1
Vă rugăm să indicați ocupația dumneavoastră. Expresia "je suis" (swee zhuh) înseamnă "Eu sunt". Apoi, terminați fraza cu o ocupație corespunzătoare. Rețineți că terminațiile de cuvinte se pot schimba, în funcție de faptul dacă sunteți bărbat sau femeie. Un dicționar poate ajuta la identificarea sufixului corespunzător.
- Activitățile de sex masculin care se încheie cu "eur" (euhr) se transformă adesea în "euse" (euhz) pentru femei. De exemplu, un terapeut de masaj ar fi un "maser" sau o "masseuză".
- Activitățile de sex masculin care se termină în "ier" (ee-ay) adesea adaugă un "e" suplimentar pentru a deveni "iere" (ee-EHR) pentru femei. Un fermier ar fi fie fermier, fie fermier.
- Activitățile de sex masculin care se termină într-o consoană pot adăuga un "e" suplimentar pentru a rămâne în feminin. De exemplu, un student de sex masculin este un "étudiant" (ay-tood-eeon), în timp ce un student este un "étudiante" (ay-tood-eeont). Rețineți că consoana finală este pronunțată doar în formă feminină.
- Multe ocupații au o singură formă, indiferent de sex, ca "professeur", care înseamnă profesor.
2
Distribuiți-vă hobby-urile. La fel ca portughezii, construcția de obicei pentru a descrie o preferință pentru o activitate începe cu o frază combinată ca „I gusto“ sau „Îmi place“ și urmați-l cu un verb infinitiv (neconjugat) ca „citit“ sau „cântă.“ Verbele sunt, în general, un singur cuvânt care se termină în -er, -ir sau -re. Un dicționar va lista verbele în forma lor infinitivă.
- "Îmi place" este "j`aime" (zhehm). "Îmi place" este "J`adore" (zha-dor). "J`aime lire" (leer zhehm) înseamnă "îmi place să citesc."
- Cuvintele "ne" și "pas" de pe ambele părți ale verbului neagă expresia, indicând nemulțumirea. "Nu-mi place" este "pas n`aime je" (Zhe NEM PAH). "Je pas n`aime chanter" (Zhe ni pas chan-tay) înseamnă "Nu-mi place să cânt."
3
Descrieți lucrurile care vă plac. În portugheză, atunci când descrieți ceva ce vă place, ar spune "îmi plac pisicile". Pentru a exprima acest lucru în franceză, totuși, puteți vorbi: "J`aime les chats" (zhem lay shah).
- Mon (mohn) sau ma (mah) sunt folosite ca posesivi, atunci când doriți să indicați că vă place ceva care vă aparține. Mes (meh) indică un plural posesiv.
- Mon este folosit atunci când substantivul este masculin, indicat în dicționar prin litera m. "J`aime mon chat" înseamnă "îmi place pisica mea". Rețineți că nu contează dacă sunteți bărbat, ci că pisica (chat) este un substantiv masculin.
- Ma este folosit atunci când substantivul este feminin, indicat în dicționar prin litera f. "J`aime ma tante" înseamnă "îmi place mătușa mea". Din nou, ceea ce contează este că mătușa este un substantiv feminin, nu că ești bărbat sau femeie.
- Mesa indică un plural substantiv posesiv, cum ar fi "mătușile mele" sau "pisicile mele". Ați spune "j`aime mes tantes" sau "J`aime mes chats".
4
Utilizați un adjectiv. Expresia "je suis" (zhe swee) urmată de un adjectiv poate indica interesele dvs. generale. Rețineți că sufixul trebuie să se schimbe în funcție de tipul de bărbat sau de femeie. Dicționarul de obicei tipărește primul și apoi versiunea feminină. "Je suis sportif" (sporteef) pentru bărbați sau "je suis esportiva" (sporteev) pentru femei înseamnă "Sunt atletic".
- În cazul în care acest lucru este prea provocator, poate fi mai ușor de utilizat recomandările de mai sus pentru a partaja hobby-uri doar că. „J`aime les sport“ „Îmi place sportul“ sau
- Această construcție funcționează, de asemenea, pentru a descrie trăsăturile de personalitate. De exemplu, gentil / gentille (zhantee / zhanteel) înseamnă bine. Ați spune "je suis gentile" dacă sunteți bărbat sau "je suis gentille" pentru o femeie.