itholoinfo.com

Cum sa cresti buldogii

Creșterea animalelor nu ar trebui făcută pe un capriciu: gestația unei așternuturi este destul de stresantă pentru câine, în plus față de faptul că prezintă câteva riscuri potențial periculoase pentru viață. Procrearea buldogelor este cunoscută pentru o rată ridicată de complicații, în special în timpul nașterii. Multe buldogi au nevoie de operație cezariană pentru naștere, deci luați în considerare procrearea dacă aveți toate mijloacele financiare pentru a acoperi orice problemă.

pași

Partea 1
Alegerea cainilor potriviti pentru reproducere

Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 1
1
Înțelegeți responsabilitatea din spatele procreării. Dacă nu înțelegeți nevoile speciale ale rasei și nu aveți planuri pe termen lung de a se angaja în sănătatea și siguranța cărnii și a căței, nu creșteți buldogii. Există mulți finanțatori din spatele casei care doresc să profite de la vânzarea câinilor fără experiență sau înțelegere a acestei rase destul de unice. Cei care suferă cu această sete de bani sunt câinii.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 2
  2
  Nu cresc câinii cu probleme de sănătate subiacente. Mulți buldoci suferă de probleme respiratorii datorită nasului aplatizat, a limbilor mari și a traheelor ​​mici. Dacă unul dintre câini a suferit proceduri chirurgicale, fie pentru a deschide nările, a elimina amigdalele, fie pentru a tăia părți ale palatului moale, nu le reproduceți. Genetica va fi transmisă copiilor, perpetuând problemele.
  • Chiar dacă buldogul nu a necesitat niciodată o intervenție chirurgicală, evitați trecerea acestuia dacă are dificultăți de respirație.
  • Nu treceți o femeie în timpul verii dacă are probleme de respirație, deoarece vremea fierbinte va agrava situația în timpul sarcinii.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 3
  3
  Luați în considerare temperamentul femeii. Există mai multe studii care susțin că personalitatea mamei este transmisă puilor. O cățea nervoasă sau agresivă nu este probabil ideală pentru reproducere, deoarece puii vor urma un astfel de temperament. Cea mai bună femelă de reproducție este calmă și prietenoasă.
  • O femeie mai caldă va fi, de asemenea, o mamă mai bună. Șansele ca ea să fie iritată sau nesigură de așternut este mai mică.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 4
  4
  Verificați câinele pentru acarieni. Este important să verificați starea de sănătate a femeii pentru a verifica prezența paraziților, cum ar fi acarianul demodex, care provoacă scabie. Scabia se va agrava din cauza stresului de sarcina, care poate cauza caderea parului si formarea unei carapace. În plus, acarianul poate fi transmis puiilor în timpul nașterii, ceea ce înseamnă că acestea vor fi infestate și vor avea probleme de piele și păr. Va fi greu să vindeți cățelușii, care probabil vă vor părăsi cu mulți câini de care să aveți grijă.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 5
  5
  Luați femeia la un veterinar. Cu o lună înainte de trecerea animalelor, luați femeia pentru un examen clinic general. Câinele trebuie să fie vaccinat, fără viermi și boli bacteriene, cum ar fi bruceloza, care poate provoca avorturi.
  • De asemenea, cereți medicului veterinar să efectueze o examinare genetică. Chiar și animalele sănătoase pot transmite trăsături genetice nedorite. Un crescător responsabil ar trebui să încerce întotdeauna să scape de trăsături care pot duce la complicații asociate rasei.
  • De asemenea, trebuie să efectuați teste pe mascul, pentru a vă asigura că nu este bruceloză.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 6
  6
  Nu traversați femelele înainte de a doua căldură. Prima căldură a femeii va avea loc la scurt timp după vârsta de șase luni, dar nu ar trebui să treacă înainte de cea de-a doua, care ar trebui să aibă loc la șase luni după prima.
 • Partea 2
  Trecerea câinilor în faza corectă a ciclului de reproducere feminin

  Poza intitulata Bulldogs de rasa engleza Pasul 7
  1
  Cunoașteți câinii. Cios poate să nu aibă o regularitate de apariție sau de durată. În general, femela trebuie să intre în estrus la fiecare șase luni, fiecare ciclu durează trei săptămâni. În ciuda acestui fapt, trebuie să cunoașteți timpul ideal pentru a traversa câinii.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 8
  2
  Recunoașteți apariția căldurii. Faza timpurie a estrului feminin este cunoscută sub numele de proestru. În timpul acestei faze, vulva târfă devine umflată și este posibilă observarea secreției vaginale cu sânge. Femelele nu vor permite câinelui să treacă cu ea în această perioadă, așa că nici măcar nu încercați să faceți acest lucru. Este doar un semn că ar trebui să fii pregătit să traversezi câinii în următoarele săptămâni.
  • Proestul durează, în medie, aproximativ nouă zile.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză Pasul 9
  3
  Luați un test de ovulație. Dacă doriți să identificați cu exactitate ovulația feminină, există câteva opțiuni de testare care pot fi obținute cu un medic veterinar, inclusiv:
  • Cytology lamă - Medicul veterinar ia o probă celulară din vulva cățea și o examinează sub microscop. Colecția este nedureroasă și se realizează prin trecerea unei vată de bumbac peste membrana mucoasă a vulvei. Un tip de celule specific va fi găsit la nivele mai mari chiar înainte de ovulație.
  • Testul de sânge - Medicul veterinar va examina nivelele de progesteron în sânge aproximativ cinci zile după apariția căldurii. Când nivelurile de hormon de sânge ajung la 2,5 ng / ml, ar trebui să traversați animalele după trei zile (când nivelurile trebuie să fie apropiate de 5 ng / ml, indicând debutul ovulației). Dacă este necesar, repetați testele la fiecare două sau trei zile pentru a identifica creșterea nivelului de hormoni.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 10
  4
  După proestrus, traversați câinii. Următoarea parte a estrului este cunoscută ca estrus și este perioada ideală pentru cruce. Femela va returna atenția bărbatului și va prelua poziția de redare. Dacă frecați baza coada ei, este posibil ca ea să-și poziționeze coada într-o parte și să-i prezinte spatele ca și cum ar fi gata să treacă.
  • Ovulația apare, de obicei, în decurs de 48 de ore după debutul estrului. Traversați câinii de la acest punct timp de cinci până la nouă zile.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 11
  5
  Efectuați inseminarea artificială dacă este necesar. Din cauza picioarelor scurte și a corpurilor robuste, mulți buldogi englezi consideră că este dificil să treacă în mod natural. Dacă ați observat că bărbatul are dificultăți de a se monta pe femela, întrebați-vă despre inseminarea artificială cu un medic veterinar. Tehnica necesită introducerea spermei, luată direct de la câine, în uterul câinelui cu o seringă.
  • Temperatura corectă a materialului seminal este foarte importantă, dar nu există nici o garanție a succesului. Există metode care utilizează material seminal proaspăt, refrigerat și chiar congelat.
 • Imagine intitulată Răsfoiți englezi bulldogi Pasul 12
  6
  Diagnosticați gestația. Sarcina medie a buldogelor durează aproximativ 65 de zile, dar poate varia cu până la o săptămână. Există mai multe modalități de diagnosticare după câteva săptămâni de concepție, cum ar fi:
  • Ecograful - medicul veterinar este capabil să detecteze sarcina de la a 23-a zi. Este necesar să tăiați părul puțin din burta câinelui și să lubrifiați zona cu gel solubil în apă. Sonda va fi plasată pe burtă și poate identifica umflarea fluidului în uter, indicând începutul gestației.
  • Palparea - Medicul veterinar este capabil să identifice umflăturile distincte în uter, reprezentând embrionii individuali între 28 și 35 de ani de gestație. Înainte și după aceasta poate fi dificil să se realizeze identificarea prin această metodă.
  • Testarea sângelui - În loc să scadă cu sfârșitul estrului, nivelele de progesteron din sângele femelei vor continua să crească. După a 28-a zi, medicul veterinar este capabil să utilizeze diferența în nivelurile de progesteron pentru a confirma sarcina.
  • Radiografie - Dacă celelalte opțiuni au fost neconcludente, o radiografie poate fi utilizată pentru a verifica gestația de la 45 de grade după trecere.
 • Partea 3
  Îngrijirea femeii în timpul sarcinii

  Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză


  1
  Ajustați dieta cățea după cum este necesar. Femelele ar trebui să mențină aceeași dietă echilibrată și calitativă pe care a consumat-o înainte de sarcină. Pe măsură ce începe să crească în greutate (în ultimele cinci săptămâni de gestație), trebuie să ajustați dieta. În unele cazuri, este necesar să crească până la 50% din cantitatea de furaj în zilele anterioare livrării.
  • Creșteți frecvența meselor, nu dimensiunile porțiilor.
 • Poza intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 14
  2
  Întrebați despre livrarea cezariană cu un medic veterinar. Deoarece problemele de naștere sunt comune pentru buldogii englezi, este bine să planificați o secțiune cezariană. Luați o examinare amănunțită a cățea pentru a verifica posibilitatea unei nașteri naturale fără probleme înainte de a lua în considerare secțiunea cezariană. Dacă nașterea naturală fără riscuri nu este o posibilitate, programați o operație cezariană în avans, folosind baza crucii.
  • De asemenea, verificați în prealabil dacă medicul dumneavoastră veterinar efectuează c-secțiuni.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 15
  3
  Găsiți o cutie de livrare. Catea trebuie să se obișnuiască cu cutia de livrare săptămâni înainte de nașterea bebelușului. Alegeți o cutie mare cu laturi joase, liniați-o cu ziarul și adăugați un capac mic pentru cățeluși pentru a preveni ca acestea să fie zdrobite de mamă accidental.
  • Puneți cutia într-un loc cald, calm și uscat și departe de ceilalți câini.
  • Femela va începe să cuibărească în ziare când se obișnuiește cu cutia. Chiar dacă ați programat o secțiune cezariană, lăsați-o să cuibărească în cutie.
 • Imaginea intitulată Bulldogs de rasă engleza Pasul 16
  4
  Păstrați elementele necesare apropiate când copilul se apropie. E bine să fii pregătit pentru când târfa merge în muncă. Veți avea nevoie de o lampă fierbinte sau un termocuplu de temperaturi scăzute, sticle de bebeluși și lapte artificial pentru pui (dacă sunt respinși de mamă) și o mulțime de prosoape curate. De asemenea, aveți foarfece curate, curățați ața dentară și iod în cazul în care trebuie să tăiați cordonul ombilical al căței.
 • Imagine intitulată Bulldog-uri de rasă englezească Pasul 17
  5
  Cercetați despre procedurile de urgență veterinară înainte de livrare. Dacă medicul veterinar transferă serviciile de urgență la o clinică specializată, întrebați locația și datele de contact ale unității. Chiar dacă sunteți un client al spitalelor veterinare care acoperă situații de urgență, este încă important să identificați procedura de contact înainte de sosirea nevoilor. Este foarte important ca puii să se simtă în siguranță.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 18
  6
  Urmăriți primele semne de naștere. Prima etapă a travaliului durează aproximativ 24 de ore și se caracterizează prin neliniștea femeii și prin căutarea unui aliment neîntrerupt. Se poate culca, arata lateral si se ridica din nou si din nou.
 • Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 19
  7
  Pregătiți-vă pentru sosirea căței. A doua etapă a travaliului începe când femeia începe să forțeze puii. Punga se va sparge, se va culca și se va forța cu picioarele din spate pentru a expulza câinii mici. Dacă etapa durează mai mult de două ore și niciun puț nu a plecat, sunați la medicul veterinar.
  • Catea poate să se odihnească după nașterea fiecărui catel. Timpul de odihnă acceptabil este de 20-30 de minute. Dacă știți că are mulți copii să se nască și ea se odihnește mai mult de o jumătate de oră, sunați-l pe veterinar.
  • Din cauza capului mare, este comun ca unele pui să nu se încadreze în canalul de naștere și să fie prinși în capcana. Singura modalitate de a elibera catelul este o cezariană, care trebuie făcută urgent. Dacă livrarea unui cățeluș durează mai mult de o oră, sunați la medicul veterinar.
  • Numără puii și placentele pentru a vă asigura că toți câinii sunt expulzați. Trebuie să existe o placentă pentru fiecare pui.
  • Păstrați numărul de telefon al medicului veterinar și al clinicii de urgență din apropiere în timpul livrării.
 • Partea 4
  Îngrijirea mamei și a copiilor după naștere

  Imagine intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 20
  1
  Asigurați-vă că mama o efectuează sarcinile naturale. Puii se vor naște înveliți în placentă, care trebuie să fie rupți de mamă înainte de a fi tăiat cordonul ombilical. Apoi ar trebui să înceapă să lingă catelul pentru a-și stimula respirația. Dacă nu face niciuna dintre aceste acțiuni, trebuie să acționați pentru a salva câinele.
  • Placenta are suficient oxigen pentru câteva minute, deci nu este necesar să acționezi imediat. Acordați atenție, cu toate acestea, pentru a rupe placenta aproape de capul câinelui până când acesta poate fi îndepărtat, dacă este necesar.
  • Îndepărtați mucusul și alte fluide din gura și nasul puilor. Apoi frecați-l de un prosop curat, cald, pentru a stimula respirația și circulația.
 • Poza intitulată Bulldogs de rasă engleză. Pasul 21
  2
  Legați cordonul ombilical. Utilizați o ață dentară curată și fără ceară pentru a lega cordonul ombilical de câțiva centimetri în abdomenul copilului. Veți tăia cablul cu cablul. Treceți iod pe tăietură pentru a preveni infecția la cățeluș.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 22
  3
  Lăsați catelusii să suge. Acest comportament este comun în scurt timp după naștere, deoarece furnizează colostru, substanță asemănătoare laptelui și anticorpi pentru a împiedica puii să contracteze infecții pe măsură ce sistemul lor imunitar se dezvoltă.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 23
  4
  Păstrați cățelele calde. Deoarece nu pot controla temperatura corpului, trebuie să mențineți temperatura ambientală între 29 ° C și 32 ° C pentru primele cinci zile.
  • În cea de-a zecea zi, puteți reduce temperatura camerei la 26 ° C și 23 ° C la patru săptămâni după naștere.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 24
  5
  Observați alăptarea. Este posibil ca mama să dezvolte mastita canină după naștere. Este o inflamație a sânilor, care devine roșie, întunecată și dureroasă. Este normal ca sânii să devină doar calzi și ușor umflați. Dacă câinele prezintă mastită, consultați imediat un medic veterinar.
 • Imagine intitulată Bull Bulldogs English Step 25
  6
  Furnizați o dietă postnatală pentru mamă. În primele câteva zile după naștere, mama nu poate mânca prea mult, deci asigurați-vă că menține o dietă bogată în fosfor, calciu și vitamina D imediat ce se întoarce să mănânce pentru a evita eclampsia.
  • Dacă ați servit deja o dietă de înaltă calitate pentru femela, cantitatea de nutrienți ar trebui să fie deja prezentă.
  • Simptomele eclampsiei includ spasme musculare, gemete, mers și nervozitate. Aveți grijă ca femeia să observe situația și să luați femeia la un medic veterinar pentru tratament.
 • Imaginea intitulată Bull Bulldogs English Step 26
  7
  Hrănește puii orfani cu mâna. Dacă mama respinge câinii, trebuie să-i hrănească pe ei înșiși. Cercetați despre proceduri și alimente cu un medic veterinar, urmând mereu instrucțiunile profesionale față de scrisoare.
  • Nu hrăniți cățeluși cu lapte de vacă deoarece catelul nu primește nutrienții necesari. Trebuie să găsiți o formulă specifică de lapte pentru câini.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum să adoptați câiniCum să adoptați câini
  Cum să vă ajutați să vă abandoneze cățeaCum să vă ajutați să vă abandoneze cățea
  Cum să Bike dvs. CâineCum să Bike dvs. Câine
  Cum de a calcula vârsta unui catelusCum de a calcula vârsta unui catelus
  Cum să cumperi un câine ciobănescCum să cumperi un câine ciobănesc
  Cum de a crea un bulldog americanCum de a crea un bulldog american
  Cum să ai grijă de un câine micCum să ai grijă de un câine mic
  Cum să ai grijă de un Shih TzuCum să ai grijă de un Shih Tzu
  Cum să dai o petrecere de ziua de naștereCum să dai o petrecere de ziua de naștere
  » » Cum sa cresti buldogii
  © 2021 itholoinfo.com