itholoinfo.com

Cum să faci o coregrafie

Coregrafia necesită creativitate, răbdare și muncă grea! Înainte de a face un pas perfect de pași, să inspire muzica și genul. Aveți încredere în pașii voștri și în abilitățile dansatorilor. Și, cel mai important, să te distrezi! Faceți coregrafia cu încredere.

pași

Partea 1
Fiind inspirat

Imagine intitulata Coregrafie un pas Dance 1
1
Petreceți puțin timp gândindu-vă la coregrafie. Doriți să transmiteți un anumit mesaj sau doriți să transmiteți emoții? Scrieți gândurile și ideile într-un notebook, pe computer sau într-o aplicație mobilă. Când începi să corectezi, citește aceste note pentru a rămâne pe drumul cel bun și pentru a te inspira.
 • Fiți inspirați din vizionarea altor spectacole. Acordați-vă timp pentru a viziona dansatori de stradă, videoclipuri YouTube și recitaluri clasice. Urmăriți clipuri muzicale vechi și noi.
 • Imagine intitulată Coregrafie a Dansului Pasul 2
  2
  Luați în considerare audiența, locul și evenimentul dvs. Când creați o coregrafie, este important să cunoașteți publicul. Cine va viziona spectacolul? În calitate de coregraf, este, de asemenea, esențial să luăm în considerare locul și evenimentul. Dansatorii se vor așeza pe o scenă, pe o sală de gimnastică sau într-o zonă deschisă? Va fi prezentarea într-un recital sau în intervalul jocului de baschet școlar? Răspunsurile la astfel de întrebări vor influența conținutul numărului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Alegeți un stil. Există sute de stiluri pentru a alege de la. Poți să corectezi un număr de flamenco hip-hop sau senzual. Alege un stil care ți se potrivește cu abilitățile și talentele dansatorilor tăi. Dacă vrei să fii îndrăzneț, fă o grămadă de melodii. Amestecați mai multe stiluri pentru a crea o coregrafie unică.
  • Alegeți un stil distractiv și confortabil pentru dvs. și pentru dansatorii dvs.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Pasul 4
  4
  Alegeți o melodie. Alegerea muzicii care completează stilul de dans este esențială. Chiar dacă muzica clasică se îmbogățește cu baletul, coregrafia hip-hop va cere adesea sunete mai moderne. Muzica ar trebui să vă inspire creativitatea, să motiveze mișcările și să intrizeze audiența.
  • Nu vă fie frică să alegeți o melodie neașteptată și diferită. Uneori, riscul poate fi recompensant. Ascultați artiști noi sau din țări diferite.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Pas 5
  5
  Decideți câți dansatori vor juca în coregrafie. Planificați un solo frumos sau un duet îndrăzneț? Te inspirai sa creezi un numar complex cu mai multi artisti sau ceva la fel de simplu ca un mob flash? Decideți cât de mulți dansatori veți avea nevoie pentru a transmite mesajul dorit publicului.
  • Fii flexibil! Dacă dansatorii se oferă voluntar, este posibil să nu fie cât mai mulți participanți pe care doriți.
 • Partea 2
  Simțiți muzica și învățați despre gen

  Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 6
  1
  Ascultați cântecul în mod repetat. Cunoașterea muzicii de culoare și a cârnaților este importantă în procesul de creație. Ascultă sute de ori. Concentrați-vă asupra diferitelor aspecte ale cântecului de fiecare dată - acordați atenție ritmurilor de îndată și armoniilor în următorul. Lăsați-o să-și inspire coregrafia.
  • Ascultați muzica în timp ce vizitați întâlnirile dvs.
  • Puneți-o în modul repetat la sala de gimnastică.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Pasul 7
  2
  Identificați părți din muzică. După ce vă familiarizați cu melodia, începeți să o analizați. Împărțiți-l în bucăți, numiți fiecare și identificați-le când se repetă. Listează emoțiile fiecărei părți, notează nivelurile de energie, volumul și ritmurile complexe.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 8
  3
  Studiați genul. Familiarizați-vă cu genul de dans pe care l-ați ales. Ar trebui să știi totul de la bătutul drept la pașii de bază. Creați o listă de pași, mișcări și secvențe care nu sunt potrivite numai pentru gen, ci se potrivesc și muzicii. Utilizați această listă ca referință atunci când stabiliți coregrafia.
  • Studiați coregrafia dansurilor de același gen. Găsiți clipuri YouTube hip-hop și studiați coregrafia dansurilor de același gen. Găsiți videoclipuri pe YouTube de coregrafie hip-hop, jazz și tango. Puteți găsi, de asemenea, spectacole live în orașul dvs.
  • Dacă doriți să dați o anumită farmec coregrafiei, încercați să încorporați pași de genuri diferite!
 • Partea 3
  Crearea de propuneri  Imagine intitulata Choreograph a Dance Pasul 9
  1
  Începeți. Încercați pași, mișcări și secvențe diferite. Puneți aceste componente în diferite puncte din cântec. Pentru a evita combinațiile uitate, înregistrați-vă și urmăriți înregistrarea.
  • Dacă ți-ai creat propriile pași, dă-le nume, așa că nu e greu să le ții minte.
  • Nu vă fie frică să încercați ceva stupid sau ciudat. Mișcările noi și, eventual, ciudate pot face o coregrafie unică și specială.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 10
  2
  Creați soluții. Îmbinați pașii, mișcările și secvențele pentru a forma o secțiune. Conectați fiecare secțiune de dans cu o secțiune a piesei. Interpretați muzica prin mișcările și expresia feței - muzicalitatea este importantă. Secțiunile individuale de dans ar trebui să aibă o temă sau un caracter unificator. Continuitatea va asigura că secțiunile nu apar deconectate sau pierdute. Repetarea anumitor secțiuni sau variații de teme în timpul coregrafiei poate contribui la unificarea acestuia.
 • Poza intitulata
  3
  Tranziții coregrafice. După ce ați coregrazat cele mai importante părți ale dansului, faceți tranziții. Nu trebuie să se rupă cu unitatea piesei, ci mai degrabă să le conecteze perfect. Chiar dacă tranzițiile nu sunt cea mai importantă parte a dansului, ele nu ar trebui să fie plictisitoare sau plictisitoare. Găsiți modalități creative de a trece de la secțiune la secțiune.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 12
  4
  Includeți obiecte, costume și sunete de sprijin. Decideți dacă trebuie să utilizați obiecte în coregrafie - acestea nu ar trebui să fie niciodată o simplă adventură. Folosiți-le pentru a vă ajuta să vă perfecționați mișcările. Fanteziile pot fi, de asemenea, folosite pentru a afișa pașii. O fusta rotunda poate accentua o rotire sau arunca o emotie. Sunetele vă pot îmbunătăți coregrafia. Screamurile, ruperea degetelor, pașii și cântării pot da o dimensiune mai mare dansului. Utilizați cu ușurință, dar în mod consecvent.
  • Suportul obiectelor și costumelor ar trebui să aibă sens și să se potrivească cu stilul dansului. Ei nu ar trebui niciodată să distragă performanța.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 13
  5
  Scrieți coregrafia. Înainte de a vă repeta, vă pregătiți scriind coregrafia. Includeți toate detaliile necesare despre pași. Utilizați orice tip de abreviere preferați. Evidențiați părți deosebit de dificile, care pot necesita mai mult timp pentru explicații și demonstrații. Fiți organizați și bine pregătiți.
 • Partea 4
  Practicarea, punerea în scenă și revizuirea

  Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 14
  1
  Practica! Practica este perfectă. Repetați coregrafia din nou și din nou. Fiți răbdători cu dansatorii și rămâneți pozitivi. Fii flexibil și deschis pentru schimbări dacă ceva nu funcționează. Nu vă fie frică să acceptați sugestii.
  • Treceți mai întâi dansul. Accelerați pașii de îndată ce dansatorii sunt mai bine pregătiți.
  • Când practicați, fiți încurajați, astfel încât atunci când vine ceasul mare, totul curge natural.
  • Se întinde și se încălzește înainte de test.
 • Imagine intitulată Coregrafie și Dans Pas 15
  2
  Etapa dansului. Repetați numărul de pe scenă sau de la etaj unde veți efectua. Înregistrați testul. Decideți cum dansatorii se vor apuca de pe scenă. Decideți unde dansatorii să rămână în diferitele părți ale cântecului (marcajele de pe podea) și schimbați tranzițiile, dacă este necesar. În timpul procesului, este important să vă distanŃaŃi de scenă și să vedeŃi numărul din perspectiva publicului. Niciunul dintre dansatori nu poate fi obstrucționat de obiecte de construcție sau suport.
 • Imagine intitulata Choreograph a Dance Step 16
  3
  Revedeți coregrafia. După ce ați văzut înregistrarea pe scenă, revizuiți coregrafia. Perfecționează pașii și tranzițiile. Faceți note despre lucrurile pe care dansatorii le-ar putea îmbunătăți - dacă trec prin starea de spirit potrivită? Luați notele pentru repetiții și lucrați cu artiștii pentru a face schimbările necesare.
  • Nu fă prea multă coregrafie. Făcând acest lucru poate frustra dansatorii și implică într-o primă prezentare stresată. Faceți schimbările necesare!
 • sfaturi

  • Nu vă panicați! Relaxați-vă și jucați cu mișcările. Doar să te distrezi - acesta este scopul dansului.
  • Când dansezi, simți emoția cântecului.
  • Nu toate etapele trebuie să fie complicate. Puneți câteva mișcări simple printre cele mai elaborate.
  • Încercați să numărați până la opt să vă amintiți dansul și să îl simplificați.
  • Fii creativă în sarcină. Faceți arta potrivită stilului și personalității.
  • Nu dansați doar la o melodie. Transformați-l într-o poveste!
  • Dacă dansați, cereți opiniile altora să câștige idei noi.
  • Expresia este cea mai importantă parte a coregrafiei. Dumneavoastră sau dansatorii ar trebui să fie plini de expresie în timpul spectacolului. Nimeni nu va simți povestea pe care o vorbește prin dans, dacă nu vor transmite emoțiile potrivite.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (4)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vizionați videoclipuri YouTube pe iPhoneCum să vizionați videoclipuri YouTube pe iPhone
  Vizionarea videoclipurilor pe un iPadVizionarea videoclipurilor pe un iPad
  Cum să vizionați videoclipuri YouTube offlineCum să vizionați videoclipuri YouTube offline
  Cum să vizionați YouTube pe RokuCum să vizionați YouTube pe Roku
  Vizionarea YouTube la televizorVizionarea YouTube la televizor
  Cum să descărcați videoclipuri YouTube pe iPod-ul dvs.Cum să descărcați videoclipuri YouTube pe iPod-ul dvs.
  Cum se descarcă videoclipuri YouTube pe iPadCum se descarcă videoclipuri YouTube pe iPad
  Cum să descărcați videoclipuri YouTube în ChromeCum să descărcați videoclipuri YouTube în Chrome
  Cum se creează o listă de vizionări ulterioare pe YouTubeCum se creează o listă de vizionări ulterioare pe YouTube
  Cum de a descărca videoclipuri YouTube în HDCum de a descărca videoclipuri YouTube în HD
  » » Cum să faci o coregrafie
  © 2021 itholoinfo.com