1
Înainte de a spune un singur cuvânt, gândiți-vă de ce nu doriți să întâlniți persoana respectivă, asigurați-vă că ați luat decizia.
2
Dacă tot nu vrei să ieși cu persoana, mulțumește-i pentru invitație și pentru timpul petrecut împreună.
3
Fii clară cu privire la decizia ta, dar nu trebuie să fii copleșitor de cinstit cu privire la motivele tale. "Îmi pare rău, dar nu cred că suntem compatibili" sau "Nu cred că vom avea o relație bună". Acestea sunt răspunsuri mult mai bune decât "Nu cred că ești atractiv" sau "Ești prea plictisitor". Nu există nici un rău în sentimentele oamenilor.
4
Nu spuneți că nu mai sunteți pregătiți pentru o relație sau că aveți deja un prieten. Aceasta ar putea determina o persoană să creadă că într-un alt context, veți fi interesat de ea.
5
Nu trebuie să explici de ce nu vrei să ieși cu cineva. Dacă persoana insistă, clarificați-vă că v-ați gândit deja și că trebuie să respingă problema și să meargă mai departe.
6
Dacă este un prieten, puteți întreba dacă puteți continua ca prieteni. Fii atent cu modul în care te exprimi, sau poate că nu se va renunța la idee.