1
"Credeți și mărturisiți cu gura și veți fi mântuiți."Dar cuvântul cred înseamnă mai mult decât credința". Acest cuvânt este singurul cel mai apropiat de ceea ce traducătorii au putut găsi în cuvântul grecesc pentru "pisteuo". Diferența este că cuvântul în greacă înseamnă încredere și depind (Romani 10).
2
Luați în considerare această provocare: Un om a pus o frânghie peste cascada Niagara și a anunțat în ziarul local, care ar traversa cu o roabă plină de pietre. A venit ziua și mulțimea a fost mare și încântată de eveniment. Omul a ieșit cu noua sa roabă și a întrebat: "Câți dintre voi credeți că pot traversa arma și vă pot întoarce?" Mulțimea a salutat cu voce tare și a spus: "Noi credem că poți face asta". Omul și-a continuat răbdarea, a trecut de cealaltă parte și sa întors cu roaba plină de pietre. Mulțimea a aplaudat imens. Omul a spus: „Câți dintre voi credeți că eu pot transporta un bărbat sau o femeie în roaba mea de cealaltă parte și înapoi?“ Mulțimea a devenit chiar mai entuziasmat și aplaudat pentru a vedea-l ia o persoană de pe cealaltă parte a Niagara Falls și înapoi. Omul a fost încântat să-și facă ultimul eveniment. El a spus: "Dacă credeți, ridicați mâinile." Mulțimea și-a ridicat mâinile și a strigat. El a început prin a cere voluntarilor, printre cei care au crezut, să stea în roaba lui și să lase securitatea pământului. Nu este surprinzător că nimeni nu a oferit. Deși mulți credeau că ar putea face acest lucru, nimeni nu sa oferit să stea în roabă. Toți cei care au crezut și au ridicat mâinile lor au spus: "Ești nebun, nu voi intra în roaba asta." Mulți spun că ei cred în Hristos, dar puțini aleg să intre în roaba lor. Când Hristos întreabă: "Încrede-mă în mine, crede-mă, depinde de mine", îți vei da viața Lui? "Mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși".
3
Verificați acest lucru: "Credeți că există un singur Dumnezeu - faceți bine: și demonii cred și tremură "(Iacov 2:19).
- Această Scriptură arată că credința nu este suficientă pentru a fi mântuită.
- Dacă Satana și demonii lui cred și înțeleg că Dumnezeu există, va aduce acest lucru la cer cu Dumnezeu?
- Nu, demonii nu-și predau viața sau existența la controlul Domnului și nu au o relație cu El.
4
Examinați majoritatea traducerilor Bibliei în portugheză. Ei nu traduc cuvântul "cred" cu adevăratul sens al "încrederii și slabei".
5
} Rezultate obținute pe forum pentru "pisteuo" Ne pare rău. Căutarea nu a generat niciun rezultat.
6
A se vedea modul în care dicționarul Michaelis definește aceste cuvinte (Sursa: https://michaelis.uol.com.br):
- să creadă VTD 1: Credeți, să aveți ca adevăr 2: Să aveți credință, să aveți credință 3: Să aveți încredere, să aveți credință 4: Să acceptați cu adevărat cuvintele, să aveți încredere în 5: Să judecați, să vă lăudați.
- încredere - con.fi.ar esti vint 1: Să ai încredere, să crezi, să ai încredere, să ai credință VTD 2: Livrați în siguranță VTD 3: Alocați, alocați VTD 4: Comunică cu încredere VPR 5: Dă-te plină de încredere.
- suport - a.poi.ar VTD 1: Acordați sprijin. vtd și vpr 2: să stați, să stați, să țineți, să stați, vtd și vpr 3: să se bazeze pe sine, să se bazeze pe sine, VTD 4: Sponsor, protejați-vă VTD 5: Aplaudați, aprobați, susțineți.
7
Uită-te la sinonimele cuvântului "trust" tradus ca au încredere, credință și predare nu doar simpla convingere că ceva există. Având credință, încredere și predare că El mă va salva, este altceva decât credința.
8
Examinează modul în care mântuirea este diluată - nu este simpla credință care te va salva. Este încrezător, bazându-se și sprijinindu-se pe sine, având persistență. Abilitatea de a avea încredere și de a conta. De aceea, Isus spune că ar trebui să fim ca niște copii mici să intrăm în Împărăție.
9
Ce fac copiii cu părinții lor? Ei au încredere, dependență, credință și sprijin. Părinții tăi te hrănesc, te îmbracă și îți dau ce ai nevoie.
- Și primiți Duhul Sfânt, așa cum a spus Isus ucenicilor și urmașilor săi - aceasta este pentru toți cei care auzi chemarea. În aceste zile din urmă, Dumnezeu își revarsă Duhul pe orice trup, iar copiii Săi vor primi binecuvântarea.
10
Urmați pe Isus, Păstorul cel Bun, și alegeți să fiți oile Lui. Ce fac oile? Depindeți, urmăriți-vă, înclinați-vă și încredeți-vă în Pastor. Nu există nici o valoare în credința în Dumnezeu, căci chiar și demonii din iad cred că Isus salvează și că El este Domnul. Citiți Iacov 2:19.
11
Reflectați pe aceasta: calea lui Dumnezeu este îngustă și puțini o vor găsi. O persoană care crede că nu poate intra, dar care are încredere, sprijină și depinde va intra în Împărăția lui Dumnezeu prin ușa îngustă.
- De aceea biserica trebuie să fie mântuită. "Ce este asta?" Mulți pot cere în timp ce citesc. Poate că te gândești și la asta - dar, "Da, Biserica în general, persoana care stă pe banca sau scaunul de lângă tine trebuie să dezvolte o viață de dependență, încredere și sprijin în Domnul"- aceasta este adevărata sursă a mântuirii și a uceniciei lui Isus Hristos: încrederea, numărarea și supunerea - este mai mult decât credința.
- Credeți în omul care poate traversa arma pe Falls, dar sunteți dispus să stați în roabă (încredere, sprijin și depinde de asta pentru viața voastră)? Deloc. De ce? Este teama de a vă lăsa controlul asupra vieții și de al pune în mâinile altui.
12
Contorizarea costului: acesta este adevărul - El poate să treacă
"cu cineva" în roaba ta, dar nu singur. Vedeți diferența? Așa cum pur și simplu crezi în Isus?
- Așa că, încredeți-vă, depindeți-vă și stați la El și puneți-vă viața în mâinile Sale! Cum te simți în legătură cu asta? Dacă nu aveți încredere în Domnul Isus, cereți-L acum: "Învățați-mă să am încredere în tine!", citește și Psalmul 73:28, 115: 10-11, 91: 1-16. Faceți acest lucru un proces continuu de încredere în Domnul.