1
Indicați-vă limbajul corpului. Pe măsură ce conversația urmează să se încheie, puteți folosi corpul pentru a face o parte din munca murdară pentru dvs. Dacă plecați încet, începeți să vă îndepărtați de persoana cu care vorbiți și încercați să vă transformați puțin corpul din direcția în care este persoana. Ar trebui să faceți acest lucru fără a fi nepoliticos, doar pentru a trimite mesajul că este aproape timpul să mergeți. Puteți face acest lucru înainte de a vă oferi scuza pentru a pleca sau a anunța plecarea dumneavoastră.
2
Adu-ți înapoi motivul pentru care a început conversația. Dacă ați început să discutați cu persoana pentru un anumit motiv, atunci ar trebui să vă referiți la ea pentru a încheia conversația. Acest lucru va face ca persoana să se simtă ca și cum ați fi cu adevărat interesați de subiectul conversației, nu că ați fost complet plictisit de ea. Aceasta va conferi conversației un sentiment de închidere. Iată câteva modalități de a pune capăt:
- "Mă bucur că ai avut timp să-mi spui despre călătoria ta la Tahoe. Data viitoare când vei apărea aici, sună-mă!"
- - Păi, se pare că deja ai aflat totul despre raportul Peterson. Aștept cu nerăbdare să-l citesc.
- "Mă bucur că începi să-ți placă să trăiești în Oakland. E întotdeauna bine să vezi o nouă față prietenoasă în cartierul meu favorit".
3
Închideți conversația fizic. Odată ce conversația este foarte lungă, ar trebui să îi dați persoanei o strângere de mână, o mișcare de mână sau un pat prietenos pe umăr, în funcție de contextul situației. Acest lucru vă ajută să trimiteți mesajul pe care urmează să îl părăsiți. Dacă vă place o persoană și doriți să o vedeți din nou, atunci puteți schimba numere sau cărți de vizită. Dați persoanei în beneficiul îndoielii - poate că el (sau ea) nu va fi atât de enervant data viitoare.
4
Spuneți la revedere politicos. Chiar dacă persoana a fost plictisitoare insuportabilă, nu există niciun motiv pentru a fi nepoliticos dacă persoana încerca doar să fie frumoasă. Lăudați persoana, spuneți-i că este plăcut să vorbiți cu el sau cu ea sau spuneți-vă că sunteți bucuros că ați cunoscut-o. Să fii drăguț cu persoana nu te va face rău. Singurul motiv pentru care nu ar trebui să fii educat este dacă persoana nu te lasă deloc - în acest caz, ar trebui să explici politicos că nu ai prea mult timp și că ai vrut să vorbești cu alți oameni. Iată câteva modalități de a vă spune la revedere politicos la revedere aici:
- "Sunt foarte bucuros că te-am întâlnit în cele din urmă. E minunat să știi că Sam are atât de mulți prieteni minunați".
- "A fost minunat să vă vorbesc - este atât de greu să găsiți un prieten fan al lui Knicks aici, în San Francisco!"
- "A fost minunat să vă vorbesc. Știu că o să vă revăd curând."
5
Fă ce ai spus că vei face. Aceasta este una dintre cele mai importante aspecte legate de încheierea unei conversații. Poate părea evident, dar mulți oameni sunt atât de ușurați să lase o conversație cu o persoană plictisitoare pe care pur și simplu uită să o urmeze cu scuza pe care au inventat-o. Dacă ai spus că trebuie să folosești baia, foloseste baie. Dacă ai spus că vrei să vorbești cu Craig, du-te să vorbești cu el. Dacă ai spus că ești foame din disperare, mănâncă cel puțin câteva bastoane de morcovi. Nu vrei ca persoana cu care vorbești să se simtă rău când îți dai seama că ai mințit fără rușine doar pentru a sta departe de el sau de ea.
- După ce ați făcut ceea ce ați spus că urmați să faceți, sunteți în sfârșit liberi! Bucurați-vă de restul zilei sau de noapte fără amenințarea unei alte conversații plictisitoare.