itholoinfo.com

Cum să salvezi un cal abuzat

Din păcate, există mai mulți cai care au fost abuzați decât centrele disponibile pentru a le reabilita. Din fericire, iubitorii de cai ca tine pot ajuta la salvarea acestor cai prin adoptie. Cu toate acestea, există multe provocări de-a lungul drumului pentru oricine dorește să reabiliteze un cal care a fost abuzat, așa că fii pregătit să îi faci față.

pași

Metoda 1
Luând calul la veterinar

Imagine intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 1
1
Luați o întâlnire cu un medic veterinar specializat în cai. Este posibil ca calul să fi suferit abuz sau neglijență, și ambii părăsesc cicatricile. În primul rând, cereți medicului veterinar să examineze calul. Va trebui să identificați amploarea daunelor fizice, precum și să discutați despre costul medicamentelor, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 2
  2
  Cereți medicului veterinar să efectueze îngrijire de bază. Este probabil ca calul să aibă dinți și copite minuscule și să aibă nevoie de vaccinuri și de deșeuri. Veterinarul trebuie să examineze dinții calului pentru a vedea dacă este necesar să-i sapi.
  • De asemenea, medicul veterinar trebuie să verifice copitele pentru a determina dacă este necesară o acțiune pentru a le menține în stare bună.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 3
  3
  Aflați dacă calul are viermi sau alte probleme de sănătate. În plus față de alte examinări fizice, medicul veterinar poate colecta un eșantion din fecalele animalului pentru a investiga tipurile de viermi care există. Tratamentul cu deworms va fi discutat în Metoda 2.
  • În cazul unui cal care suferă de foame, medicul veterinar face recomandări pentru a îmbunătăți treptat starea fizică a calului pentru a preveni problemele de sănătate în viitor. Creșterea în greutate va fi discutată în Metoda 3.
 • Metoda 2
  Tratamentul paraziților la cal

  Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 4
  1
  Șansele calului de a avea viermi sunt ridicate. Chiar și caii cei mai bine îngrijiți pot deveni contaminați prin consumul de iarbă, deci trebuie să-i tratați cu viermi în mod regulat (de aproximativ două până la patru ori pe an). Este foarte probabil ca calul abandonat să nu fi primit nici un fel de vermifugs și să nu pătrundă pe solul contaminat.
  • Viermii pot provoca multe probleme de sănătate, astfel încât este important să se trateze cât mai curând posibil. Viermii irită tractul intestinal, provocând durere și diaree. Ele interferă cu digestia și fura substanțele nutritive esențiale pe care are nevoie calul. În cazuri extreme, cantitatea mare de viermi poate provoca blocaje intestinale și crampe.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 5
  2
  Există mai multe tipuri de viermi care pot să contamineze caii. Există multe tipuri diferite. Pentru a vă asigura că viermii mor, trebuie să tratați calul cu vermifuge corect. Pentru a determina care vermifuge să folosească, medicul veterinar va colecta o probă de fecale de la cal pentru a analiza și identifica speciile prezente. Cele mai frecvente și problemele pe care le provoacă sunt:
  • Nematozi (viermi mari și roșii): Aceste viermi provoacă letargie, febră și colică.
  • Criostomii (viermi roșii și mici): Acești viermi hibernează pe pereții intestinali. Ele pot provoca daune grave atunci când se mișcă, provocând durere sau crampe.
  • Cestodas (viermii): Viermele de capsune absorb substanțele nutritive din intestinele calului, privându-le să le primească.
  • Dictyocaulus (cauza dictiocaulizării): prezența viermilor în plămânii calului poate provoca tuse și infecții.
  • Ascaris lumbricoides (cauzator de ascariasis): Desi acesti viermi sunt in intestin, pot provoca tuse deoarece migreaza in plamani. Aceste viermi sunt mai frecvente la mânji și la cai mai tineri.
  • Oxyúros (vierme albă): Această specie generează iritații anale.
  • Gastrófilos (bernes): Sunt muște care depozitează larve. Ele pot provoca iritații, inflamații și dureri în stomac.
 • Imagine intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 6
  3
  Luați legătura cu medicul veterinar cu privire la medicamentele pe care ar trebui să le utilizați pentru a trata calul. Prin identificarea tipurilor de viermi, medicul veterinar va putea indica remedii care trebuie administrate.
  • Ivermectina și moxidectina sunt două remedii comune.
 • Metoda 3
  Ajutarea calului să câștige greutate

  Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 7
  1
  Rezistați tentației de a hrăni calul foarte mult. Intenția de a salva un cal foarte slab sau scheletic este de a oferi o mulțime de alimente pentru a vă ajuta să câștigați în greutate. Cu toate acestea, acest lucru nu este la fel de simplu cum pare, deoarece hrănirea prea mult poate provoca probleme digestive și poate declanșa unele probleme de sănătate, cum ar fi crampe sau laminită.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 8
  2
  Planificați o creștere progresivă în greutate în ultimele luni. Creșterea în greutate are nevoie de planificare și trebuie făcută metodic și cu grijă. O hrană ideală pentru cal se bazează pe fânul de bună calitate, iar cantitatea trebuie să fie relativă la cea recomandată pentru greutatea actuală a calului, plus 10-15%.
  • Utilizați o bandă pentru a măsura greutatea actuală a calului și pentru a compara greutatea pe care trebuie să o aibă calul.
  • Dacă credeți că nu hrăniți corect calul, discutați cu un medic veterinar.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 9
  3
  Hrăniți calul cu mese mici, dar frecvente. După o lungă perioadă de înfometare, stomacul calului va trebui să re-produce bacterii benefice care ajută la digestie. Hrănirea calului cu prea multă mâncare la un moment dat va pune prea multă presiune asupra stomacului și poate provoca probleme digestive.
  • Separați cantitatea de alimente zilnic pentru al alimenta de mai multe ori în loc de o singură dată. În acest fel, calul nu va fi gorged.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 10
  4
  Hrăniți calul cu fânul. Fânul de înaltă calitate reprezintă mâncarea ideală pentru cai în stadiile incipiente de reabilitare, deoarece are un conținut ridicat de fibre, întârzierea în mestecare și înghițire. Înghițirea rapidă a unei cantități mari de alimente poate duce la înfrigurarea calului sau la blocarea esofagului prin alimente mestecate parțial.
  • Fânea de alfalfa este bogată în proteine ​​și are un conținut scăzut de carbohidrați, care ajută la menținerea calului energizat.
  • Dacă calul se hrănește bine, creșteți cantitatea de fulgi pe zi. Dacă el a mâncat bine mai mult de o săptămână, să ia în considerare să-i lăsați să aibă acces liber la fân.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 11
  5
  Verificați dacă există vreo problemă dacă calul nu mănâncă fân. Unii cai pur și simplu nu mănâncă fân și, dacă este cazul, încercați să dați bucăți de fibre dietetice sau fân cub. Acest lucru îl face pe cal să simtă că mănâncă ceva diferit, concentrat, ceea ce îl va face să mănânce mai mult.
  • În cazul în care calul nu poate mânca din cauza problemelor dentare (metabolizează alimente sau drooling) macerat cuburi de fân pentru a le înmoaie.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 12
  6
  Adăugați alimente bogate în calorii dacă calul nu câștigă greutate doar cu fânul. Pulpa de sfeclă și tărâțele de orez sunt opțiuni calorice cu conținut ridicat de fibre.
  • Evitați pulpa de sfeclă care conține melasă, deoarece acestea pot provoca glicemia să se descarce, ceea ce poate lăsa calul prea stimulat.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 13
  7
  Adăugați uleiuri la dieta calului pentru a vă ajuta să câștigați în greutate. Uleiul vegetal este o modalitate foarte bună de a adăuga calorii la mese. Majoritatea cailor au nevoie de una sau două cești (câte 250 ml) de ulei amestecat cu alimente, deși unii pot fi reticenți. Încercați diferite tipuri de ulei, inclusiv:
  • Canola, soia și alte uleiuri vegetale.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 14
  8


  Nu te concentra pe cal. Deși concentratele sunt bogate în calorii, cantitățile excesive de zaharuri și amidon pot provoca probleme metabolice, cum ar fi rezistența la insulină, colica și laminită.
 • Metoda 4
  Îngrijirea căștilor de cai

  Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 15
  1
  Aveți răbdare în a trata copitele ciudate ale calului. Este probabil ca un cal care a fost abuzat să aibă vânătăi zdrobite sau deformate. Corpul continuă să crească, la fel ca și unghiile la om, astfel încât, fără o îngrijire corespunzătoare, ele să se deformeze.
  • Ar putea dura luni de zile pentru ca farrierul să taie corpul și să-l readucă într-o formă sănătoasă.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 16
  2
  Aveți grijă de copite care au crescut prea mare. Butoaiele uite suprainfectia ca pantofii de Aladdin, cu un cot suplimentar în vârful, care merge dincolo de frontul natural al copita calului. Părul va tăia părțile în exces, dar trebuie să evitați partea vie, deoarece conține vene și nervi.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 17
  3
  Ajutați calul să-și revină din crăpăturile din copitele lui. Datorită bolilor sau malnutriției, calul poate avea deficit de keratină. Acest lucru face ca copitele să se coajă, să se coacă sau să se spargă. Suprafețele de suprafață care s-au slăbit pot fi îndepărtate, dar fisurile sunt mai periculoase. Dacă o fisură se extinde pe întreaga grosime a corpului, se poate sparge complet, provocând dureri extreme.
  • Pălăria poate folosi potcoave speciale pentru a împiedica răspândirea copiilor din cauza presiunii cauzate de greutatea calului. Acest lucru ajută la prevenirea fisurilor mai mari din spațiul interdigital, de unde cresc copitele. Cu toate acestea, la fel ca un deget rupt, trebuie să așteptați ca zona afectată să crească din nou, ceea ce poate dura șase până la douăsprezece luni.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 18
  4
  Aveți grijă de scufundarea în coca. Căștile cu acest tip de problemă sunt de obicei deformate. Lamele delicate de pe copitele calului suspendă oasele din interiorul copitelor, permit acestor oase să se miște și să schimbe distribuția greutății. Scufundarea poate deteriora lamele. Aceste corpuri tind să aibă o cantitate mică de cheratină și copite cresc în pantă și alungite atunci când acestea ar trebui să fie mai în poziție verticală și cu formatul corect.
  • Dispozitivul va folosi anumite tratamente, cum ar fi tăierea excesului de cocă și utilizarea unei potcoave ortopedice. Acest lucru va ajuta să dați mai multă greutate frontului corpului decât spatele, ceea ce va încuraja alinierea corectă și creșterea. Din nou, poate dura până la un an.
 • Metoda 5
  Depășirea problemelor comportamentale

  Imaginea intitulată Salvați un cal abuzat Pasul 19
  1
  Fiți răbdători atunci când încercați să ajutați un cal cu probleme de comportament. Un cal care a fost abuzat va fi, probabil, frică să țină legătura cu oamenii, fie pentru că se simte inconfortabil, fie pentru că are un contact mic și nu se descurcă foarte bine.
  • Poate dura ani de zile pentru a gestiona problemele comportamentale ale calului - ar fi mai bine să solicitați ajutorul unui instructor calificat pentru siguranță.
  • Neîncrederea calului de oameni se manifestă în două moduri: ca o agresiune din cauza fricii sau a deveni complet închisă.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 20
  2
  Căutați semne de frică asupra calului. Un cal înfricoșător poate fi văzut greșit ca fiind agresiv, dar este doar o reacție de apărare. Aceasta se va manifesta ca o lipsă de încredere a calului în raport cu tine. El poate refuza să fie luat atunci când este pierdut în pășune sau poate refuza să-și deschidă gura.
  • De asemenea, el poate să se îndepărteze, să lovească, să muște, să crabe sau să se miște sau să alerge sălbatic.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 21
  3
  Căutați semne că calul "închide". Când calul acționează în acest fel, se lipsește de orice emoție, devenind apatic. Zi de-a doua zi el va părea indiferent, a demisionat și poate fi chiar văzut ca un model de cal, pentru că va fi ascultător și nu va fi reticent.
  • Pericolul constă în faptul că, atunci când calul este forțat dincolo de limita sa, din zona de confort și poate să se apropie sau să se miște sălbatic.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 22
  4
  Păstrați calm atunci când sunteți lângă cal în reabilitare. Cheia pentru a câștiga încrederea este să se apropie liniștit și liniștit. Vorbiți cu voce scăzută și blândă și aveți grijă să nu-l prindeți prin surprindere. Oferiți gustări pentru a câștiga încredere. Reabilitarea reușită depinde de construirea încrederii și de a vă face să vă simțiți în siguranță de aproape.
  • Dacă calul se simte inconfortabil atunci când îl atingi pe cap, evitați această regiune și preferați alții, cum ar fi umeri sau gât.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 23
  5
  Evitați să ridicați calul prin surprindere. Întotdeauna alertați-l despre prezența dvs. vorbind pe măsură ce vă apropiați. Nu te opri niciodată în fața calului, deoarece acest lucru poate crește anxietatea animalului făcându-l să se simtă prins.
  • În schimb, stați la stânga sau la dreapta capului calului, unde vă poate vedea și evalua situația.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 24
  6
  Scoateți potcoavele de la cal. Când se ocupă de un cal care a fost abuzat, este bine să eliminați potcoavele. În acest fel, dacă va lovi cu piciorul, va răni mai puțin. De asemenea, luați în considerare îmbrăcămintea de protecție, cum ar fi o pălărie, mănuși și cizme cu o gură de oțel.
  • Dacă este posibil, lucrați cu calul într-o zonă circulară. Lipsa cântării va da calului impresia că nu poate fi înconjurat și dacă se va mișca, nu va recurge la violență.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 25
  7
  Împușcă calul la atingere. Dacă calul nu tolerează un pat pe spate, utilizați o mână falsă pe o frânghie pentru al atinge de la distanță. Încercați această metodă până când găsiți o anumită regiune a corpului pe care o tolerează, cum ar fi gâtul. Începeți cu scurte atingeri, câteva secunde, și laudați într-un mod pacient și blând.
  • Faceți acest lucru doar câteva minute, astfel încât calul să nu fie obosit sau să fie puțin copleșit. Terminați fiecare sesiune cu ceva pozitiv, cum ar fi un zâmbet sau multe complimente. Chiar și așa, ar putea dura săptămâni sau chiar luni înainte ca el să accepte atingerea lui.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 26
  8
  Evitați să concurați împotriva voinței calului și să încercați să o încurajați în loc să o pedepsiți. Nu te implici niciodată într-o luptă pentru putere, deoarece calul va câștiga întotdeauna. Dacă calul are haltere și frânghii, nu trageți. Acest lucru îl va încuraja să tragă și el. În schimb, agitați coarda în cazul în care se alătură halter. acest lucru ar trebui să o facă să iasă departe, ceea ce este tot ceea ce aveți nevoie.
  • Din nou, când calul pleacă, laudă-l sau oferă o gustare.
 • Imaginea intitulată Salvarea unui cal abuzat Pasul 27
  9
  Înțelegeți că reabilitarea unui cal care a fost abuzat poate fi periculoasă. Caii sunt mari, grei și puternici, iar un cal agresiv sau fricos nu este cel mai bun pentru cineva care începe doar. Procesul de construire a încrederii durează luni, iar calul are potențialul de a-l răni grav dacă se simte amenințat. Pe de altă parte, câștigarea încrederii este o jumătate de bătălie. Când poți și calul te va avea încredere, recompensa va fi minunată.
 • sfaturi

  • Dacă vă gândiți să salvați un cal care a fost abuzat, luați-vă un specialist în comportamentul animalelor pentru a vedea dacă nevoile calului corespund capacității dumneavoastră de a vă reabilita.

  avertismente

  • Nu uitați că acei cai sunt animale mari și puternice. Un cal înspăimântat este potențial periculos și vă poate răni grav.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să întindeți un calCum să întindeți un cal
  Cum de a tăia cocul de caiCum de a tăia cocul de cai
  Cum de a pune mâna pe un cal nerăbdătorCum de a pune mâna pe un cal nerăbdător
  Cum să vă condiționați calulCum să vă condiționați calul
  Cum să ai grijă de dinții calului tăuCum să ai grijă de dinții calului tău
  Cum să ai grijă de un nou cal născutCum să ai grijă de un nou cal născut
  Cum să mănânci un calCum să mănânci un cal
  Cum sa faci calul sa lucreze in contactCum sa faci calul sa lucreze in contact
  Cum sa-ti faci respectul calului si sa te incredinteziCum sa-ti faci respectul calului si sa te incredintezi
  Cum să câștigi încrederea unui cal care a fost abuzat recentCum să câștigi încrederea unui cal care a fost abuzat recent
  » » Cum să salvezi un cal abuzat
  © 2021 itholoinfo.com