itholoinfo.com

Cum să ai grijă de câine după castrare

Să-ți castrezi cățea este o chestiune de responsabilitate socială. Îndepărtarea uterului înseamnă că nu mai poate contracta o infecție uterină (pyometra) și, dacă este efectuată înainte de a doua căldură, scade șansele de a dezvolta cancer de sân în viitor. Oricum, supunerea oricărui animal la o intervenție chirurgicală poate fi o experiență stresantă. Îngrijirea câinelui dvs. după operație poate să scadă complicațiile postoperatorii și să facă recuperarea mai confortabilă pentru animal.

pași

Metoda 1
Adu-l pe câine acasă după operație

Imaginea intitulată Îngrijirea pentru un câine după ce a fost spaying Pasul 1
1
Organizați transportul. Câinele dvs. nu va fi trimis acasă înainte de a putea merge singur. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că ar trebui să meargă acasă. Pentru un animal mic, trebuie să îl transportați în colo-câini mai mari, este important să organizați un anumit tip de transport.
 • Dacă câinele dvs. este încă puțin modificat de sedative sau nu poate merge confortabil singur, medicul veterinar poate decide să o țină în spital peste noapte.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 2
  2
  Cereți unui prieten să vă însoțească la clinică. Poate fi un pic dificil să vă amintiți toate instrucțiunile medicului veterinar, mai ales dacă sunteți foarte dornici să vă revizuiți câinele. Prietenul tău va fi o pereche suplimentară de urechi care să-i acorde atenție.
  • În plus, prietenul tău poate să deschidă ușile și să te ajute să pui câinele în mașină.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 3
  3
  Scrieți toate întrebările pentru a le vindeca la clinică. Majoritatea medicilor veterinari vor da instrucțiuni detaliate (scrise și verbale) cu privire la ce trebuie să facă atunci când animalul dvs. devine acasă. Cu toate acestea, este important să scrieți orice întrebare aveți despre îngrijirea postoperatorie.
  • Scriindu-ți toate îndoielile și luându-le, unul câte unul, cu medicul veterinar te va face să te simți mai pregătit să ai grijă de târfa ta.
 • Metoda 2
  Îngrijire imediat după intervenție chirurgicală

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 4
  1
  Ține animalul într-un mediu calm și liniștit. Odată ajuns acasă, curva va avea nevoie de liniște și liniște pentru a putea să se odihnească și să se recupereze. Nu marcați operația pentru o zi când intenționați să vă petreceți, de exemplu, pentru că zgomotul și oamenii pot deranja restul câinelui.
  • De asemenea, evitați să luați vizitatori pentru a vă întâlni pe cățea ta. Deși se va bucura să le vadă, prezența străinilor va face animalul să se ridice și să se joace când, de fapt, ar trebui să se odihnească.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după expansiune Pasul 5
  2
  Rămâi acasă pentru o perioadă de 24 de ore după operație. Majoritatea oamenilor se întreabă dacă trebuie să stea acasă cu animalele de companie, dar acest lucru nu este necesar. Cu toate acestea, este recomandabil să fiți aproape de câine în primele 24 de ore pentru a vă asigura că ea mănâncă, alertează, face nevoile ei și nu simte dureri mari.
  • Dacă se întâmplă ceva în primele 24 de ore care vă atrage atenția, sunați imediat medicul veterinar.
  • Dacă nu puteți rămâne acasă cu animalul de companie, vă recomandăm să angajați pe cineva pe care aveți încredere să îl îngrijească și să transmită informațiile conținute în acest articol.
 • Imaginea intitulată
  3
  După operație, hrăniți animalul cu o dietă ușoară. În după-amiaza, când anestezia începe să-și piardă efectul, puteți începe să o hrăniți. Cu toate acestea, oferiți o masă ușoară în locul porțiunilor tradiționale. Anestezia poate face ca câinele să se simtă rău și o masă completă îi poate face să vomite.
  • Unele alegeri bune sunt porții mici de orez sau paste făinoase, însoțite de piept de pui, iepure, cod sau curcan.
  • Alternativ, puteți cumpăra alimente produse special pentru animalele care suferă de greață. Unele mărci care furnizează acest tip de feed sunt Hills ID și Purina EN.
 • Imaginea intitulată Îngrijirea pentru un câine după spaying Pasul 7
  4
  După prima zi de recuperare, câinele poate reveni la dieta normală. În plus, este normal ca un animal să-și petreacă două până la trei zile fără a fi defecat după operație.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 8
  5
  În primele câteva zile după intervenția chirurgicală, lăsați-l singur pe un animal de companie timp de maxim 4 ore. În acest fel, vă puteți asigura că animalul de companie este bine și că va avea suficient timp să doarmă și să se odihnească.
  • Citiți secțiunea despre cum să ajutați un câine care este în durere să știe ce semne să caute.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 9
  6
  După 4 sau 5 zile, puteți începe să obțineți mai puțin griji. Dacă nu a existat nicio complicație în acest punct, cățea ta poate fi deja lăsată singură acasă liniștită. Din ziua a cincea, tot ce trebuie să faceți este să așteptați vindecarea ranii și suturile să cadă sau să fie îndepărtate, ceea ce se întâmplă în jur de 10 până la 14 zile după operație.
 • Metoda 3
  Împiedicați animalul să linge rana

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 10
  1
  Păstrați bandajele la locul lor timp de 24 de ore. Unele clinici trimit animalele de acasă cu Pimapore (un bandaj adeziv) care acoperă incizia. Menținerea acestei protecții la locul ei timp de 24 de ore asigură un fel de coajă pe rană, care îl protejează de infecții și bacterii.
  • Unele clinici nu mai utilizează Pimapore, deoarece îndepărtarea acestuia poate irita pielea animalului.
 • Imaginea intitulată
  2
  Cumpărați un con din plastic pentru a împiedica câinele să lingă rana. Nu lăsați-o niciodată nici unui alt animal să lingă incizia, deoarece acest lucru crește doar șansele de infectare și ruperea cusăturilor. Pentru a preveni acest lucru, există mai multe modele de conuri pe care le puteți alege, care variază foarte mult în formă și dimensiune, deși cele mai multe sunt realizate din plastic.
  • Alegeți un con care se potrivește câinelui dvs. Cea mai subțire parte a conului se conectează la gâtul animalului și este ținută în loc de un guler. Partea cea mai largă trebuie să fie de 5 cm până la 7,5 cm de botul câinelui, asigurându-se că conul se află între acesta și rană.
  • Alternativ, puteți cumpăra o lesa gonflabilă, care împiedică animalul să-și întoarcă capul. Se aseamănă cu acele geamanduri de salvare folosite și ar trebui să se potrivească cu diametrul gâtului animalului.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 12
  3
  Dacă aveți alte animale, puneți pe cățea vechea cămașă veche, deoarece acestea pot încerca să lingă inflamarea. Găsiți o cămașă suficient de mare pentru a acoperi întregul corp al animalului și purtați-l timp de 10-14 zile. Țesăturile de bumbac funcționează bine, deoarece acestea lasă pielea taicei să respire.
  • Treceți cămașa peste capul animalului și două labele din față pe mâneci. Împingeți țesutul astfel încât acesta să acopere zona rănii și să înțepați câinele să meargă confortabil. Dacă tricoul este suficient de mare, puteți face și două găuri în partea inferioară pentru a trece picioarele posterioare.
  • Dacă tricoul este foarte murdar, înlocuiți-l cu unul nou.
 • Metoda 4
  Îngrijirea rănirii

  Imaginea intitulată
  1
  Verificați rana în fiecare dimineață și după-amiază. Uită-te la incizie, dar nu-l atinge. O rană vindecătoare trebuie să fie uscată și fără fluide. Ca parte a procesului de vindecare, extremitățile se pot înmuia puțin, ceea ce ajută la împingerea lor unul împotriva celuilalt.


 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 14
  2
  Căutați semne de infecție. Fiți întotdeauna conștienți de suprafețele fierbinți, umflate sau scurgeri în rană. Contactați imediat medicul veterinar dacă apare sânge sau puroi în zona de incizie. În cele mai multe cazuri, sângele apare din scurgeri de vase mici de sânge în straturile mai groase ale pielii - rareori sângerări interne grave. În orice caz, sunați-vă medicul veterinar pentru a vă asigura că nu este nimic serios.
  • În mod similar, puroiul este de obicei un semn al unei infecții superficiale sau chiar sub piele - este rareori o infecție gravă în interiorul abdomenului. Cu toate acestea, câinele dvs. poate avea nevoie de antibiotice pentru a reduce infecția, astfel încât să nu perturbe procesul de recuperare.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 15
  3
  Ștergeți rana numai dacă este murdară. Dacă nu vi se recomandă medicul veterinar, nu atingeți incizia. Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. devine noroios pe stradă, de exemplu, este o idee bună să curățați cu ușurință zona. În acest caz, procedați după cum urmează:
  • Creați o soluție salină cu 5 ml de sare, amestecată cu 0,5 l de apă care a fost fiartă și răcită până la o temperatură sigură pentru piele. Împingeți niște bile de bumbac în soluție și atingeți ușor zona de incizie pentru a îndepărta murdăria.
 • Imagine intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 16
  4
  Asigurați-vă că patul animalului este curat. Dacă rana este expusă și expusă la aer, este esențial ca animalul să se culce într-un loc curat și uscat, astfel încât acesta să nu devină contaminat.
 • Metoda 5
  Ajutând cățea să se odihnească

  Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 17
  1
  Înțelegeți de ce odihna este importantă. Principalul motiv este acela că împiedică zgârierea inciziei, acumularea tensiunii arteriale sau îmbinările. În lumea ideală, odihna înseamnă numai: odihna. Petreceți ceva timp culcat fără să urcați pe scări, fără să săriți și fără să vă plimbați.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 18
  2
  Nu lăsați cainele să-și exercite, adică nimic pentru a alerga sau orice joc jucăuș. De asemenea, nu înseamnă nimic în sus și în jos pe scări sau săriți în sus și în jos mobilierul. O idee bună este să împrumuți un mic gard pentru a împiedica animalul să urce pe scări.
  • Dacă ai o cățea mare și ai vrea să dormi cu tine, nu o lăsa să urce pe scări pentru a ajunge în patul tău. Dacă vă îngrijorați de sănătatea animalului, dormiți pe canapea de lângă parter.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 19
  3
  Păstrați animalul pe o lesă când trebuie să-și facă nevoile. Duceți-l în curte sau pe stradă fără a lăsa să rătăcească liber. În acest fel, îl împiedicați să se rănească sau să alerge după ceva.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 20
  4
  Ajutați animalul să intre și să iasă din mașină. Nu o lăsa pur și simplu să sară și să iasă. Dacă este necesar, cereți unui prieten să vă ajute să ridicați animalul și să-l puneți în spate de fiecare dată când trebuie să-l duceți la clinică.
 • Imaginea intitulată
  5
  Țineți animalul pe o lesă când mergeți cu el. Dacă târfa ta este foarte energică și vrei în mod constant să fugi în sus și în jos, consultă-ți medicul veterinar pentru a afla dacă este posibil să o iei la o scurtă plimbare. Amintiți-vă întotdeauna să o păstrați pe lesa în timpul călătoriei.
  • După trei până la patru zile după operație, este posibil să luați în considerare luarea animalului pentru o plimbare. Încercați să păstrați durata într-un maxim de cinci minute și pe un nivel înalt.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 22
  6
  Evitați glume foarte agresive. Dacă aveți alți câini la domiciliu care se bucură de această glumă, păstrați-i sub supraveghere constantă pentru a împiedica răsculat pe cățea recuperatoare. Evitați să luptați cu glumele sau cu orice joc care necesită o mișcare animală.
  • Dacă credeți că nu puteți ține sub control ceilalți câini, vă recomandăm să cereți unui prieten să se ocupe de ei până când suturile nu au fost îndepărtate.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 23
  7
  Vorbiți cu medicul veterinar dacă câinele dvs. este hiperactiv. Dacă animalul dvs. este foarte energic și nu poate face nimic calm și delicat, este esențial ca medicul veterinar să știe acest lucru. Aceștia pot prescrie un sedativ ușor pentru al calma.
 • Metoda 6
  Ajutând catea să facă față durerii

  Imaginea intitulată Îngrijirea unui câine după expansiune Pasul 24
  1
  Dați analgezicele recomandate de medicul veterinar. Ca și în cazul oricărei alte proceduri chirurgicale, este esențial să se asigure că pacientul nu suferă durere. Majoritatea clinicilor utilizează o combinație de analgezice (un opioid și un non-steroid) în ziua intervenției chirurgicale, împreună cu un alt analgezic care se administrează acasă.
  • Înțelegeți că unele animale sunt mai sensibile și, prin urmare, simt mai multă durere decât altele. Timpul mediu necesar în mod normal pentru ameliorarea durerii este de patru până la cinci zile, dar cățea ta poate avea o experiență diferită.
  • Nu utilizați niciodată un exercițiu pentru ameliorarea durerii, fără consultarea medicului veterinar,
 • Imaginea intitulată
  2
  Căutați semne că animalul este în durere. Câinii reacționează în moduri diferite: unii se pot plânge și pot plânge în mod constant, în timp ce alții se pot izola și se pot ascunde. Unele semne comune de disconfort sunt după cum urmează:
  • Restlessness: Mergând de la o parte la alta, neputând să stați liniștit și să vă ridicați imediat. Toți acești factori pot fi semne de disconfort.
  • Vocația: Plângeți și plângeți. În unele cazuri, în loc să fie în durere, aceasta poate fi doar o încercare de a atrage atenția. Încercați să nu răspundeți imediat cu multă afecțiune și atenție - dacă animalul își dă seama că nu veți fi răsplătit pentru plâns, dar vă plângeți, este posibil să fiți în durere.
  • Poziția postului: Un animal cu durere de obicei îl lasă transparent, cu un aspect mizerabil, cu urechile jos, cu o expresie dureroasă și cu un comportament direct. În plus, corpul este de obicei îndoit și câinele poate să nu poată să se așeze în poziția preferată.
  • Comportament: unele animale își schimbă comportamentul atunci când simt durerea. Aceștia pot deveni agresivi și agitați. Alții se pot izola, ca și cum ar încerca să se ascundă de ceva.
  • Rămâi fără hrană sau băutură: Unii câini (în special labradorii) sunt mereu înfometați, dar există rase care își pot pierde pofta de mâncare dacă nu se simt confortabil.
 • Imaginea intitulată Îngrijire pentru un câine după spaying Pasul 26
  3
  Contactați medicul veterinar dacă crede că câinele dvs. se simte foarte multă durere. Dacă simțiți că medicamentele pentru ameliorarea durerii nu funcționează, contactați medicul veterinar. Există și alte analgezice care pot fi utilizate împreună, cum ar fi tramadolul, care vor ajuta la scăderea în continuare a durerii cu care se confruntă animalul.
 • Imaginea intitulată
  4
  Sunați-vă medicul veterinar dacă observați simptome grave. Cele mai multe clinici vor programa oa doua consultare la trei până la 10 zile după operație. Cu toate acestea, dacă sunteți preocupat de sănătatea animalului dumneavoastră înainte de atunci, contactați imediat medicul veterinar. Unele semne care trebuie observate sunt:
  • Nu mâncați și nu beți după 48 de ore: animalul dumneavoastră ar trebui să mănânce deja și poate suferi dureri dacă refuză în mod constant hrană și apă. Nu mai așteptați și contactați medicul veterinar.
  • Rinoplastia ranilor: o rana sanatoasa, vindecatoare trebuie sa fie uscata. Dacă există sânge sau puroi în zonă, consultați un medic veterinar.
  • Malaise sau diaree: În unele cazuri, anestezicele folosite pot provoca greață la animal. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. a suferit recent o intervenție chirurgicală și este greață, duceți-l la cabinetul medicului veterinar.
  • Slăbiciune, apatie sau abdomen umflat: Dacă animalul dvs. pare să fie slab, nu-și recuperează energia, dacă apariția sa sa schimbat sau dacă burta este umflată, căutați un medic veterinar imediat.
 • sfaturi

  • O cățea energică sau o persoană care nu-i place să se odihnească poate încerca să-și frece corpul de perete și să scoată cusăturile. Acest comportament crește șansele de inflamare, care poate întrerupe vindecarea și îndepărtarea sănătoasă a suturii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mânuiți un câine adultCum să mânuiți un câine adult
  Cum de a ajuta un câine cu anxietate de separareCum de a ajuta un câine cu anxietate de separare
  Cum să vă prezentați casa și celelalte animale ale dvs. unui nou câineCum să vă prezentați casa și celelalte animale ale dvs. unui nou câine
  Cum sa faci un catelusCum sa faci un catelus
  Cum să ai grijă de un câine după castrareCum să ai grijă de un câine după castrare
  Cum să ai grijă de un câine abandonatCum să ai grijă de un câine abandonat
  Cum să ai grijă de un câine diabeticCum să ai grijă de un câine diabetic
  Cum să ai grijă de un strănut de cățelCum să ai grijă de un strănut de cățel
  Cum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicaleCum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicale
  Cum să ai grijă de un câine cu cataractăCum să ai grijă de un câine cu cataractă
  » » Cum să ai grijă de câine după castrare
  © 2021 itholoinfo.com