itholoinfo.com

Cum să ai grijă de un câine cu cataractă

Este foarte frecvent ca cainii mai in varsta sa dezvolte cataracta in ochi, lasandu-i noroi si cauzand orbire in cazuri extreme. Pentru a vă ajuta copilul cu probleme de vedere, cel mai bine este să vizitați un medic veterinar pentru ca profesionistul să examineze animalul și să creeze un plan de tratament. Dacă credeți că chirurgia este cea mai bună opțiune, urmați instrucțiunile medicului veterinar cu privire la perioada preoperatorie la scrisoare

. Pe măsură ce câinele se recuperează, îl încurajează să se odihnească și să limiteze activitățile viguroase. Evident, vorbește cu medicul veterinar despre toate îndoielile.

pași

Metoda 1
Evaluarea opțiunilor

Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 1
1
Învață să identifici simptomele bolii. Cataracta se dezvoltă în timp, iar idealul este să-l tratezi cât mai curând posibil. Controlați în mod regulat ochii cățelului și căutați indicarea unei schimbări de culoare sau aspect. Dacă animalul are deja o cataractă, vedeți dacă zona afectată crește sau se schimbă forma.
 • Există, de asemenea, semne fizice de avansare a problemei, cum ar fi pierderea echilibrului animalului. Cu cataracta, este posibil ca animalul dvs. să pară mai stângace sau să se tuneze cu lucrurile.
 • Dacă animalul suferă de diabet zaharat, țineți cont de simptomele asociate bolii. Dacă observați că câinele scade greutate sau urinează mai des, duceți-l la un medic veterinar.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 2
  2
  Du-te cu câinele la veterinar. Doar un profesionist vă poate diagnostica animalul cu cataractă. Ar trebui să analizeze istoria câinelui și să întrebe despre simptomele pe care le-ați observat deja până acum. Apoi trebuie să efectueze examinări fizice extinse, concentrându-se asupra regiunii oculare.
  • În funcție de ceea ce constată medicul veterinar, el poate solicita, de asemenea, o serie de teste. Înainte de o intervenție chirurgicală, este important să efectuați o ultrasunete din regiunea ochiului câinelui.
 • Imagine intitulată Ajută-i unui câine cu cataractă Pasul 3
  3
  Oferiți animalului antioxidanți și vitamine. Evident, vorbiți cu medicul veterinar înainte de a da ceva diferit de câine, dar sprijinul nutrițional poate ajuta la inhibarea dezvoltării cataractei. Adăugați antioxidanți orali sau uleiuri sănătoase (cum ar fi ulei de ficat de cod) la hrana pentru câini și, sub supravegherea medicului, adăugați ierburi, cum ar fi afine.
  • Blueberry se crede că ajută la întărirea ochilor prin construirea unei asociații între ele și ficat, motiv pentru care mulți piloți umani consumă suplimente de afine.
  • Faceți schimbări sănătoase în hrănirea câinilor pentru a încetini progresul cataractei. De exemplu, treceți niște legume într-un procesor de alimente și amestecați-le în alimentele animalelor.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 4
  4
  Încercați acupunctura. După diagnosticarea câinelui, puteți căuta un masaj profesionist și acupunctura pentru animale. Discutați cu medicul veterinar pentru a vedea dacă el sau ea indică pe cineva și cereți medicului acupuncturist să se concentreze în primul rând asupra unor zone ale corpului asociate cu probleme de vedere.
  • Terapia prin atingere nu este o alegere bună pentru câinii anxiosi. Pentru ei, procesul de masaj va cauza mai multă stres decât relaxare.
 • Imaginea intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 5
  5
  Continuați să urmăriți cataracta. După ce ați identificat boala și ați luat animalul la medicul veterinar, gândiți-vă cu atenție cum să procedați. Profesionistul vă va cere probabil să priviți ochii câinelui pentru o perioadă de timp și să notați schimbările vizibile. Nu contează dacă veți opta pentru o intervenție chirurgicală sau nu, este o idee bună să vă obișnuiți să acordați atenție ochilor animalului.
 • Imaginea intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 6
  6
  Evaluați posibilitatea intervenției chirurgicale. Procedurile chirurgicale reprezinta optiunea primara de tratament pentru cainii cu cataracta. Din păcate, este o procedură invazivă care necesită o recuperare extensivă și este recomandată numai pentru câinii sănătoși și tineri. În plus, chirurgia poate fi costisitoare, în funcție de tipurile de îngrijire necesare.
  • Ecografia va clarifica dacă câinele este un bun candidat pentru o intervenție chirurgicală în regiunea oculară, deoarece retina trebuie să fie sănătoasă pentru operație. Aproximativ 90% dintre câinii operați sănătoși recuperează vederea după procedură.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 7
  7
  Cunoașteți pericolele cataractei netratate. Dacă alegeți să nu tratați boala, este posibil ca viziunea câinelui să continue să se deterioreze, ceea ce poate duce la apariția glaucomului și pierderea totală a vederii. Cataracta poate de asemenea să se mute într-un alt punct al ochiului și să provoace multă durere. Indiferent dacă optați pentru o intervenție chirurgicală sau nu, trebuie să dezvoltați un plan de observare și tratament.
  • O parte din planul de tratament ar putea fi să discute cu medicul veterinar despre necesitatea unor analgezice. Planificați în avans și stocați medicamentele la domiciliu în cazul în care câinele trece prin probleme mai grave.
 • Metoda 2
  Adaptarea casei

  Imaginea intitulată Ajută-i pe un câine cu cataractă
  1
  Urmați aceleași rutine. Nu contează dacă câinele se recuperează de la o intervenție chirurgicală sau pur și simplu urmărește cu deteriorare (atunci când intervenția chirurgicală nu este o opțiune), să se străduiască să urmeze rutina casei. Hrăniți-l și jucați-l cu el în același timp, pentru ai ține la curent cu ceea ce să așteptați.
 • Imaginea intitulată Ajută-i unui câine cu cataractă Etapa 9
  2
  Utilizați mirosuri pentru a vă învăța despre noul dumneavoastră mod de a vă deplasa. Când apar probleme de vedere, câinii devin mai dependenți de miros. Utilizați două mirosuri în casă pentru a semnala câinelui ceea ce este "bun" și "rău". Vanilia poate fi o aromă bună, de exemplu: treceți câteva picături de parfum vanilie în zona de hrănire a câinelui și ușa se oprește pentru a asista animalul în locomoție.
  • Aroma mărului amar și a mirosului de menta poate fi considerată proastă. Utilizați-le pentru a alerta câinele în zone periculoase.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 10
  3
  Țineți casa la fel. Evitați mișcarea mobilierului sau efectuarea de mari schimbări în spațiu. Zona personală a câinelui ar trebui menținută, de asemenea. Nu schimbați bolurile de alimentare sau nu vă plimbați, de exemplu.


 • Imaginea intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 11
  4
  Protejați spuma și se termină. Coborâți-vă la înălțimea câinelui și încercați să navigați în casă pentru a identifica obiectele ascuțite. Acoperiți-le cu spumă pentru a păstra animalul în siguranță în timp ce se deplasează în jurul casei.
 • Metoda 3
  Îngrijirea câinelui înainte de operație

  Imaginea intitulată Ajută-i unui câine cu cataractă Pasul 12
  1
  Ajutați animalul să se adapteze la colierul elizabetan. După operație, catelul va trebui să poarte un guler de protecție - pentru a-l ușura viața, adapta-l la utilizarea protecției chiar înainte de intervenția chirurgicală. Plasați conul pe animal în săptămânile care precedă operația de precauție.
  • Cereți un guler împrumutat pentru medicul veterinar și puneți-l pe câine puțin în fiecare zi. Astfel, animalul nu va fi speriat de prezența unei protecții după intervenție chirurgicală.
 • Imagine intitulată Ajută-i pe un câine cu cataractă
  2
  Configurați câinele pentru ao pregăti pentru postoperator. La fel ca folosirea gulerului, limitarea câinelui într-un spațiu mic astfel încât acesta să poată fi recuperat face parte din proces după operație. Câinele trebuie să se odihnească și să se odihnească astfel încât să nu mai durească. Obișnuiți-vă stați în cușcă înainte de procedură, astfel încât să nu se confunde sau să se sperie mai târziu.
  • Pentru a obișnui câinele cu colivia, hrăniți-l cu el. Dacă doriți, puneți gustări în interior pentru a face experiența și mai plăcută pentru animal. Când este obișnuit să intre în mâncare, încercați să închideți ușa cuștii pentru o perioadă scurtă de timp.
 • Imaginea intitulată Ajută-i unui câine cu cataractă Pasul 14
  3
  Programați examinările fizice pentru câine cu cel puțin patru săptămâni înainte de operație. Deoarece intervenția chirurgicală necesită anestezie, este important să existe o examinare generală a animalului pentru a vedea dacă acesta este fizic potrivit pentru procedură. Verificarea trebuie să includă teste de sânge și tensiune arterială, precum și o evaluare a istoricului medical al animalului.
  • Dacă câinele are diabet, este chiar mai important să existe teste de sânge înainte de operație. Este o idee bună să faceți și o analiză a urinei animalului.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 15
  4
  Discutați cu medicul veterinar despre preparatele preoperatorii. Unii profesioniști recomandă tratamentul anterior cu picături de ochi antiinflamatorii. Administrați picăturile de ochi în cele două săptămâni înainte de intervenție chirurgicală și măriți frecvența în zilele dinaintea operației. Câinele va trebui, de asemenea, să repede timp de 12 ore înainte de procedură.
  • Dacă câinele are diabet, el ar trebui să fie hrănit în mod normal în dimineața intervenției chirurgicale, pe lângă faptul că primește doze normale de insulină. Discutați cu medicul veterinar despre proceduri specifice pentru animalul dvs. de companie.
 • Metoda 4
  Îngrijirea câinelui după operație

  Imagine intitulată Ajută-ți un câine cu cataractă Pasul 16
  1
  Țineți câine în picioare cu un ham. În timpul perioadei de recuperare, este important ca animalul să poarte un ham, nu o lecție. În acest fel, veți putea să o controlați fără a exercita presiune asupra capului și a zonei ochilor, care ar putea interfera cu procesul de recuperare. Fiți și mai atenți la mutarea câinelui.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 17
  2
  Limitați practicarea exercițiilor de câine. La fel ca în recuperarea umană, câinele ar trebui să prindă lumină în zilele care urmează operației. Acasă este cel mai important pentru recuperare! Încurajați animalul să se relaxeze, situându-se pe podeaua de lângă el. În timp, începeți cu plimbări lente prin cartier.
  • Pentru a limita mișcarea câinelui, plasați-l din când în când într-o cușcă. Lasă-l să iasă și să meargă puțin în timpul zilei pentru a evita crampele musculare, deoarece ar putea împiedica recuperarea.
 • Imaginea intitulată Ajută-i unui câine cu cataractă Pasul 18
  3
  Dați medicamentele prescrise de medicul veterinar. Păstrați aproape documentele din spital, pentru a afla exact ce medicamente ar trebui să se acorde în ce momente și ce doze sunt necesare. Urmați recomandarea medicului veterinar, chiar dacă câinele arată mai bine înainte de sfârșitul tratamentului. În general, postoperatorii sunt menținute cu picături oftalmice antibiotice care trebuie administrate timp de până la patru săptămâni pentru a menține ochii animalului fără infecții.
  • Spălați-vă mâinile înainte de a medica ochii câinelui pentru a preveni transmiterea germenilor.
  • Observați reacțiile câinelui după utilizarea medicamentelor. De exemplu, dacă încearcă să-și frece ochii viguros, discutați cu medicul veterinar.
  • Este normal să existe o anumită umflare în jurul regiunii ochiului, precum și o sângerare transparentă. Dacă observați ceva îngrijorător, discutați cu medicul veterinar.
 • Imagine intitulată Ajutați un câine cu cataractă Pasul 19
  4
  Fiți conștienți de posibilele complicații. Este întotdeauna bine să cunoașteți semnele de probleme care trebuie observate în perioada postoperatorie. Păstrați un ochi pe câine pentru a vedea dacă nu prezintă semne de infecție, cum ar fi dungi stinse în ochi. De asemenea, animalul poate avea o reacție la anestezie, deci asigurați-vă că este mai lucid în timp.
 • sfaturi

  • Desi chirurgia este cea mai buna optiune in prezent, cercetatorii investigheaza posibilitatea de a folosi picaturi pentru ochi medicinale pentru a reduce sau elimina cataracta.
  • Dacă ați contractat o asigurare medicală pentru câine, asigurați-vă că planul acoperă cel puțin o parte din tratamentul sau intervenția chirurgicală a animalului.

  avertismente

  • Unele rase par mai sensibile la dezvoltarea cataractei, cum ar fi Golden Retrieverers, Boston Terriers și Poodles Miniature.

  Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (17)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai grijă de un câine bolnavCum să ai grijă de un câine bolnav
  Cum să ai grijă de un strănut de cățelCum să ai grijă de un strănut de cățel
  Cum să ai grijă de un iepure cu vârsta avansatăCum să ai grijă de un iepure cu vârsta avansată
  Cum de a detecta diabetul la puiCum de a detecta diabetul la pui
  Cum se determină vârsta unui câineCum se determină vârsta unui câine
  Cum să diagnosticați cataracta la pisiciCum să diagnosticați cataracta la pisici
  Cum sa diagnosticati vitiligo la cainiCum sa diagnosticati vitiligo la caini
  Cum de a diagnostica problemele de ochi la câinii din Terrier BostonCum de a diagnostica problemele de ochi la câinii din Terrier Boston
  Cum de a curăța ochii unui câineCum de a curăța ochii unui câine
  Cum să știți dacă un câine mic este bine după o cădereCum să știți dacă un câine mic este bine după o cădere
  » » Cum să ai grijă de un câine cu cataractă
  © 2021 itholoinfo.com