itholoinfo.com

Cum să preveniți transpirația la câini

Vremea fierbinte de vară poate fi mai periculoasă pentru câini decât cred mulți dintre proprietari. Când temperatura internă a animalului este foarte ridicată (de obicei, aproape de 41 ° C), apare o reacție chimică care distruge celulele corpului câinelui, ceea ce poate duce la deces. Dar, din fericire, există unele atitudini simple pe care le puteți lua pentru a vă menține câinele sănătos și pentru a evita insolația.

pași

Imaginea intitulată Prevenirea accidentului de căldură la câini Pasul 1
1
Dacă câinele este ținut într-o zonă în aer liber, asigurați-vă că acesta are acces la apă și umbra. Dacă vremea este foarte caldă, măsurați temperatura exterioară acolo unde este animalul. Poate fi foarte cald în unele locuri să-l lăsați pe stradă, indiferent cât de multă apă și umbră are.
 • Imaginea intitulată Prevenirea accidentului de căldură la câini Pasul 2
  2
  Exercitați animalul în aer liber numai dimineața devreme și după-amiaza târzie când temperaturile sunt mai mici.
 • Imaginea intitulată Prevenirea accidentului de căldură la câini Pasul 3
  3


  Luați apă împreună cu dvs. atunci când luați câinele la o plimbare. Urmăriți-l cu atenție și a vedea dacă prezintă semne că este prea cald, ca respirând cu greutate, pierderea de energie și orice slăbiciune evidentă sau poticnire. Dacă animalul începe să dea semne că este suferă de căldură, opriți într-un loc umbrit și să dea puțină apă să-l. Dacă simptomele nu vă scutesc, luați-o imediat acasă și căutați îngrijire veterinară.
 • Imaginea intitulată Prevenirea accidentului de căldură la câini Pasul 4
  4
  Nu lăsați niciodată animalul tău singur într-o mașină parcată. Chiar dacă parcați la umbra și lăsați ferestrele puțin deschise, temperatura internă a mașinii dvs. se poate ridica și risca viața câinelui dvs. în câteva minute.
 • Imaginea intitulată Prevenirea accidentului de căldură la câini Pasul 5
  5
  Acoperiți ferestrele mașinii dvs. dacă planificați o călătorie lungă cu câinele dvs. Luați apă rece împreună pentru a vă ajuta să păstrați animalul hidratat și să îl reîmprospătați.
 • sfaturi

  • Puteți să cumpărați perne reci pentru a fi folosite în casa câinelui sau în mașină. Când sunt înmuiate cu apă rece, acestea mențin temperatura scăzută. Bandanele pot fi, de asemenea, folosite în acest fel.
  • Farmaciile vând comprese reci care pot fi înghețate și nu fac multă mizerie. În plus, acestea pot fi aplicate direct în anumite regiuni ale corpului.
  • Căderea excesului de căldură este foarte frecventă în cazul buldogelor, mistreților și al altor rase cu capcane scurte - o atenție deosebită trebuie acordată acestor rase pentru prevenirea accidentării prin căldură.
  • Pentru a vă ajuta să vă reîmprospătați câinii, umpleți o sticlă de pulverizare cu apă și pulverizați - nu utilizați această metodă dacă ați folosit-o ca o pedeapsă pentru că câinele poate crede că ați făcut ceva greșit.
  • Dacă câinele este deshidratat, pielea va fi liberă.

  avertismente

  • Dacă câinele dvs. prezintă semne de accident vascular cerebral de căldură, utilizați un termometru rectal pentru a verifica temperatura acestuia. Dacă ajunge la 40,5 ° C, plasați animalul într-o baie rece (sau cel puțin bureți-l) și contactați imediat medicul veterinar. Când temperatura scade la 39 sau 40 de grade, scoateți-o din baie rece, astfel încât să nu cadă prea repede.
  • Unii veterinari cred că cuburile de gheață sunt periculoase pentru câini. Consultați-vă medicul veterinar pentru a vă asigura că îl puteți folosi împreună cu animalul de companie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mângâi un câineCum să mângâi un câine
  Cum de a mângâi o burtă a câineluiCum de a mângâi o burtă a câinelui
  Cum să amelioreze pielea uscată pe câiniCum să amelioreze pielea uscată pe câini
  Cum să ai grijă de nevoile de bază ale câinelui tăuCum să ai grijă de nevoile de bază ale câinelui tău
  Cum să aflați rasa câinelui dvs.Cum să aflați rasa câinelui dvs.
  Cum sa diagnosticati vitiligo la cainiCum sa diagnosticati vitiligo la caini
  Cum să-i înveți pe câine să țină un obiect cu gura taCum să-i înveți pe câine să țină un obiect cu gura ta
  Cum să evitați pietrele la rinichi la câiniCum să evitați pietrele la rinichi la câini
  Cum să vă preveniți ca câinele să se încălzeascăCum să vă preveniți ca câinele să se încălzească
  Cum să faci câinele să câștige greutate în modul sănătosCum să faci câinele să câștige greutate în modul sănătos
  » » Cum să preveniți transpirația la câini
  © 2021 itholoinfo.com