itholoinfo.com.com

Cum să păstrați un stack de compilare

Compostarea este un amestec bogat de substanțe nutritive din materie organică folosite de fermieri și grădinari pentru a ajuta la creșterea plantelor și florilor puternice, sănătoase. În plus față de furnizarea de nutrienți care contribuie la îmbunătățirea solului sărăcit fără costuri, grămeziile de compost beneficiază, de asemenea, de reciclarea multor deșeuri de gospodărie și de iarbă obișnuite care ar ajunge în depozitele de deșeuri. Deși perioada inițială de descompunere poate fi consumatoare de timp, odată ce stiva este activă, păstrarea așa cum este ea este ușoară. Acest articol explică modul în care puteți menține o grămadă de compost.

pași

Imagine intitulată Menținerea unui pasaj de compost Pasul 1
1
Faceți o depresiune în partea superioară a grămadei de compost, astfel încât să rețină apă. Când bateria par uscat, se presara cu un furtun, folosind-depresia este important să-l păstrați umed, dar nu ud, deoarece organismele benefice care fac materia organică se descompune în mod corespunzător nu supraviețuiesc într-un mediu umed.
 • Imagine intitulată Menținerea unui pasaj compost Pasul 2
  2
  Revitalizați celulele în mod regulat pentru a asigura o circulație adecvată a aerului, care încurajează creșterea bacteriilor și ciupercilor benefice și accelerează procesul de descompunere. Revolvarea stivei mai des va ajuta dacă trebuie să accelerați procesul sau dacă există un miros puternic în loc.
 • Imaginea intitulată Menținerea unui pasaj al compostului Pasul 3
  3
  Împărțiți sau tăiați materialele în bucăți mici înainte de a le pune în grămada de compost ori de câte ori este posibil. Părțile mai mici se descompun mai repede.
 • Imagine intitulată Păstrați o haldă de compost Pasul 4
  4
  Aflați ce elemente pot fi compuse. Cele mai multe elemente pe care le adăugați la grămada dvs., cu atât mai mult compost veți produce. Elementele disponibile în mod normal, care pot fi compostat includ evacuările de bucătărie, decupaje iarbă folosite în straturi subțiri, frunze moarte, boli ale plantelor libere sau dăunători (cu condiția ca nici buruieni) și hârtie perforată.


 • Imagine intitulată Menținerea unui pasaj de compost Pas 5
  5
  Adăugați paie, ace de pin (frunze), tăieturi de iarbă sau butași de plante dacă observați un miros neplăcut pe loc. Păstrați bateria bine ventilată.
 • Imagine intitulată Menținerea unui pasaj al compostului Pasul 6
  6
  Dacă grămada este înmuiată, adăugați frunze uscate tocate sau hârtie mărunțită pentru a absorbi excesul de apă. Păstrați bateria bine ventilată.
 • Imagine intitulată Menținerea unui heap compus. Pasul 7
  7
  Păstrați un recipient cu capac și mâner sub chiuvetă sau în interiorul frigiderului. Oboseala sau tăiați bucăți mari de deșeuri de bucătărie înainte de a le adăuga în container - când este plină, descărcați-o în grămada de compost. Dacă nu produceți în mod regulat cantități mari de deșeuri de bucătărie, obțineți acoperire biodegradabilă pentru recipientele de compost, care pot fi utilizate pentru a fi mai ușor de curățat.
 • Imagine intitulată Menținerea unui pasaj de compost Pasul 8
  8
  Acoperiți orice grămadă de compost cu un strat de iarbă de 2,5 până la 5 cm pentru a menține insectele zburătoare departe de locație.
 • sfaturi

  • Dacă grămada de compost este umedă și numai centrul este fierbinte, este probabil prea mic - adăugați mai multă materie organică.
  • Păstrați frunzele uscate în pungi sau pungi de lângă grămada de compost. Pe măsură ce adăugați resturi de bucătărie și alte materiale verzi, plasați un strat de frunze uscate deasupra pentru a vă ajuta să echilibrați materialele verde - asigurați-vă că rotiți coșul ori de câte ori adăugați un material nou.
  • Când este gata, grămada ar trebui să fie întunecată și fragilă și ar trebui să miroasă ca murdăria, nu ceva putred sau murdar.
  • Componentele pentru tăbăcire pot fi adăugate în grămadă pentru a accelera procesul de descompunere - în plus față de activatorii achiziționați, butașii de iarbă, ierburile tinere și gunoiul matur de pui vor avea rezultate bune.
  • Nu adăugați boabe de animale de companie în nici un fel de grămadă de compost care va fi utilizată pentru a fertiliza culturile comestibile.
  • Dacă aveți mai multe coli decât poate suporta stiva dvs., începeți o stivă separată pentru coli. Mormanul trebuie să aibă o lățime de cel puțin 1,2 m și o înălțime de 0,9 m, cu un strat de sol la fiecare 0,3 m de materie organică - trebuie păstrat umed în ansamblu.
  • Nu adăugați carne, oase sau pești la grămada de compost.
  • Buruienile și plantele bolnave nu ar trebui să fie adăugate la grămadă deoarece se pot răspândi în alte zone de plantare atunci când compostul este adăugat în sol.
  • Compusul organic trebuie folosit ca aditiv la sol - nu înlocuiește complet solul.

  Materiale necesare

  • furtun
  • furcă
  • Container cu capac și mâner pentru a încărca deșeurile de bucătărie în grămada de compost
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se construiește un rezervor de compostCum se construiește un rezervor de compost
  Cum de a corecta un sol de lutCum de a corecta un sol de lut
  Cum se creează un sistem VermicompostingCum se creează un sistem Vermicomposting
  Cum să faci îngrășământ cu frunzeCum să faci îngrășământ cu frunze
  Cum sa faci compost in receCum sa faci compost in rece
  Cum sa faci compostCum sa faci compost
  Cum sa faci un gaura de compostCum sa faci un gaura de compost
  Cum sa faci o gramada de compostCum sa faci o gramada de compost
  Cum să fertilizeze o grădină la un cost redusCum să fertilizeze o grădină la un cost redus
  Cum de a îmbunătăți drenajul soluluiCum de a îmbunătăți drenajul solului
  » » Cum să păstrați un stack de compilare
  © 2021 itholoinfo.com.com