itholoinfo.com

Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C

O livrare cezariană se efectuează atunci când bebelușul este îndepărtat direct din uterul mamei după ce medicul efectuează incizii pe pereții abdomenului și uterului. Această procedură se efectuează numai în cazul în care nașterea vaginală prezintă riscuri pentru mama sau feto- pentru a decide dacă să se supună sau nu o cezariana, avem nevoie pentru a discuta despre avantajele și dezavantajele procedurii cu medicul pentru a afla ce este cel mai potrivit pentru situația ta.

pași

Metoda 1
Evaluarea dacă este necesară o operație cezariană

Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 10
1
Analizați riscurile condițiilor de sănătate preexistente. Anumite probleme de sănătate pot încheia cauzează cezariana este mai sigura pentru mama sau baby- tocmai pentru acest motiv, este esențial ca medicul are toate istoricul medical al mamei. Unele dintre condițiile care pot determina un medic să recomande acest tip de livrare sunt:
 • Aveți o problemă de inimă care poate face viața dificilă sau pune viața în pericol în timpul livrării vaginale.
 • Mama are tensiune arterială crescută, sporind importanța unei livrări imediate. Tensiunea arterială crescută asociată sarcinii se numește preeclampsie.
 • Mama are o infecție care poate fi transmisă copilului în timpul livrării vaginale. De exemplu, avem herpes genital și HIV / SIDA.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 9
  2
  Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă poziția fătului sau a placentei face ca secțiunea cezariană să fie indispensabilă. Uneori, bebelușul sau placenta sunt poziționate în uter într-un mod care crește riscul de livrare vaginală și în astfel de circumstanțe ginecologul poate recomanda evitarea acestuia.
  • Dacă bebelușul este transversal sau pelvian, livrarea cezariană poate fi mai sigură. Pat pelviana sunt eliminate din uter prin intermediul picioarelor sau fese, în timp ce transversal intra în canalul vaginal cu partea corpului sau mamele umăr care dau naștere la un copil mai mult decât o dată, de obicei, au fetusi care nu sunt gata să plece în poziția normală (cu capul fiind prima parte a corpului expus).
  • În cazurile în care doi sau mai mulți fetuși împart placenta, poate fi necesară o cezariană pentru a preveni sufocarea în timpul nașterii.
  • Femeile cu placenta previa vor trebui să suporte acest tip de livrare. Când placenta acoperă colul uterin, această afecțiune este caracterizată - deoarece este necesar ca fătul să treacă prin colul uterin, nașterea naturală devine extrem de periculoasă.
  • O secțiune cezariană poate fi, de asemenea, necesară dacă cordonul ombilical - sursa de nutrienți a copilului și oxigenul - este îndoit. Această situație poate apărea dacă o parte a cordonului trece prin canalul vaginal înainte de făt. Este o situație foarte periculoasă, deoarece furnizarea de oxigen pentru copil poate fi redusă în timpul nașterii.
 • Imaginea intitulată Reducerea bustului Pasul 3
  3
  Adresați-vă medicului dacă mama sau fătul poate avea orice problemă fizică care face dificilă nașterea copilului în mod normal. În unele cazuri, nașterea naturală nu este posibilă din motive fizice, cum ar fi:
  • Fractură sau pelvis foarte mic.
  • Fibroidul din canalul vaginal, împiedicând copilul să treacă prin acesta.
  • Fătul are un cap mai mare decât cel normal.
  • Mama arată deja contracții puternice, dar cervixul nu se deschide, împiedicând copilul să treacă.
  • Doctorul a încercat să inducă forța de muncă fără succes.
  • Femeia a avut anterior o operație cezariană, iar incizia făcută în uter a lăsat-o vulnerabilă împotriva unei rupturi uterine. Acest lucru nu este valabil în cazul tuturor mamelor care au efectuat operația cezariană - mulți dintre ei își pot livra bebelușul prin canalul vaginal după nașterea cezariană.
 • Imaginea intitulată Creșteți lichidul amniotic Pasul 16
  4


  Evaluați dacă fătul se dezvoltă în mod corespunzător. Dacă copilul nu primește suficiente substanțe nutritive și oxigen prin cordonul ombilical, el sau ea nu se pot dezvolta corespunzător. Ginecologul va monitoriza creșterea fătului și va determina dacă o secțiune cezariană este necesară atunci când se analizează următoarele:
  • Bătaia inimii bebelușului.
  • Un ultrasunete Doppler, care va arăta dacă fluxul sanguin la făt este adecvat.
  • Traiectoria de creștere a copilului va fi măsurată prin imagistică cu ultrasunete.
 • Metoda 2
  Vorbind cu un doctor despre riscuri

  Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 1
  1
  Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă secțiunea cezariană va fi periculoasă pentru făt. Mulți copii se nasc fără complicații în operațiile cezariene - totuși, există riscuri care trebuie luate în considerare, cum ar fi:
  • Un prejudiciu în timpul intervenției chirurgicale. Deși se întâmplă rar, există o șansă ca fătul să fie rănit de instrumentele chirurgicale, în timp ce medicul face o incizie uterină. Adresați-vă medicului ginecolog dacă este un risc semnificativ în funcție de situație - reduceri minore apar în circa 2% cesarean.
  • Transmitentă trachipnee. Această condiție apare atunci când respirația bebelușului este prea rapidă în timpul primelor zile de viață, de obicei apărute după o operație cezariană. Dacă respirația este dificilă, sunați imediat la SAMU.
  • Tulburări respiratorii. Bebelușii născuți după o operație cezariană și înainte de 39 de săptămâni de gestație au mai multe șanse de a avea plămâni care nu sunt pe deplin dezvoltați, crescând astfel posibilitatea apariției unor probleme respiratorii.
 • Imaginea intitulată 1319539 11
  2
  Evaluați riscurile pentru cazul dvs. Femeile care suferă operații cezariene necesită un timp de recuperare mai lung decât cele care efectuează livrarea naturală. În plus, șansele de apariție a complicațiilor cresc:
  • Sângerare excesivă. În cele mai multe cazuri, pierderea de sânge în secțiunea cezariană este mult mai mare decât în ​​nașterea naturală.
  • Leziuni in timpul interventiei chirurgicale. Uneori, vezica urinară sau alt organ din apropiere ajunge să sufere un prejudiciu minor în timpul inciziei din peretele abdominal. Când se întâmplă acest lucru, medicul va trebui să facă o altă intervenție chirurgicală pentru a sutura rana. Femeile care au avut alte secțiuni cezariene ar trebui să pună la îndoială ginecologul în legătură cu astfel de riscuri, pe măsură ce cresc în funcție de numărul de operații cezariene efectuate.
  • Reacție adversă la anestezie. Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră orice probleme pe care le-ați experimentat cu anestezie. În plus, este important să raportați durerile de cap atunci când stați sau în picioare după naștere, deoarece acest simptom poate fi o reacție anestezică.
  • Cheaguri de sânge. Șansa de a dezvolta cheaguri de sânge în picioare sau în organele pelvine este mai mare după o secțiune cezariană decât în ​​cazul administrării normale. Întrebați ginecolog, care este recomandarea de a evita acest lucru el poate, de asemenea, rezerve, recomanda plimbări după livrare (cât mai curând posibil) pentru a combate problema.
  • Infecție. Zonele cele mai sensibile la infecție sunt inciziile din peretele abdominal sau din uter. Să monitorizeze și să păstreze o incizii ochi in semne de contaminare, cum ar fi roseata, edem, durere și crescută de evacuare din rană. Du-te imediat la camera de urgență atunci când prezintă infecții uterine, febra, dureri in uter sau de evacuare cu miros neplăcut iese din vagin.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o secțiune cezariană Pasul 14
  3
  Evitați să efectuați operația cezariană doar pentru confort. Unii oameni aleg acest tip de livrare, deoarece doresc să aleagă data nașterii bebelușului. Cu toate acestea, acest obicei nu este recomandat, deoarece poate fi dăunător sănătății mamei și fătului. În plus, femeile care doresc să aibă mai mulți copii pot avea complicații la sarcini viitoare, cum ar fi:
  • Probleme cu placenta.
  • Riscul ruperii vindecării în timpul unei livrări naturale.
 • Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (16)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
  Cum se dilata colul uterinCum se dilata colul uterin
  Cum sa pregatim un plan de nastereCum sa pregatim un plan de nastere
  Cum să eliminați hemoragia postpartumCum să eliminați hemoragia postpartum
  Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum de a induce muncaCum de a induce munca
  Cum să procedați cu preeclampsiaCum să procedați cu preeclampsia
  Cum să extindeți o sarcină cu un col uterin incompetentCum să extindeți o sarcină cu un col uterin incompetent
  Cum să exerciți după o secțiune CCum să exerciți după o secțiune C
  » » Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
  © 2021 itholoinfo.com