1
Înțelegeți cele mai cunoscute probleme în rândul copiilor. Acestea pot varia de la animale de companie la jocuri, fantezie etc.
2
Alegeți formatul poeziei. Poate fi un sonet, o trova sau chiar o formă liberă.
3
Lăsați scrisul să curgă. "Cățea mea mi-a înțepenit coada și ma sărutat, apoi a sărit pe canapea în poala mea" nu curge în nimic. Ceva mai bine ar fi: "A latrat si a latrat din nou si apoi a sarit pe partea de sus a mea."
4
Utilizați cuvinte descriptive. Nu vă fie frică de adjective, ci evitați cuvintele foarte sofisticate. Acestea pot confunda și purta cititori mici.
5
Nu scrie o voință. O poezie mai scurtă este la fel de bună ca cea mai mare și adesea copilul o va prefera.
6
Cereți unui nepot, nepot sau copil să citească ceea ce ați scris. Lăsați-i să analizeze așa cum doriți.
7
Verifică-l! Analizați poezia. Este bine? Trebuie să schimbi ceva? Scriitorul este cel mai rău posibil critic, așa că nu fi prea greu pentru tine.
8
Trimite poezia în reviste și ziare.
9
Distreaza-te! Scrierea ar trebui să fie o formă de auto-exprimare, nu doar de muncă. Dacă nu sunteți mulțumit de această artă, încercați alte lucruri, cum ar fi: desen, dans, cânt, etc.