itholoinfo.com

Cum să evitați un accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral apare atunci când o parte din creier își pierde fluxul de sânge. Lipsa de sânge deteriora țesutul înconjurător al creierului și provoca umflarea și presiunea din interiorul craniului, care poate continua leziuni ale creierului. Există mai mulți factori de risc pentru un accident vascular cerebral. Unele dintre ele, cum ar fi vârsta, rasa și ereditatea, sunt dincolo de controlul tău. Alți factori sunt cunoscuți sub denumirea de controlabili și este important să fiți atent cu ei dacă doriți să învățați cum să evitați un accident vascular cerebral.

pași

Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 1
1
Mănâncă sănătos și mănâncă dulce de două ori pe zi. Obezitatea pune presiune excesivă asupra sistemului cardiovascular și slăbește vasele de sânge.
 • Obezitatea crește, de asemenea, șansele altor factori de risc, cum ar fi colesterolul ridicat, hipertensiunea și diabetul.
 • Un indice de masă corporală (IMC) de peste 30 este considerat obez. Puteți calcula BMI cu un calculator online.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 2
  2
  Rămâne activ. Activitatea fizică regulată ține sănătatea sistemului cardiovascular și previne obezitatea și alți factori de risc pentru accident vascular cerebral.
  • Consiliul american de exerciții recomandă 30 de minute de exerciții cardiovasculare, cum ar fi mersul pe jos, cele mai multe zile ale săptămânii pentru sănătatea generală.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 3
  3
  Urmați o dietă sănătoasă.
  • Consumați fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe, cum ar fi pește și carne de pui, cereale integrale si alimente bogate in grasimi sanatoase, cum ar fi pește și fructe cu coajă. Această dietă vă va ajuta să vă mențineți scăderea tensiunii arteriale și colesterolului rău, ceea ce va reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
  • Evitați alimentele procesate și alimente bogate în grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Aceste alimente măresc colesterolul rău, tensiunea arterială și riscul de diabet zaharat care crește șansele de a suferi un accident vascular cerebral.


 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 4
  4
  Nu mai fuma. Fumatul vă distruge vasele de sânge și crește riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral. Acest lucru crește riscul de apariție a cancerului și a bolilor respiratorii.
 • Imaginea cu titlul Evitați un accident vascular cerebral Pasul 5
  5
  Reduceți consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool dăunează vasele de sânge și crește riscul de accident vascular cerebral și de boli asociate cu accident vascular cerebral.
  • Nu consumați mai mult de două băuturi alcoolice pe zi. O băutură este definită ca 355 ml de bere, 150 ml de vin și până la 45 ml de lichior.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 6
  6
  Controlul tensiunii arteriale. Hipertensiunea este unul dintre principalii factori care contribuie la un accident vascular cerebral.
  • Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a controla tensiunea arterială, inclusiv administrarea medicamentului și urmați sfaturile dietetice.
  • Hipertensiunea arterială este considerată un ucigaș tăcut, deoarece de obicei nu există simptome. Luați fizicile regulate și verificați în mod regulat tensiunea arterială.
  • Tensiunea arterială normală variază de la 110/70 la 120/80. O lectură de 140/90 este considerată limită. Orice valoare peste 140/90 este considerată hipertensiune.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 7
  7
  Controlați nivelul zahărului din sânge. Hiperglicemia afectează vasele de sânge și crește șansele de a suferi un accident vascular cerebral.
  • Dacă ați fost diagnosticat cu diabet zaharat, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a vă controla glicemia.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează totalul colesteroluluiCum se calculează totalul colesterolului
  Cum să-ți reduci colesterolulCum să-ți reduci colesterolul
  Cum sa evitati varicozaCum sa evitati varicoza
  Cum să faci exerciții în recuperare dintr-un accident vascular cerebralCum să faci exerciții în recuperare dintr-un accident vascular cerebral
  Cum să identificați simptomele unui accident vascular cerebral la adulții tineriCum să identificați simptomele unui accident vascular cerebral la adulții tineri
  Cum să identificați un accident vascular cerebral (accident vascular cerebral sau accident vascular…Cum să identificați un accident vascular cerebral (accident vascular cerebral sau accident vascular…
  Cum de a vă îmbunătăți memoria după un accident vascular cerebralCum de a vă îmbunătăți memoria după un accident vascular cerebral
  Cum să preveniți un accident vascular cerebral după un AITCum să preveniți un accident vascular cerebral după un AIT
  Prevenirea unui accident vascular cerebralPrevenirea unui accident vascular cerebral
  Cum să recunoașteți semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebralCum să recunoașteți semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral
  » » Cum să evitați un accident vascular cerebral
  © 2021 itholoinfo.com