itholoinfo.com

Cum de a dilata cerneala de latex

Vopseaua de latex are o bază apoasă. Este de obicei mai groasă decât vopselele pe bază de ulei și ar trebui diluat cu apă, mai ales dacă intenționați să distribuiți un strat subțire de ulei pe o suprafață utilizând o duză sau un pistol de pulverizare a vopselei. Trebuie să aveți grijă să obțineți vâscozitatea corectă a aplicației, evitând lăsarea vopselei prea subțiri.

pași

Partea 1
Decideți dacă vopseaua de latex este prea groasă

Imaginea intitulată Vopsea subțire de latex Pasul 1
1
Deschideți cutia de conserve. Dacă produsul este într-o cutie de metal, utilizați o șurubelniță cu lamă plană. Înșurubați vârful cheii sub capac și împingeți mânerul sculei pentru a elibera garnitura etanșă. Repetați procesul de trei până la patru ori în jurul capacului și apoi îl scoateți.
 • Această metodă poate fi utilizată în cutii noi și vechi.
 • Imagine intitulată Latex Thin Limex Step 2
  2
  Amestecați cerneala. Folosind o bucată de lemn, amestecați timp de cinci până la zece minute în spirala în sus și în jos. Astfel, veți combina moleculele grele care s-au stabilit la fund cu moleculele mai ușoare care au rămas în partea superioară.
  • O altă metodă de amestecare a vopselei este aceea de ao desprinde de mai multe ori de la o găleată sau de la o tablă de vopsea la alta.
  • În locul unei bucăți de lemn, utilizați un burghiu electric cu un mixer cuplat.
 • Imaginea intitulată Vopsea subțire de latex Pasul 3
  3
  Evaluați grosimea vopselei. Observați ce rezultă din bucata de lemn. Ridicați-l încet și țineți-l pe cutie. Dacă vopseaua care iese din ea arată ca o cremă groasă, nu trebuie să fie diluată, iar acest lucru va face efectiv inutil. Dacă rămâne în lemn sau în frunze, este nevoie de diluare.
  • De asemenea, puteți utiliza o pâlnie pentru a evalua grosimea vopselei. Țineți obiectul pe cutie. Utilizați o bucată pentru a arunca cerneala în pâlnie. Dacă acesta curge liber prin obiect, este destul de ușor. În caz contrar, trebuie diluat.
 • Partea 2
  Diluarea vopselei latex cu apă

  Imagine intitulată Vopsea subțire de latex Pasul 4
  1
  Turnați cerneala într-o găleată. Dacă ați planificat o lucrare de vopsea mare, utilizați o găleată cu cel puțin 20 de litri pentru acest proiect. Diluarea unei cantități mari de vopsea de latex va asigura rezultate consecvente.
  • Pentru cantități mai mici de 4 L, cum ar fi 500 ml, utilizați o găleată mai mică.
 • Imaginea intitulată Vopsirea subțire de latex Pasul 5
  2
  Adăugați apă. Se separă 120 ml de apă pentru fiecare 4 L de vopsea care urmează a fi folosită. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. Nu o turnați imediat, deoarece excesul va strica vopseaua. În schimb, aruncați-l în cupă încet când vă mișcați.
  • Deși trebuie să diluați vopseaua latex cu apă, cantitatea de latex care trebuie adăugată variază în funcție de marca vopselei. Cele de înaltă calitate sunt mai groase și, prin urmare, necesită mai mult - cele de calitate inferioară sunt mai mici, ceea ce necesită mai puțină apă.
  • Majoritatea vor avea nevoie de 1 cană și jumătate de apă pentru fiecare 4 L de vopsea de latex. Cu toate acestea, în loc să adăugați toată această apă la o dată, este mai bine să începeți să adăugați mai puțin și să puneți mai mult, după cum este necesar.
  • Nu adăugați niciodată mai mult de 4 căni de apă la fiecare 4 L de vopsea de latex.
  • Dacă folosiți cantități mai mici, adăugați 2 linguri de apă la fiecare 500 ml de vopsea.
 • Imaginea intitulată Limex Paint Thin Step 6


  3
  Se amestecă vopseaua și se adaugă încet apa. Utilizați o bucată de lemn pentru a amesteca bine cele două lichide. Mutați-o în sus și în jos în spirală. Din când în când, scoateți lemnul și observați cum vântul curge din acesta în găleată. Dacă este încă groasă sau agățată de lemn, adăugați puțină apă. Repetați până când textura este cremoasă și bogată.
  • Nu adăugați niciodată toată apa imediat. Adăugați-o la vopsea în cantități mici. Înainte de a adăuga mai multă apă, scoateți lemnul din vopsea pentru a vedea dacă este încă grosier. Repetați după cum este necesar.
  • În loc să amestecați vopseaua, puteți să o aruncați de mai multe ori dintr-o găleată de 20 L în altul.
 • Imagine intitulată Vopsire subțire cu latex Pasul 7
  4
  Rulați cerneala printr-o pâlnie. Țineți obiectul pe găleată și utilizați o ladă sau o lingură pentru a trece vopseaua prin ea. Dacă acesta curge liber prin pâlnie, va trece de asemenea prin duza de pulverizare. Dacă nu, adăugați mai multă apă încet până când obțineți consistența corectă.
 • Partea 3
  Testarea și utilizarea cernelei

  Imagine intitulată Vopsea subțire de latex Pasul 8
  1
  Testați cerneala. Aplicați-o pe o bucată de lemn sau carton folosind o perie sau un pulverizator. Lăsați-l să se usuce înainte de a trece un al doilea strat. După adăugarea celui de-al doilea strat și lăsați-l să se usuce, observați rezultatele. Vopseaua foarte subțire tinde să se scurgă atunci când este aplicată. Prea groasa poate avea textura unei coaja de portocala. Cel care are consistența potrivită se va usca neted și fără scurgere.
  • Când folosiți un pulverizator, turnați cerneala în rezervor folosind o sită. Acest lucru va elimina orice murdărie care ar putea bloca canalul. Atașați din nou rezervorul și ridicați pulverizatorul. Așezați duza la 20 cm de bucata de lemn sau carton și pulverizați. Vopseaua ar trebui să curgă liber.
  • Când utilizați o perie, înmuiați vârful în vopsea. Răspândiți-l uniform pe lemn. Lăsați primul strat să se usuce înainte de a adăuga o secundă.
  • Testați cu exactitate vopseaua înainte de aplicarea acesteia pe o suprafață mai mare.
 • Imagine intitulată Vopsea subțire de latex Pasul 9
  2
  Dacă este necesar, adăugați mai multă apă. Dacă vopseaua de latex este încă prea groasă, măsurați încă o jumătate de cești de apă pentru fiecare 4 L de vopsea. Adăugați lent lichidul la temperatura camerei în timp ce amestecați până când se atinge consistența dorită. Repetați testul cu pâlnie pentru a măsura vâscozitatea cernelei.
  • Dacă nu puteți dilua vopseaua cu apă, încercați să utilizați un aditiv comercial în acest scop. Aceste produse sunt foarte costisitoare, așa că întotdeauna încercați apă mai întâi!
 • Imagine intitulată Limex Paint Thin 10
  3
  Începeți proiectul. După diluarea vopselei latex, puteți începe proiectul! Dacă folosiți un spray, aruncați vopseaua în rezervor prin cernerea acestuia. Dacă intenționați să folosiți o pensulă, puneți vopseaua pe o tavă. Aplicați-l ușor și uniform.
  • Amintiți-vă că este mai puțin costisitoare și consumatoare de timp să diluați în mod corespunzător vopseaua de latex decât să îndepărtați vopseaua care nu a fost bine diluată și să cumpărați mai multe materiale.
 • sfaturi

  • Spălați pulverizatorul sau periile imediat după finalizare. Ele pot fi cu ușurință curățate cu săpun și apă, dar se usucă foarte repede și sunt mai greu de spălat după uscare.
  • Aplicați mai mult de un strat de vopsea diluată cu latex pentru a îmbunătăți acoperirea.
  • Dacă doriți să îmbunătățiți durabilitatea vopselei pentru proiectele în aer liber, puteți utiliza un diluant comercial cu un agent în acest scop. Cumpărarea unui diluant de la același producător de cerneală este o idee bună, deoarece va fi testată în prealabil.

  avertismente

  • Diluarea vopselei latex va schimba culoarea și timpul de uscare a designului.
  • Nu utilizați apă pentru a dilua vopselele pe bază de ulei, ci un diluant adecvat pentru acestea.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (10)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cerneală de cernealăCum să cerneală de cerneală
  Cum de a vopsa Latex Obiecte cu Paint SprayCum de a vopsa Latex Obiecte cu Paint Spray
  Cum de a picta pe partea de sus a vopselei de uleiCum de a picta pe partea de sus a vopselei de ulei
  Cum de a picta cadre folosind Latex și Dye cernealăCum de a picta cadre folosind Latex și Dye cerneală
  Cum de a elimina cerneala de latex din haineCum de a elimina cerneala de latex din haine
  Cum sa faci dintii artificialiCum sa faci dintii artificiali
  Cum să aplicați vopseaua unei mașiniCum să aplicați vopseaua unei mașini
  Cum să curățați petele de cerneală din covorCum să curățați petele de cerneală din covor
  Cum de a curăța un blot de cerneală într-o bluzăCum de a curăța un blot de cerneală într-o bluză
  Cum de a elimina vopseaua acrilică dintr-o punteCum de a elimina vopseaua acrilică dintr-o punte
  » » Cum de a dilata cerneala de latex
  © 2021 itholoinfo.com