itholoinfo.com

Cum se utilizează Tally

Tally 9 ERP este un program de contabilitate care vă permite să localizați și să gestionați toate conturile, vânzările, datoriile, toate legate de afacerea dvs. Acesta este folosit în principal în India, și îl puteți testa gratuit. Cu Tally puteți urmări toate cheltuielile dvs. cu doar câteva chei.

pași

Partea 1
Configurarea Tally

Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 1
1
Instalați Tally. Poate fi achiziționat și descărcat de pe site-ul cu același nume. Descărcați încercarea de 30 de zile dacă nu sunteți sigur dacă doriți să îl utilizați în viitor. Programul funcționează numai pe Windows. Puteți să-l utilizați în modul "Educațional", care vă permite să învățați cum să jucați Tally fără a trebui să vă plătiți licența. Unele funcții sunt limitate în acest mod.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Pasul 2
  2
  Navigați Tally. Programul este conceput pentru a fi utilizat de tastatură. Deși puteți face clic pe opțiunea dorită, toate au o comandă rapidă de la tastatură. În mod normal, cheia este afișată lângă fiecare opțiune disponibilă. Știind comenzile rapide vă va crește eficiența atunci când o utilizați.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Pasul 3
  3
  Creați o companie. Pentru a utiliza Tally este necesar să creați o companie în ea. Chiar dacă nu o folosiți profesionist, tot trebuie să începeți o afacere. În meniul inițial, selectați "Creare companie". Aceasta vă va duce la ecranul "Crearea companiei", care vă permite să introduceți datele.
  • Introduceți numele companiei așa cum apare în înregistrările bancare.
  • Introduceți adresa, respectarea legii, numărul de telefon și adresa de e-mail.
  • Activați "Backup automat" pentru a vă asigura că o copie a ceea ce ați făcut este salvată dacă se întâmplă ceva cu originalul.
  • Alegeți moneda.
  • Dacă utilizați Tally numai pentru a vă administra conturile, selectați "Numai conturi" din meniul "Întreținere". Dacă este vorba despre gestionarea inventarului, selectați "Conturi cu inventar".
  • Introduceți începutul antrenamentului dvs., precum și data de începere în registrele de lucru.
 • Partea 2
  Crearea de cărți cu motive

  Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 4
  1
  Înțelegeți din ce motiv există cărțile. Ei înregistrează toate tranzacțiile din acel cont. Sunt incluse două cărți motivate: "Numerar" și "Contul de profit și pierdere". Aveți posibilitatea să creați cât mai multe cărți motivate de care aveți nevoie.
  • Atunci când creați conturi pentru alte grupuri în "Vânzări sau Achiziții (venituri)", acestea trebuie să fie listate ca "Debitori diferiți", "Creditori diferiți" sau "Subsidiari" / Nepartição. Așezați-le acolo unde se potrivesc. De exemplu, un grup care vinde mai mult decât ați cumpărat trebuie să fie în contul "Debitori diferiți".
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 5
  2
  Deschide fereastra "Creare Ledger". Selectați "Conturi Info" din meniul "Gateway". Alegeți opțiunea "Ledger". Puteți alege între crearea unei singure cărți sau mai multe.
 • Imaginea intitulată Foloseste Tally Step 6
  3


  Selectați grupul. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când creați o carte de motive este să selectați grupul care vă va fi atribuit. Alegerea celei potrivite este importantă, deoarece acest lucru va afecta modul în care cifrele și vânzările sunt totalizate. O listă a grupurilor disponibile va fi disponibilă în partea dreaptă a ecranului.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 7
  4
  Dă-i motivul un nume. Introduceți un nume pentru registru. Acest lucru vă va face să știți ce are cartea fără a fi nevoie să o accesați.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 8
  5
  Introduceți soldul dvs. restant. Când creați un registru, trebuie să introduceți echilibrul pe care începe registrul. Dacă creați unul pentru un cont bancar, acesta ar fi soldul lui. Dacă inițiați o carte pentru suma datorată contractorului, această sumă pe care o datorați ar fi soldul inițial.
 • Partea 3
  Crearea chitanțelor

  Imaginea intitulată Folosiți Tally Pasul 9
  1
  Înțelegeți scopul chitanțelor. Acestea sunt documente care prezintă detalii despre o tranzacție financiară. În plus, ele sunt utilizate în toate aspectele unei afaceri, de la vânzări la depozite. Tally vine cu mai multe tipuri cunoscute de chitanțe preconfigurate.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 10
  2
  Deschideți pagina "Vouchere". Din meniul "Gateway", selectați "Vouchere de contabilitate".
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 11
  3
  Alegeți chitanța pe care doriți să o creați. În meniul din dreapta puteți vedea o listă de chitanțe disponibile care pot fi create. Alegeți unul care se potrivește nevoilor dvs.
  • Împotriva voucherului (F4) - Dovada când banii sunt depuși sau retrași din bancă sau transferați între două conturi ale aceleiași companii.
  • Voucher de plată (F5) - pentru plățile efectuate de companie.
  • Voucher de primire (F6) - pentru orice venit realizat de companie (vânzări, chirie, dobânzi etc.).
  • Voucher pentru jurnal (F7) - pentru tranzacții care nu implică vânzări, achiziții, rabaturi sau alte venituri. Se utilizează în principal pentru ajustări și balanțe de deschidere și închidere,
  • Voucher de vânzare / factură (F8) - pentru toate vânzările efectuate de companie.
  • Voucher de cumpărare (F9) - pentru achiziționarea de active de către companie.
 • Imaginea intitulată Folosiți Tally Step 12
  4
  Introduceți informațiile solicitate. Informațiile necesare pentru a completa chitanța vor varia în funcție de tipul pe care doriți să-l creați. De obicei, trebuie să definiți care registru de carte va fi legat la, astfel încât introduceți data și numele celor implicați.
  • Dacă introduceți produse care au fost cumpărate sau vândute, Tally va calcula automat totalurile pe baza cantității selectate.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se configurează comenzile USB pentru jocuri în Windows 8Cum se configurează comenzile USB pentru jocuri în Windows 8
  Cum să adăugați comenzi rapide personalizate pentru text pe AndroidCum să adăugați comenzi rapide personalizate pentru text pe Android
  Cum se adaugă butonul Shutdown pe desktopul Windows 8.1Cum se adaugă butonul Shutdown pe desktopul Windows 8.1
  Cum să comutați limbajul de introducere a tastaturii în Windows 8.1Cum să comutați limbajul de introducere a tastaturii în Windows 8.1
  Cum să învățați comenzi rapide de la tastatură în WindowsCum să învățați comenzi rapide de la tastatură în Windows
  Cum se creează o comandă rapidă în Windows 8Cum se creează o comandă rapidă în Windows 8
  Cum să dezactivați tasta Caps Lock în WindowsCum să dezactivați tasta Caps Lock în Windows
  Cum să dezinstalați Spyware DoctorCum să dezinstalați Spyware Doctor
  Cum să introduceți caractere străine pe o tastatură americanăCum să introduceți caractere străine pe o tastatură americană
  Instalarea și utilizarea simbolului indienilor de rupere în WindowsInstalarea și utilizarea simbolului indienilor de rupere în Windows
  » » Cum se utilizează Tally
  © 2021 itholoinfo.com