci din Guineea Pasul 11
  2
  Separați colegii ostili din cușcă. Dacă aveți mai mulți porci de cobai, separați-i dacă încep să se certe sau să manifeste ostilitate. Dacă cineva este mușcat, rana se poate infecta, formând un chist sau un abces.
 • Imaginea intitulată Împrospătează bucățele în porci din Guineea Pasul 12
  3
  Probleme dentare corecte. Malocluzia (alinierea necorespunzătoare a dinților) este o problemă obișnuită la cobai. Dacă dinții animalului nu sunt aliniate corespunzător, ele pot crește prea mult, lipindu-și gura înăuntru. Această perforare poate provoca chisturi sau abcese. Ia animalul de companie la medicul veterinar pentru tratament dacă dinții lui nu sunt aliniate.
  • Corectarea problemelor dentare ale cobaiului poate implica intervenții chirurgicale. Medicul veterinar va folosi unelte speciale pentru a tăia și regla dinții animalului.
 • sfaturi

  • Prognosticul unui nucleu de cobai va depinde de cauză și locație. Leziunile cauzate de perforarea tratată rapid primesc de obicei un prognostic pozitiv.
  • Abcesele se pot deschide singure. Cu cât se întâmplă acest lucru, ar putea fi necesar să se administreze antibiotice animalului.

  avertismente

  • Un chist netratat sau un abces poate crește foarte mult, ceea ce face dureros și dificil de tratat.
  • Tratamentul unui abces dentar poate implica îndepărtarea dintelui în cauză și curățarea agresivă a zonei afectate.
  • Antibioticele pot cauza o problemă intestinală numită enterotoxemie, care este fatală pentru cobai. Unele semne de enterotoxemie includ slăbiciune bruscă, diaree, pierderea apetitului la nivelul abdomenului moale. Enterotoxemia necesită tratament intensiv (care implică fluide, antibiotice intravenoase și substanțe pentru eliminarea toxinelor). Recuperarea este posibilă, dar nu toți cobaiii vor supraviețui în momentul în care primesc această boală.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (27)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai grijă de un strănut de cățelCum să ai grijă de un strănut de cățel
  Cum să vă îngrijiți de porcul vostru chinezCum să vă îngrijiți de porcul vostru chinez
  Cum să vă lăsați fericitul de Guineea fericit fără alt porcușor de GuineeaCum să vă lăsați fericitul de Guineea fericit fără alt porcușor de Guineea
  Cum sa-ti lasi micul porc in IndiaCum sa-ti lasi micul porc in India
  Cum de a determina sexul unei porci de GuineeaCum de a determina sexul unei porci de Guineea
  Cum să diagnosticați Caroços în Guinea PigCum să diagnosticați Caroços în Guinea Pig
  Cum să diagnosticați problemele respiratorii la porcii de GuineeaCum să diagnosticați problemele respiratorii la porcii de Guineea
  Cum de a diagnostica tumorile la hamsteriCum de a diagnostica tumorile la hamsteri
  Cum să știți dacă un cobai este bolnavCum să știți dacă un cobai este bolnav
  Cum sa scapi de acarieni la pisiciCum sa scapi de acarieni la pisici
  » » Cum să tratați păduchii din Guineea
  © 2021 itholoinfo.com