itholoinfo.com

Cum să devii un etolog

Etologia (sau studiul comportamentului animalelor) este o disciplină derivată din diverse domenii, cum ar fi zoologia, psihologia și medicina veterinară. Dacă doriți să fiți un etolog, veți avea nevoie de pregătire academică și de experiență în domeniu. Studiile și instruirea pe care va trebui să le dedicați va depinde de aria de etologie în care doriți să lucrați.

pași

Imagine intitulată Deveniți un comportament animalist Pasul 1
1
Alegeți o ramură. În cadrul etologiei există mai multe subdiviziuni. Puteți lucra în domeniul etologiei aplicate (de exemplu, asistență în formarea animalelor) sau într-o grădină zoologică, în acvariu sau în rezerva ecologică. Unele centre de cercetare angajează, de asemenea, etologiști. Alegerea domeniului de etologie pe care îl aderați este primul pas foarte important: această alegere va defini instruirea de care aveți nevoie. Înainte de a alege, întrebați-vă dacă doriți să aveți contact zilnic cu animalele de companie și proprietarii acestora sau dacă veți fi mai fericiți dacă ați lucrat numai cu animale și cu alți oameni de știință - ceea ce este rutina pe care o veți avea la un centru de cercetare, de exemplu.
 • Imagine intitulată Deveniți un comportament animalist Pasul 2
  2


  Obțineți pregătire academică. Puteți introduce în etologie folosind ca o poarta de acces o gamă largă de domenii: biologie, zoologie, ecologie, evolutie, entomologie, managementul faunei sălbatice, antropologie, psihologie, sociologie, etc. Cele mai multe posturi vacante de etologie necesită cel puțin clasa a III-a, dar este ideal să obțineți o diplomă de masterat, poate o diplomă de doctorat. Cele mai bune cursuri de licență sunt cele care au o analiză comportamentală în curriculum, cum ar fi psihologia sau biologia. Cele mai bune specializări pentru această zonă sunt filosofia sau medicina veterinară. Unele universități au cursuri specifice în domeniul etologiei sau al biologiei și al managementului faunei sălbatice.
 • Imagine intitulată Deveniți un comportament animalist Pasul 3
  3
  Introduceți un stagiu. Aceasta este o modalitate excelentă de a câștiga experiență și de a înțelege mai multe despre viața de zi cu zi a etologului. Anumite posturi vacante necesită, pe lângă pregătirea academică, formarea și experiența în domeniu. În plus, un stagiar are șanse bune să devină angajat al companiei după absolvire, deoarece, pe lângă calificarea academică, știe rutina și modul de lucru al companiei. Stagiile sunt oferite la clinici veterinare, acvarii, muzee, grădini zoologice și centre de cercetare.
 • Imagine intitulată Deveniți un comportament animalist Pasul 4
  4
  Nu luați prea mult timp pentru a intra pe piața muncii. Dacă începeți să căutați un loc de muncă în zonă numai după absolvire, plasarea în poziție poate fi dificilă. Concurența dintre etologi este foarte mare. Cu cât sunteți mai pregătiți, cu atât mai mari sunt șansele. De îndată ce decideți ce ramură de etologie doriți să urmați, începeți să cercetați ce companii oferă locuri de muncă compatibile. Abordați aceste companii să știe cum să lucreze sau chiar să lucreze pentru ele, să programeze întâlniri cu alți angajați pentru a afla ce fel de profesioniști caută și cum funcționează în fiecare zi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se transferă un domeniuCum se transferă un domeniu
  Cum să deveniți medic veterinarCum să deveniți medic veterinar
  Cum să vă controlați animalele de companie pe animalele de companie Sims 2Cum să vă controlați animalele de companie pe animalele de companie Sims 2
  Alegerea unei zone practiceAlegerea unei zone practice
  Cum să câștigi experiență în resurse umaneCum să câștigi experiență în resurse umane
  Cum să devii păstorCum să devii păstor
  Cum să deveniți un manipulator de grădini zoologiceCum să deveniți un manipulator de grădini zoologice
  Cum să devii un trainer de câiniCum să devii un trainer de câini
  Cum să lucrezi într-o bibliotecăCum să lucrezi într-o bibliotecă
  Cum să deveniți pediatruCum să deveniți pediatru
  » » Cum să devii un etolog
  © 2021 itholoinfo.com