itholoinfo.com

Cum de a trata problemele de ochi în Terrierii din Boston

Dacă aveți un terrier boston, probabil știți cât de inteligent și vesel este această rasă. Ele sunt ușor de recunoscut de către ochii mari și largi - laturile exterioare ale acestora sunt aliniate la obraji (dacă sunt privite din față). Din păcate, acești ochi frumoși suferă de asemenea de mai multe probleme: pot fi zgâriați sau deteriorați, ducând la ulcerații corneene sau cireș ochi

, debutul cataractei timpurii, distrofia corneei și keratoconjunctivita uscată.

pași

Metoda 1
Recunoașterea și tratarea ulcerelor corneene

Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 1
1
Căutați semne de ulcer cornean. Poate exista o mulțime de lacrimare, făcând ca câinele să pară să plângă - în plus, ochiul poate să pară roșu și acoperit de un fel de film. Toate aceste semne indică un ulcer.
 • Această condiție este ca un calus care izbucnește în partea dreaptă a ochiului (corneea).
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 2
  2
  Monitorizați comportamentul câinelui. Dacă ulcerul provoacă durere, acesta va păstra ochiul parțial închis sau îl va lovi - animalul poate părea, de asemenea, să aibă o senzație de lumină sau lumină. Dacă Geek are un ulcer cornean, va fi ușor să vedeți (prin comportament) că suferă durere.
  • Ulcerele sunt dureroase și, dacă infectează sau se deschid în partea din spate a ochiului, acestea vor provoca o cicatrice care va interfera cu viziunea câinelui.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 3
  3
  Luați un examen de ochi. Luați animalul la medicul veterinar pentru un diagnostic. Se va uita la ochi Geek pentru a verifica pentru inflamație sau ulcere pe suprafața corneei, precum și să ia probe pentru a se asigura că nu este o infecție bacteriană sau fúngica- un test de sânge poate fi necesară pentru a elimina posibilitatea de infecție virală.
  • Veterinarul va verifica, de asemenea, adâncimea ulcerului - cea mai gravă poate eroda în partea din spate a ochiului, provocând pericole uriașe.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 4
  4
  Urmați tratamentul prescris. Profesionistul va recomanda picături de ochi antibiotice pentru a vindeca zona și a preveni o posibilă infecție. Majoritatea ulcerurilor dispar după o săptămână. Dacă nu există răspuns la tratament, va fi necesară o procedură mică: câinele va lua un anestezic local și medicul veterinar va freca corneea cu un tampon de bumbac uscat pentru a elimina celulele deteriorate care împiedică îmbunătățirea.
  • În cazuri rare, anestezia generală va fi utilizată pentru a pătrunde ușor suprafața ochiului, determinând celulele vindecătoare să se lege de ulcer, astfel încât să se îmbunătățească.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 5
  5
  Înțelegeți ce crește riscul ulcerului cornean. Ele sunt mai mari (și, prin urmare, mai expuse) la teriștii bostonului, ceea ce face mai ușor să aveți un bătaie sau o zgârietură în timpul unei glume. Decuparea firelor de păr deasupra ochiului (în special la câinii expuși) crește și mai mult acest risc.
  • Boston terrierii au nevoie de protecția suplimentară oferită de mustăți - oferă un sentiment suplimentar de localizare și pericol, împiedicând ca câinele să se ciocnească cu obiecte.
 • Metoda 2
  Recunoașterea și tratarea distrofiei corneene

  Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 6
  1
  Căutați semne de distrofie corneană. Cu această condiție, ochii câinelui vor fi albicios sau lăptos, începând de la colțul corneei și răspândindu-se rapid. Apoi totul pare albicioasă. De asemenea, regiunea poate apărea umflată cu puțin lichid.
  • Terrierii din Boston moștenesc o condiție în care un fluid se alătură celulelor din zonă, provocând ulcerul dureros în timp.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 7
  2
  Obțineți un diagnostic medical. Ca corneene distrofie va începe să afecteze viziunea câinelui, duceți-l la medicul veterinar imediat ce bănuiți problema. Profesionistul va face o examinare aprofundată a zonei și va privi în ochii animalului cu o lampă cu fantă (microscop aprins) - el va fi în căutarea pentru semne de îngroșare și ulcere, și inflamație a ochiului.
  • El va face, de asemenea, un test de presiune pentru a elimina alte probleme ipotetice.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 8
  3
  Tratați ulcerele secundare. Din păcate, nu există nici un tratament eficient pentru albire cauzate de distrofie corneană, dar medicul veterinar va incerca pentru a trata ulcerele secundare cauzate de aceasta, deoarece acestea sunt dureroase și pot afecta starea de sanatate a ochiului.
  • Câinele va avea nevoie de o cremă antibiotică pentru a le trata.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 9
  4
  Luați în considerare operația. Medicul veterinar poate sugera punerea pe o lentilă sau efectuarea unei intervenții chirurgicale de altoire tisulară pe ochiul caninului. Există o altă intervenție chirurgicală care ridică lamelele și fundul globului ocular pentru a trata distrofia corneei.
  • Chirurgia poate preveni ulcerul, dar poate crea și o cicatrice care va afecta viziunea lui Toto.
  • Dacă animalul nu are ulcere, dar este în durere, duceți-l imediat la veterinar - poate începe să se formeze.
 • Metoda 3
  Recunoscând și cireș ochi

  Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 10
  1
  Căutați roșeață și umflături. Terrierul boston are o a treia pleoapă în colțul interior al ochiului. Din moment ce nu o vedem, nu îi oferim prea multă minge. Dar o glandă a aceluiași poate să avanseze, creând o masă roșie, rotundă, umflată (ca o cireșă) în colțul interior al ochiului.
  • Rolul acestei a treia pleoapă este să treacă în jurul corneei pentru ao proteja, în plus față de furnizarea de lichid (creat de o glandă) la lacrimile care lubrifiază ochiul.


 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 11
  2
  Luați terrierul bostonului la veterinar. Înțelegeți că cireș ochi nu provoacă durere, dar dacă bănuiți că câinele se simte disconfort sau dacă credeți că ar putea fi o altă problemă, faceți o programare.
  • Experții în domeniu nu sunt pe deplin siguri ce cauzează această afecțiune, dar se crede că aceasta este o slăbire a țesutului din jurul glandei care o face să avanseze.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 12
  3
  Cereți o intervenție chirurgicală pentru a vă vindeca cireș ochi. Aceasta este singura modalitate de tratare a afecțiunii, deși decizia este doar cosmetică. Veterinarul va ajusta poziția glandei și o va coase (toate acestea se vor face sub anestezie, astfel încât animalul nu simte durerea). Știți că glanda se poate mișca din nou în viitor, necesitând intervenții chirurgicale suplimentare.
  • Dacă nu sunteți sigur de operație, medicul veterinar poate oferi un tratament cu steroizi înainte - chiar dacă aceasta funcționează, încercați operația.
 • Metoda 4
  Recunoașterea și tratarea keratoconjunctivitei uscate

  Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 13
  1
  Căutați semne de keratoconjunctivită uscată. Dacă nu există lubrifiere prin lichid din lacrimi, ochii câinelui vor fi foarte uscați și veți observa o descărcare uscată și lipicioasă care va ieși din ele (care va apărea opacă, iritată și roșie).
  • Această condiție este mai prezentă la câinii de vârstă medie sau mai în vârstă, iar terrierii din Boston sunt predispuși să-l dezvolte.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 14
  2
  Observați comportamentul caninului. Dacă ochii lui Too sunt iritați, el poate clipi până când murdăria iese și se produce ungerea - așa că va clipi frecvent, încercând să facă sentimentul rău să dispară. De asemenea, puteți observa un frison în ochii voștri sau o insistență în menținerea lor închisă.
  • Keratoconjunctivita uscată poate fi rezultatul traumatismului datorat zgârieturilor sau infecțiilor.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 15
  3
  Du-l la veterinar. Când suspectați keratoconjunctivită uscată, luați imediat câinele la biroul clinicianului pentru a exclude posibilitatea infecției. Profesionistul va examina ochii câinelui și va testa producerea de lacrimi - pentru aceasta, va pune un tip special de hârtie în colțul ochiului și va vedea cât de umed este acea hârtie după un minut. Aceste informații vor fi folosite în diagnostic.
  • El va verifica, de asemenea, presiunea ochiului pentru a exclude ipoteza glaucomului și va căuta ulcere corneene care pot provoca inflamația.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 16
  4
  Lubrifiați ochii animalului. Medicul veterinar vă va sugera un tratament fără prescripție medicală sau un remediu prescris. Va trebui să aplicați lacrimi de suprafață o dată pe oră sau, pentru picături grele de ochi, numai patru până la șase ori pe zi - produsele noi (care conțin acid hialuronic) necesită doar două aplicații zilnice. Înțelegeți că, din moment ce nu există tratament, tot ce se poate face este să aveți grijă de simptome pe toată durata vieții câinelui.
  • Dacă medicul veterinar prescrie un remediu care să stimuleze producerea de lacrimi, probabil că va fi ceva care se scurge de două ori pe zi în ochiul câinelui, scăzând până la o dată când există îmbunătățiri.
 • Metoda 5
  Recunoașterea și tratarea cataractei

  Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 17
  1
  Vezi dacă ochii sunt tulburi. Obiectivul ochiului poate apărea sub acoperire, albastru sau cenușiu. Cataracta va arata fragila, arata ca un chip de gheata - poate apare brusc sau se dezvolta de-a lungul anilor (cainele poate deveni orb daca il lasi sa se dezvolte prea mult).
  • Terrierul boston este o rasă predispusă genetic pentru a dezvolta cataracta devreme sau ca parte a îmbătrânirii.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 18
  2
  Monitorizați comportamentul câinelui. Viziunea încețoșată cauzată de boală va face dificil pentru el să trăiască și veți observa că el va deveni mai bolnav, deoarece va vedea mai puțin din ceea ce se întâmplă în jurul lui. Pentru a compensa această pierdere a vederii, el poate începe să-și ridice picioarele mai mult când merge, printre alte comportamente, cum ar fi:
  • Ciocnirea împotriva obiectelor -
  • Nu recunoașteți oamenii -
  • Analizați distanțele în mod eronat.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 19
  3
  Obțineți un diagnostic medical. Dacă credeți că terrierul boston are cataractă, faceți o întâlnire cu medicul veterinar cât mai curând posibil - el poate da un diagnostic prin simpla privire a ochilor câinelui. Un chirurg veterinar poate confirma dacă este necesar.
  • Cu câinii mai în vârstă, profesionistul va identifica dacă este vorba despre o cataractă sau pur și simplu o schimbare a vârstei ochiului.
 • Imaginea intitulată Tratarea problemelor oculare în Terrierii din Boston Pasul 20
  4
  Au operație de cataractă. Dacă condiția este foarte dezvoltată și perturba vederea lui Toto, trebuie eliminată. De obicei, lentilele ochiului sunt îndepărtate și înlocuite cu un tratament artificial - un astfel de tratament necesită o intervenție chirurgicală specializată, care poate fi costisitoare, dar va restabili viziunea cîinelui (amintiți-vă că operația trebuie efectuată înainte ca afecțiunea să se dezvolte prea mult).
  • Cataracta poate fi ruptă și cu un laser, într-o procedură numită facoemulsificare (de asemenea, specializată și deci scumpă).
 • Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (21)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți ochii drăguțiCum să obțineți ochii drăguți
  Cum se aplică Eyeliner în ochi mici și rotunjiteCum se aplică Eyeliner în ochi mici și rotunjite
  Cum să identificați simptomele ulcerelor de stomacCum să identificați simptomele ulcerelor de stomac
  Cum se descurcă cu durerea unei abraziuni a corneeiCum se descurcă cu durerea unei abraziuni a corneei
  Cum să eliminați ceva din ochiCum să eliminați ceva din ochi
  Cum de a aplica picături de ochi pe un catelusCum de a aplica picături de ochi pe un catelus
  Cum să ai grijă de un terrier din BostonCum să ai grijă de un terrier din Boston
  Cum de a diagnostica conjunctivita la pisiciCum de a diagnostica conjunctivita la pisici
  Cum de a diagnostica keratita la pisiciCum de a diagnostica keratita la pisici
  Cum de a diagnostica problemele de ochi la câinii din Terrier BostonCum de a diagnostica problemele de ochi la câinii din Terrier Boston
  » » Cum de a trata problemele de ochi în Terrierii din Boston
  © 2021 itholoinfo.com