itholoinfo.com

Cum să tratați epilepsia la pisici

Epilepsia cutanată este rară, dar nu imposibilă. Din păcate, multe dintre medicamentele anticonvulsivante utilizate pentru tratarea bolii la câini sunt toxice pentru pisici, ceea ce limitează opțiunile de tratament. Cu toate acestea, există unele medicamente și schimbări de stil de viață puteți încerca să facă pentru a controla problema la feline. Începeți cu primul pas pentru mai multe informații.

pași

Metoda 1
Folosind fenobarbital pentru prevenirea convulsiilor

Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 1
1
Înțelegeți cum funcționează fenobarbitalul pentru a preveni convulsiile. Fenobarbitalul este cel mai frecvent prescris remediu pentru tratarea epilepsiei feline.
 • Fenobarbitalul este un anticonvulsiv care acționează crește limita de stimulare a cortexului motor in timp ce scade de excitație neuronale.
 • Acest lucru inseamna ca nervii animalului primesc un raspuns mai mic si creierul necesita un stimulent mai mare pentru a provoca convulsiile.
 • Odată înghițit, fenobarbitalul traversează mucoasa stomacului și se absoarbe rapid în sânge.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsiei la pisici Pasul 2
  2
  Începeți prin a da pisicii 1 până la 2 mg / kg fenobarbital de două ori pe zi. Doza recomandată este de 1 până la 2 mg / kg, astfel că o pisică de 5 kg va avea nevoie de 1,7 ml dintr-o soluție de 15 mg / ml de două ori pe zi.
  • Dacă această doză nu este eficientă, poate fi necesară administrarea unei a treia doze de medicament pe zi.
  • Odată înghițit, fenobarbitalul traversează mucoasa stomacului și se absoarbe rapid în sânge.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 3
  3
  Utilizați versiunea lichidă a medicamentului cu pisici care întâmpină dificultăți în înghițirea pilulelor. Fenobarbitalul poate fi găsit sub formă de tablete sau lichid, iar lichidul este mai ușor pentru cei care nu înghită medicamentul.
  • Oricine a fost nevoit vreodată să forțeze o pisică să înghită un medicament, știe cât de dificil este, și de trei ori pe zi, de multă vreme, poate zdrobi relația dintre animal și proprietar.
  • Lichidul de fenobarbital este, de asemenea, cel mai bun atunci când medicamentul este prescris în doze mici. Acest lucru se datorează faptului că tabletele sunt dificil de tăiat.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 4
  4
  Aflați că fenobarbitalul poate face ca pisica să fie sedată. În primele 4 până la 5 zile de tratament, poate apărea anestezia. Cu toate acestea, el sau ea ar trebui să devină activă și alertă atunci când corpul se adaptează la medicamente.
 • Imagine intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pas 5
  5
  Fiti constienti ca fenobarbitalul poate determina cresterea in greutate a pisicii. La fel ca la câini, stimulează setea și apetitul păsăricii, care provoacă îngrășarea. Acest lucru este inevitabil, dar puteți oferi o dietă sănătoasă pentru a menține starea de sănătate a păsăricii.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 6
  6
  Cunoașteți riscurile asociate cu utilizarea acestui medicament. Fenobarbitalul este metabolizat de către ficat, astfel încât, dacă funcția sa este compromisă, fenobarbitalul nu va fi prelucrat în mod corespunzător, ceea ce determină concentrația acestuia să ajungă la niveluri toxice.
  • În cazuri rare, fenobarbital cauzează o distrugere a celulelor roșii din sânge cauzată de sistemul imunitar însuși și dezactivează măduva osoasă, împiedicând-o să producă celule noi.
  • Pentru a evita aceste complicații, puteți monitoriza îndeaproape starea de sănătate a păsăricilor și le puteți lua în mod regulat la medicul veterinar.
 • Metoda 2
  Administrarea diazepamului pentru prevenirea convulsiilor

  Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 7
  1
  Înțelegeți cum funcționează diazepamul pentru a preveni convulsiile. Când tratamentul cu fenobarbital este ineficient, se poate utiliza diazepam. Cu toate acestea, în loc să o administrați zilnic, remedia este administrată imediat după o confiscare pentru a diminua șansa altora să apară în secvență.
  • Unele pisici sunt mai susceptibile de a avea convulsii multiple decât altele. Acest tip de criză constă într-un grup de crize care apar succesiv, unul după altul.
  • Diazepam funcționează prin suprimarea activității sistemului nervos central, amortizarea undelor cerebrale și reducerea reactivității acestora. Acest lucru ajută la scăderea șanselor de apariție a crizelor suplimentare.


 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsiei la pisici Pasul 8
  2
  Administrați diazepam pisicii pe cale orală. În mod normal, tratamentul trebuie înghițit, iar dozajul corect va varia de la animal la animal, în funcție de modul în care reacționează la medicamente. Medicul veterinar va prescrie o doză între 1 și 5 mg pe zi.
 • Imaginea intitulată Epilepsie epilepsie la pisici Pasul 9
  3
  În timpul unei convulsii, diazepamul trebuie administrat în mod rectal. Dacă pisica este deja convulsivă, un supozitor va fi mai eficient deoarece diazepamul va fi absorbit mai repede de mucoasa rectală.
  • Există seringi pentru dozare rectală disponibile în tuburi de 5 mg, care este doza adecvată pentru o pisică de dimensiuni normale. Acest lucru va sedative animalul pentru o perioadă de 6 până la 8 ore, scăzând șansele de alte convulsii.
  • Administrarea supozitorului nu este dificilă - tehnica necesară este aceeași pentru a măsura temperatura animalului.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 10
  4
  Rețineți că, în cazuri rare, diazepam poate determina necroză hepatică. Utilizarea medicamentului la animale este oarecum controversată din cauza posibilității acestei necroze.
  • Aceasta înseamnă că ficatul are o reacție idiosincratică care determină ca organul să nu mai funcționeze. Motivul exact pentru care se întâmplă acest lucru este neclar.
  • Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de faptul că acest efect este rar, astfel încât să cântăriți dacă este preferabil să riscați sau să lăsați pisica să continue să sufere de aceste crize.
 • Metoda 3
  Păstrarea pisicii în condiții de siguranță și sănătoase

  Imaginea intitulată Tratarea epilepsiei la pisici Pasul 11
  1
  Evitați atingerea păsărică în timpul unei confiscări. Încercați să nu faceți acest lucru, deoarece orice stimul, cum ar fi tonuri de apel, tonuri sau chiar mirosuri, poate stimula creierul și poate face epuizarea să dureze mai mult.
  • În acest sens, închideți perdele, opriți luminile, opriți televizorul și scoateți-i pe toți din cameră.
  • Nu puneți niciodată mâna lângă gura pisicii în timpul unei crize convulsive. El poate mușca și nu poate renunța.
 • Imaginea intitulată Epilepsie epilepsie la pisici Pasul 12
  2
  Puneți perne de lângă pisică pentru ao proteja în timpul unei crize convulsive. Dacă este convulsiv undeva unde se poate răni, în loc să-l mișcă, puneți pernele în jurul pentru protecție. Dacă el este în pericol de cădere sau rănire, puneți o pătură groasă pe podea pentru a amorti căderea.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsiei la pisici Pasul 13
  3
  Luați în considerare păstrarea pisicii în interior. Felinele sunt animale independente care iubesc să exploreze și să bântuie teritoriul. Cu toate acestea, crizele sunt imprevizibile și pot apărea oricând și oriunde.
  • Dacă pisica are o criză în timp ce urcă un copac, ea poate cădea și se poate răni. De asemenea, pisica trebuie să se poată muta pentru a se îndepărta de câinele vecinului, de exemplu, pentru a putea fi expus pericolului dacă are o confiscare la momentul nepotrivit.
  • Având în vedere acest lucru, luați în considerare păstrarea pisicii în interior. Acest lucru nu-i garantează siguranța, dar cel puțin îl vei putea găsi dacă a căzut sau nu poate să se miște.
 • Imaginea intitulată Epilepsia epilepsie la pisici Pasul 14
  4
  Luați în considerare trecerea de la dieta la o dietă fără gluten. Nu există dovezi științifice care să demonstreze că dieta interferează cu epilepsia, dar există cazuri de pisici care nu au mai avut crize convulsive după consumul de gluten.
  • Deoarece pisicile sunt carnivore, se poate argumenta că nu sunt pregătite să digere grâu, ceea ce crește șansa de formare a anticorpilor de gluten, care sunt toxici pentru creier.
  • Prin urmare, dacă pisica este sănătoasă, nu va strica să vă schimbați dieta, începând să o hrăniți cu alimente fără gluten, carbohidrați scăzut și o cantitate mare de proteine.
 • avertismente

  • Dacă convulsiile sunt ușoare și durează doar câteva secunde sau rareori, ca o dată la trei luni, medicul veterinar nu poate lua medicamente. Acest lucru se întâmplă din două motive: în primul rând, pisicile sunt sensibile la efectele secundare ale medicamentelor, care pot provoca mai mult rău decât bine. În al doilea rând, dacă apariția este rară, poate fi dificil să știți dacă tratamentul este eficient.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aflați despre bolile majore ale sistemului nervosCum să aflați despre bolile majore ale sistemului nervos
  Cum să diagnosticați epilepsiaCum să diagnosticați epilepsia
  Cum sa evitati epilepsiaCum sa evitati epilepsia
  Cum să tratați cancerul de măduvăCum să tratați cancerul de măduvă
  Cum să tratezi icterulCum să tratezi icterul
  Cum să tratați o boală de inimăCum să tratați o boală de inimă
  Cum să scadă febra pe o pisicăCum să scadă febra pe o pisică
  Cum de a ajuta un câine care are epilepsieCum de a ajuta un câine care are epilepsie
  Cum de a ajuta o pisica cu epileptice convulsiiCum de a ajuta o pisica cu epileptice convulsii
  Cum să ai grijă de o pisică cu leucemie felinăCum să ai grijă de o pisică cu leucemie felină
  » » Cum să tratați epilepsia la pisici
  © 2021 itholoinfo.com