itholoinfo.com

Cum sa faci un catelus

Castrarea un câine de sex masculin este indepartarea chirurgicala a testiculelor și a altor părți responsabile pentru producerea spermei și secreția de testosteron. Deși fiecare clinică veterinară are propriile sale metode, castrarea tipică implică un preparat pre-chirurgical, o intervenție chirurgicală și o perioadă de odihnă. Deoarece este o procedură chirurgicală, castrarea poate fi făcută legal numai într-o clinică veterinară. Operarea câinelui la domiciliu este considerată cruzimea animalului, pe lângă faptul că este capabilă să o omoare prin hemoragie sau infecție. La castrarea animalului, este important să se înțeleagă beneficiile, pașii implicați în procedura chirurgicală și îngrijirea necesară după operație.

pași

Partea 1
Castrat câinele

Imagine intitulată Neuter a Dog Step 1
1
Înțelegeți importanța castrării. Castrarea cainele are trei avantaje principale: reducerea numărului de pui nedoriti, beneficii medicale pentru câini sterilizați și inhibarea comportamentului nedorit prezente la câini intacte.
 • Castrarea ajută la controlul populației. Un câine castrat nu poate reproduce. În Statele Unite, de exemplu, sunt înregistrate pe an, peste trei milioane de cazuri de animale de companie nedorite, care ajung sa fie eutanasiate. Prin castrarea animalului, sunteți scutit de vinovăția de a contribui în continuare la această problemă necontrolată.
 • Castrarea are beneficii medicale. La înlăturarea testiculelor, este prevenită orice boală care afectează aceste organe. În plus, această parte a corpului crește odată cu îmbătrânirea animalului și poate provoca o infecție. Castrarea evită ambele probleme și diminuează șansele câinelui de a dezvolta cancer de prostată.
 • Neuterarea ajută la inhibarea comportamentelor negative. Câinii nu castrate dezvolta comportamente considerate respingătoare de cei mai mulți oameni, inclusiv marcarea teritoriului prin urină, agresivitate, scurgeri de informații (pentru a găsi parteneri), și se agață de piciorul altora. Castrarea, în timp ce nu elimină total aceste tendințe, reduce apariția acestora și facilitează formarea comportamentală a câinilor.
 • Imagine intitulată Neuter a Dog Step 2
  2
  Asigurați-vă că câinele este suficient de sănătos pentru a efectua operația. Trebuie să vă asigurați că animalul este capabil să fie anesteziat, având în vedere că acesta va fi sedat și pentru a primi anestezie în timpul intervenției chirurgicale. Acest tip de procedură implică întotdeauna un anumit risc, deci este important ca animalul să fie în stare bună.
  • Nutriția, exercițiile și vaccinurile sunt importante pentru a vă asigura că câinele este cât mai sănătos posibil.
 • Imaginea intitulată Neuter a Dog Step 3
  3
  Marchează operația. Va trebui să sunați la clinica veterinară sau la spital pentru a vă stabili o întâlnire. Medicul veterinar va furniza protocolul pre-chirurgical, implicând de obicei postul în noaptea dinaintea operației și întreruperea anumitor medicamente.
  • Profesionistul vă va spune, de asemenea, dacă câinele poate merge acasă în ziua intervenției chirurgicale sau dacă ar trebui să fie spitalizat pentru observație.
 • Imaginea intitulată Neuter a Dog Step 4
  4
  Ia câinele pentru operație. La sosirea la cabinetul veterinar în ziua operației, animalul va fi cântărit și examinat pentru a se asigura că este gata. În acest caz, vor fi inițiate pregătirile pentru operație.
  • Aceste preparate includ, în general sedare, introducerea unui tub traheal, anestezie, injecție pentru administrarea intravenoasă de fluide și medicamente, în plus față de răzuire și curățarea site-ul să fie operat.
 • Imaginea intitulată Neuter The Dog Step 5
  5


  Înțelegeți procedurile implicate în operație. Operația însăși este simplă. O incizie se va face direct pe piele, deasupra testiculelor sau direct peste testicule. Fiecare testicul va fi îndepărtat din corp, vasele de sânge din jur vor fi închise cu cusături și testiculele vor fi extrase.
  • După ce cu atenție a verifica dacă există sângerare, incizia este cusută, capsat sau lipite in functie de preferinta chirurgului. Gazul anestezic se va opri și animalul se va trezi încet.
 • Partea 2
  Îngrijirea câinelui după operație

  Imaginea intitulată Neuter a Dog Step 6
  1
  Ia câinele acasă. Fiți atenți și dați-i dragoste și grijă. Urmați instrucțiunile medicului veterinar pentru vizitele de examinare postoperatorie și furnizați medicamente pentru durere conform instrucțiunilor.
  • Unii veterinari aleg să "ascundă" suturile, făcându-le invizibile. Alții fac cusături pe piele, care trebuie îndepărtate după 7 până la 10 zile la biroul medicului veterinar.
 • Imaginea intitulată Neuter a Dog Step 7
  2
  Păstrați câinele cât mai calm posibil. În primele 24 de ore după intervenția chirurgicală, câinii sunt de obicei linistiți deoarece sunt uimiți de efectele sedării și anesteziei. Până la o săptămână după intervenția chirurgicală, animalul trebuie lăsat singur (fără a alerga sau se jiggle) și să rămână uscat (fără înot sau scăldat).
  • Câinele se poate întoarce la activitate normală la o săptămână după operație, deoarece incizia se va vindeca suficient.
 • Imaginea intitulată Neuter a Dog Step 8
  3
  Verificați locul inciziei de două ori pe zi. Incizia nu trebuie deschisă sau sângerată. Pielea de pe site ar trebui să rămână palidă sau cu culoarea normală. În cazul câinilor cu piele echitabilă, este posibil să se observe o ușoară vătămare. Următoarele situații trebuie luate în considerare și informate medicului veterinar:
  • Deschiderea la locul chirurgiei.
  • Roșeață la locul intervenției chirurgicale și în jurul pielii.
  • Descărcarea sau umflarea la fața locului.
  • Orice anomalii cum ar fi sângerarea de la rănire sau mirosurile neobișnuite.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu lăsați animalul să lingă excesiv locul inciziei. Majoritatea câinilor se recuperează, de obicei, de la operație atâta timp cât incizia este ținută curată și uscată fără contact cu limba animalului. Când este lins, incizia se poate deschide și poate provoca o infecție.
  • Dacă găsiți că câinele linge incizia de multe ori, poate fi necesar să utilizați un guler elisabetan (conul infamul) pentru a evita prevenirea cicatrizare.
 • Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (1)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați un timomCum să eliminați un timom
  Cum se administrează injecțiile la puiCum se administrează injecțiile la pui
  Cum de a scoate tauri și vițeiCum de a scoate tauri și viței
  Cum să ai grijă de un câine după castrareCum să ai grijă de un câine după castrare
  Cum să ai grijă de un strănut de cățelCum să ai grijă de un strănut de cățel
  Cum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicaleCum să ai grijă de un câine cu puncte chirurgicale
  Cum să ai grijă de un câine cu cataractăCum să ai grijă de un câine cu cataractă
  Cum să ai grijă de o pisică după castrareCum să ai grijă de o pisică după castrare
  Cum să ai grijă de un ciobanesc germanCum să ai grijă de un ciobanesc german
  Cum să vindeci o pauză în ligamentul cruciat anterior unui câine non-chirurgicalCum să vindeci o pauză în ligamentul cruciat anterior unui câine non-chirurgical
  » » Cum sa faci un catelus
  © 2021 itholoinfo.com