1
Începeți cu răspunsul. Când aveți soluția de ghicitoare, va funcționa în ordine inversă pentru ao crea. Încercați să alegeți ceva ușor personificat, deoarece această tehnică (atribuirea calităților umane obiectelor neînsuflețite) este foarte comună în această "artă".
- De exemplu, puteți alege "un creion" ca soluție, deoarece majoritatea oamenilor știu despre acest obiect.
2
Gândiți-vă la lucrurile pe care răspunsul dvs. le poate face și la cum arată. Faceți o listă de idei. Încercați să vă gândiți mai ales la verbe și adjective. Gândiți-vă la sinonime cu semnificații diferite și le scrieți.
- Pentru a „creion“, unele elemente de pe lista dvs. pot include: „No. 2“ (cel mai frecvent tip de creion)), „lemn“, „cauciuc“, „galben“, „pălărie de culoare roz“ (The cauciuc), „se aseamănă cu litera«I»sau«1»„(aspectele fizice ale formei unui creion).
- Puteți include, de asemenea, alte aspecte ale creionului dvs., de exemplu: trebuie să fie subliniat pe măsură ce tastați - adică devine mai mic cu timpul și utilizarea (un posibil paradox).
- O altă tehnică obișnuită este să vă gândiți la ceea ce faceți elementul dvs. - de exemplu: un creion este mic, dar conține și alte lucruri (deoarece puteți scrie "multe lucruri" cu acest instrument).
3
Faceți o schiță a ghicitoare. Ei folosesc metafore pentru a descrie lucruri familiare în moduri necunoscute. Gândiți-vă la lista ideilor pe care le-ați creat în ultimul pas. În cazul în care soluția este „creion“, cred că de cuvintele pe care le-ar putea folosi pentru a crea o descriere metaforică: „stick de mână“ sau „sabie galbenă“ sunt opțiuni interesante, dar oferă sfaturi despre răspunsul.
- Iată o enigmă care folosește o metaforă pentru a descrie un creion: "O sabie de aur care poartă o pălărie roz și are două ramuri: numărul 1 și numărul 2."
- Creionul este o "sabie" deoarece are un punct ascuțit. Descrierea se referă, de asemenea, la zicala "Pixul este mai puternic decât sabia" - și acesta poate fi un indiciu. "Pălăria roz" se referă la cauciuc.
- "Copacii doi" se referă la centru (tipul de arbore cel mai frecvent utilizat în fabricarea creionelor) și la cauciuc (cauciucul accesoriului).
- Creionul arata ca numarul "1", dar de fapt este un "# 2". Această descriere este un joc de cuvinte, deoarece creionul # 2 este cel mai comun tip de accesoriu - sau "numărul unu".
4
Utilizați cuvinte simple și puternice. Inițial, șaradele erau o formă de literatură orală (și non-scrisă) - deci, gândește-te la modul în care se face sunetul tău atunci când se vorbește cu voce tare. Încercați să nu supraîncărcați enigma cu cuvinte elaborate sau concepte abstracte.
- De exemplu, o ghicitoare simplă care implică un creion ar putea fi: "Acest lucru este mic, dar conține totul - cu cât este mai lung, cu atât este mai mică."
- Aici este un exemplu de o enigmă celebru de „The Hobbit“, folosind un limbaj simplu și descriptiv: „O cutie fără balamale, chei sau capac, / și totuși în ea este stocată, comoara ascunsă de aur“ Răspuns: un ou.
5
Personificați soluția. O altă modalitate de a crea o enigmă interesantă este să o scrieți ca și cum ar fi fost răspunsul însuși. Începeți cu "I" și cu un verb.
- De exemplu, această șaradă de un creion foloseste personificare si metafora: „Am purta o pălărie de culoare roz, dar am cap-am ascuțit, dar nu am creier pot spune nimic, dar niciodată nu vorbesc un cuvânt.“.
6
Gândește-te la felul în care suna ghicitul tău. Întrucât acestea sunt adesea diseminate pe cale orală, atenția acordată limbii vă va ajuta să creați un produs mai atractiv. Tehnici precum alliterația (folosirea acelorași litere într-o enigmă) și rimele vă pot ajuta să spuneți și să auziți o glumă.
- De exemplu, "Am văzut croz hapéu dar nu am calbina "utilizează" h "pentru a crea aliterația.
- Iată o șaradă foarte poetică a cărei soluție este un instrument comun: "Eu beau din sângele pământului, și copacii asculta urletul meu, dar un om mă poate ține în mână". Răspuns: Un lanț de ferăstrău.
- Uneori, ghicitorile folosesc și descrieri poetice și figurative ale lucrurilor simple - o ghicitoare în interiorul unei ghicitori! În exemplul de mai sus, "sângele Pământului" este benzina, combustibilul folosit de ferăstrăul cu lanț. Această tehnică a fost folosită pe scară largă de Vikingi.
7
Distribuiți-vă ghicitorile cu prietenii. Cea mai bună modalitate de a vă spune dacă creația dvs. funcționează este să o partajați cu rudele și prietenii dvs. și să vedeți dacă pot ghici răspunsul. Acest lucru îi poate convinge să încerce să-și creeze propriile lor ghicitori!
8
Dacă este necesar, revedeți-vă ghicitul! Dacă prietenii sau rudele dvs. primesc răspunsul imediat, îl puteți schimba și puteți lăsa totul mai mult metaforic. Dacă oamenii nu găsesc soluția, puteți schimba câteva cuvinte pentru ao face mai evidentă.