itholoinfo.com

Cum să joci jazz pe saxofon

Vrei să înveți să joci jazz pe saxofon? Doriți să vă îmbunătățiți abilitățile sau să impresionați pe ceilalți? Acest articol este pentru tine.

pași

Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 1
1
Un lucru la un moment dat, presupunând că știți elementele de bază ale saxofonului, amintiți-vă că nu trebuie să cumpărați o duză specifică pentru jazz - un Selmer C * S80 funcționează excelent pentru stilul respectiv. Toți marii muzicieni, cum ar fi Charlie Parker, Coltrane, Cannonball, Brecker ... purtau o piesă obișnuită. Nu faceți nici o greșeală despre muzicieni care spun că aveți nevoie de o anumită duză sau piesă de bucățică pentru a vă juca jazz. Jazzul vine de la suflet, nu de la echipament.
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 2
  2
  Deși un muștiuc nu este esențial, trestia de jazz este foarte recomandată. Selecțiile Rico Select sunt relativ ieftine, iar Vandoren face patru tipuri specifice pentru jazz. Multe site-uri vă permit să achiziționați un pick de un anumit tip. Faceți acest lucru cu câteva până când găsiți cel care vă place cel mai mult. Ar trebui să sune bine și să răspundă cu ușurință.
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 3
  3
  Intrați în dispoziție înainte de a juca jazz dacă jucați deja muzică clasică. Acesta este un mod diferit de a juca, cu un control mai puțin, mai imprevizibil și mai "plin de suflet". Jazzul este dansabil, dar trebuie să fie efectuat corect.
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 4
  4
  Învățați să leagăn. Joacă scări într-un mod diferit. Obișnuiți-vă să articulați și să creați sunetul.
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 5


  5
  De asemenea, aflați cele șapte moduri. Ei sunt Ionica (majoră), Dorian, Frigian, Lidian, Mixolidian, Eolian (minor) și Locrian (în ordine crescătoare).
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 6
  6
  Ascultă. Ascultarea este foarte importantă pentru dezvoltarea unui stil de jazz. Ascultați muzicieni mari precum Charlie Parker, John Coltrane, Sonny Rollins, Cannonball Adderley și dezvoltați stilul pe care îl doriți.
 • Imagine intitulată Play Saxophone Jazz Step 7
  7
  Intră într-o bandă de jazz. Nu există o modalitate mai bună de a învăța să joci jazz decât să împachetezi un grup și să te joci cu el din întâmplare.
 • Imaginea intitulată Play Saxophone Jazz Step 8
  8
  Luați lecții private. Aranjați un profesionist pentru a preveni dezvoltarea unor obiceiuri proaste care intră în memoria dvs. subconștientă.
 • sfaturi

  • Rețineți că toate saxofoanele diferă și, prin urmare, trebuie să vă adaptați utilizând efectul complet al saxofonului dvs., fie că este vorba de voce tare, tenor, bariton etc. Toate tipurile de saxofoane au beneficii și dezavantaje. Și trebuie să fii gata să exploatezi beneficiile și să compensezi dezavantajele.
  • Improvizarea este, de asemenea, o mare parte a jazz-ului. Dacă jucați muzică clasică, învățarea cum să improvizați este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți. Ascultați "cei mari" și acordați o atenție deosebită modului în care improvizează prin compararea stilurilor lor diferite. Începeți să improvizați cu scale. De asemenea, încercați să găsiți cărți muzicale cu modele sau studii de jazz. Dacă nu le găsiți într-un magazin, navigați pe internet și veți vedea că mai multe site-uri vinde aceste cărți. Cele mai multe dintre ele vor conține CD-uri cu melodii pe care le puteți juca.
  • Transcrieți muzica de jazz și încercați să jucați exact ca unul dintre muzicieni de pe înregistrare.

  avertismente

  • Asigurați-vă că știți ce stil doriți. O duză de metal vă oferă un sunet diferit de cel din cauciuc.
  • Nu fi prea prins în echipament, totuși. Modul în care joci determină cât de mult va fi mai mult sunetul decât muștiucul și balonul.

  Materiale necesare

  • saxofon
  • Piesele audio bune
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să reglați un saxofonCum să reglați un saxofon
  Cum să învățați să jucați electric scăzutCum să învățați să jucați electric scăzut
  Cum să învățați să jucați un instrumentCum să învățați să jucați un instrument
  Cum să sortați muzica după genCum să sortați muzica după gen
  Cum de a dansa Jazz LyricCum de a dansa Jazz Lyric
  Cum de a alege un instrument muzicalCum de a alege un instrument muzical
  Cum să improvizezi pe saxofonCum să improvizezi pe saxofon
  Cum să curățați muștiucul de saxofonCum să curățați muștiucul de saxofon
  Cum să cureți un saxofonCum să cureți un saxofon
  Cum de a obține un ton de apel bun pentru jazz pe chitaraCum de a obține un ton de apel bun pentru jazz pe chitara
  » » Cum să joci jazz pe saxofon
  © 2021 itholoinfo.com