1
Arătați că ați auzit. Efectuarea unui comentariu care rezumă conversația este o modalitate pozitivă de a pune capăt conversației cu intenția de a relua ulterior subiectul. Acest lucru demonstrează că ați ascultat și ați acordat atenție ceea ce sa spus, dar, de asemenea, deschide o lacună pentru a spune că trebuie să plecați.
- De exemplu, dacă fetița a comentat o carte, ați putea spune ceva de genul "Arată minunat, o să mă uit la ea. Vă mulțumim pentru recomandare. Acum trebuie să plec.
- Acest tip de conversație este, de asemenea, o let-up pentru a relua mai târziu.
- Poți să spui "Mulțumesc pentru recomandare, o voi citi și apoi îți voi spune ce am găsit".
2
Lăudați-o pe fata. Puteți încheia conversația demonstrând că vă bucurați de conversație și lăudați persoana. În felul acesta va ști că ți-a plăcut să vorbești cu ea și că conversația sa terminat, pentru că trebuie să pleci. Iată câteva exemple despre ce să spunem:
- "A fost o plăcere să te cunosc, dar trebuie să plec!"
- "Îmi place să vorbesc cu tine, noroc cu totul. Trebuie să plec acum.
- "Mi-ar plăcea să continuu conversația, dar datoria mă cheamă!"
3
Sugerați un alt moment pentru a continua chatul. O modalitate foarte bună de a încheia conversația care demonstrează dorința de a repeta doza spune ceva de genul „A fost grozav să vorbesc cu tine, ne întâlnim din nou.“ Puteți face o sugestie mai concretă adăugând ceva de genul "Dacă sunteți liberi în week-end, să luăm cafea".
- O altă alternativă este să arătăm interesul să îl găsim din nou și să spunem că vei trimite un mesaj.
4
Ridicați-vă și zâmbiți. Un zâmbet blând este o modalitate simplă și eficientă de a încheia o conversație și arată cât de mult v-ați bucurat să discutați cu fata. Faceți un contact vizual și spuneți ceva de genul "A fost foarte frumos să vă vorbesc, vă voi vedea mai târziu." Discutați cu un ton plin de viață confirmă faptul că ea nu este jignit sau supărat de plecarea lui, și lasă într-o poziție mai liniștită pentru a relua conversația în viitor.