1
Discutați cu el / ea. Dacă nu vă puteți lăsa deoparte sentimentele, spuneți-le prietenului dvs. despre ele. Așa că lăsați-l să decidă ce să facă, dacă este ceva de făcut. Este întotdeauna mai bine să vorbim despre asta decât să o păstrăm înăuntru. Stai cu prietenul tău și ai o conversație sinceră, împărtăși-ți sentimentele într-un mod calm și rațional - nu te sperie sau plânge, dacă poți. Desperarea nu va ajuta.
2
Permiteți-i prietenului tău să ia în considerare ce ți-ai spus. Doar îți împărțiți sentimentele cele mai profunde cu el - știți că prietenia dvs. este pe drum și în pericol. Dar, de asemenea, a rulat zarurile, pariind că prietenul tău ar putea avea sentimente similare pentru tine. Oricum, va avea nevoie de timp pentru a procesa ceea ce ai spus.
3
Lasă-i pe prietenul tău să discute acest lucru cu tine fără presiuni suplimentare. Cu toate acestea, este bine pentru el să știe cât de greu a fost pentru tine să vorbești despre asta. Încercați să spuneți lucruri precum "Înțeleg că sentimentele mele sunt mai intense decât ale dvs. acum, așa că nu vă simțiți presați". sau "Nu mă aștept să faceți nimic despre ceea ce v-am spus." sau "Ei bine, asta e destul de jenant. Sunt foarte nervos, așa că te rog să mă înțelegi". Prietenul tău va înțelege.