itholoinfo.com

Cum să ai grijă de un câine după castrare

Câinele tău are nevoie de tine chiar acum. Un alt om (om urât!) L-a deschis și l-a castratat și totul la comanda lui. El nu știe încă, dar comportamentul lui se va schimba și nu se mai poate reproduce. Deși procedura este simplă, animalul va deveni extrem de obosit și chiar greață timp de câteva zile, pe lângă faptul că ar fi în pericol să prindă o infecție. În ciuda acestei mizerie, el încă te iubește. Aveți grijă de el, lăsați-l să se odihnească și să facă tot ce poate pentru a preveni o infecție. Curând, se va vindeca.

pași

Partea 1
Te face confortabil după operație

Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 1
1
Las-o să se odihnească De îndată ce ajungi acasă, vezi dacă are un loc confortabil de a se culca (în interior) într-un mediu liniștit. La urma urmei, va dori să doarmă după o intervenție chirurgicală. Lasă-l în pace. Trebuie doar să verificați, pe oră, dacă nu aruncă prea mult și să țină copii și alte animale departe.
 • Amintiți-vă că el poate fi încă jumătate anesteziat, fără a avea control complet asupra propriului corp sau a simțurilor sale.
 • Păstrați-l în interior toată ziua și nu lăsați-o să vă deranjeze.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 2
  2
  Hrăniți-o numai după trecerea efectelor anesteziei. Păstrați castronul plin de apă tot timpul, dar nu dați mâncare până când calmul său nu revine la normal. Dacă ați avut o intervenție chirurgicală dimineața, probabil va mânca noaptea, în aceeași zi. Cu toate acestea, după operație, mulți câini se simt greați și mănâncă puțin (sau nimic). În prima masă, dă doar jumătate din ceea ce mănâncă de obicei și dă restul puțin în cursul zilei.
  • Sunați veterinarul dacă câinele nu dorește să mănânce chiar la 48 de ore după operație.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 3
  3
  Căutați semne de pericol. Mai ales letargie, apetit minor, vărsături și diaree constantă. Dacă aceste simptome persistă mai mult de o zi după intervenția chirurgicală, sunați la medicul veterinar.
  • Nu vă faceți griji cu privire la aceste simptome înainte de 24 de ore după intervenția chirurgicală, cu excepția cazului în care acestea sunt foarte puternice.
  • Tusea este de asemenea normală. El a folosit un tub de respirație în timp ce a fost anesteziat, ceea ce poate provoca iritații ușoare în gât - va trece în câteva zile.
 • Partea 2
  Asigurați-vă că site-ul inciziei se îmbunătățește

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 4
  1
  Cumpără un colier elizabetan. Astăzi numite "conuri", ele arată ca o lampă inversată. Indiferent de nume, una dintre acestea va preveni linsul câine sau mestece locul intervenției chirurgicale, care este extrem de important să se păstreze suturi în loc, asigurând îmbunătățirea.
  • Puneți colierul pe el imediat ce ajungi acasă. Bineînțeles că o jucărie poate să vă distragă atenția și să vă facă să opriți lingerea zonei, dar probabil că nu veți reuși să rămâneți în permanență cu ea. Prin urmare, gulerul este necesar.
  • Nu luați prea devreme, deoarece câinele poate mesteca incizia cu și mai multă forță atunci când începe să se vindece (și zgâriere), care durează între cinci și opt zile după operație. Pentru siguranță, țineți conul în el până când pielea inciziei se vindecă complet.
  • Poți să cumperi un colier elizabetan într-un magazin de animale de companie, dacă medicul veterinar nu oferă unul. Sunt mai grele și mai moi - acestea permit animalului să mănânce, să bea apă și să se joace mai ușor.
 • Imaginea intitulată Îngrijirea pentru câinele dvs. după ce a fost sterilizată Pasul 5


  2
  Verificați locul inciziei de două ori pe zi. Acest lucru se face pentru a vedea dacă zona se îmbunătățește. Uita-te pentru roșeață, umflături sau secrețiile în jurul mici dimensiuni-limită, roseata si umflarea sunt considerate normale, dar suna în cazul în care medicul veterinar sau lichidul de deshidratare constantă umflături, care continuă creștere în dimensiune.
  • Sunați-l imediat dacă se deschide incizia și aduceți câinele la o nouă sutură (dacă este necesar).
  • Când observați că incizia este murdară, puneți niște bumbac în apă fiartă sau sărată (ambele curățate) și folosiți-o pentru a curăța zona.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 6
  3
  Păstrați-l inactiv timp de o săptămână. Minimizarea activității câinilor timp de cel puțin șapte zile: procesul de vindecare (care implică o mulțime de repaus) nu trebuie întrerupt. Luați-l pentru o plimbare (scurte plimbări) pe o leșie, dar nu lăsați-l să se apropie de alte bug-uri. Nu lăsați-o să se piardă, nici chiar în parc sau într-o curte împrejmuită.
  • Luați aceste plimbări atunci când există șanse mai mici de a găsi alți câini.
  • Dacă se întâmplă acest lucru, nu lăsați animalele să vă apropie: mergeți la trotuarul din stradă sau schimbați direcția pentru a reduce tensiunea și potențialele mișcări bruște ale lui Toto.
 • Partea 3
  Revenind la rutină cu ușurință

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 7
  1
  Nu lăsați câinele să alerge sau să săriți peste câteva săptămâni. Rularea și săriturile în jur sunt interzise timp de două săptămâni și joacă și lupte! Are nevoie de vindecare înainte de a relua activitățile. Urmați recomandările medicului veterinar atunci când se poate întoarce la serviciu activ.
  • Când se pare că incizia sa îmbunătățit, începeți-o, lăsând-o să intre în curte, dar încă pe guler - trageți-o afară când este 100% bine.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru câine după ce a fost sterilizată Pasul 8
  2
  Nu-l scăldă de acum. Va trebui să îndurați mirosul timp de încă zece zile. Medicul veterinar trebuie să ofere o previziune pentru îmbunătățirea animalului. Nu lăsați-o să se ude de tot, timp de cel puțin o săptămână, deoarece acest lucru ar crește șansele de infectare.
  • Dacă câinele se află pe propriul pic, sau trebuie să fie curățat din alt motiv, cumpărați un șampon fără apă într-o magazin de animale de companie, și nu-l utilizați în apropierea inciziei.
 • Imaginea intitulată Îngrijirea pentru câinele dvs. după ce a fost steutat. Pasul 9
  3
  Luați-o la veterinar pentru a elimina suturile cu fire neabsorbabile. Citiți documentele chirurgicale și vedeți dacă se citează termenul "fir absorbabil", deoarece acestea nu necesită îndepărtarea. În caz contrar, va trebui să vă întoarceți la biroul medicului veterinar pentru a le elimina. Contactați medicul veterinar care a efectuat procedura dacă aveți întrebări.
  • Documentele vor demonstra, de asemenea, că câinele a fost sterilizat: păstrați-l ca pe o înregistrare. În plus, va conține vaccinurile pe care le-a primit și alte informații, cum ar fi dacă a fost plasat un cip de urmărire (aceasta se face de obicei împreună cu castrarea).
 • Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (9)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a instrui un câine vechi să meargă liniștit pe gulerCum de a instrui un câine vechi să meargă liniștit pe guler
  Cum de a ajuta un Catelus batutCum de a ajuta un Catelus batut
  Cum sa faci un catelusCum sa faci un catelus
  Cum să ai grijă de un câine abandonatCum să ai grijă de un câine abandonat
  Cum să ai grijă de un strănut de cățelCum să ai grijă de un strănut de cățel
  Cum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicaleCum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicale
  Cum să ai grijă de un câine cu cataractăCum să ai grijă de un câine cu cataractă
  Cum să ai grijă de o pisică după castrareCum să ai grijă de o pisică după castrare
  Cum să ai grijă de câine după castrareCum să ai grijă de câine după castrare
  Cum să determinați dacă trebuie să vă castrați iepureleCum să determinați dacă trebuie să vă castrați iepurele
  » » Cum să ai grijă de un câine după castrare
  © 2021 itholoinfo.com