itholoinfo.com

Cum se face cu agenții chimici pentru controlul turbulențelor

Efectele expunerii la agenți chimici pentru controlul dezordinilor trecut mai puțin de o jumătate de oră, ci ca oricine care a fost expus la gaze lacrimogene vă va spune, sunt 30 de minute prea mult timp. Termenul „agenți chimici pentru controlul dezordinilor“, de asemenea, numit „substanțe pentru controlul tulburărilor civile“ se referă la diferite gaze, inclusiv cloro acetofenonă (CN) și clorobenzilidena malononitril (CS), ambele sunt cunoscute prin termenul „gaz lacrimă ". Piper spray este un alt agent de control chimic utilizat pe scară largă pentru controlul tumult. Expunerea la aceste substanțe chimice pot provoca iritarea pielii, a ochilor și a nasului, greață și dificultăți de respirație în câteva minute. În cazuri rare, acești agenți pot cauza complicații de sănătate pe termen lung, orbire și chiar moarte. Dacă aveți de gând să participe la orice fel de protest, este esențial să știi cum să se ocupe de expunerea la aceste substanțe chimice, dar chiar dacă nu sunteți de tip protestant, poate fi în continuare cu risc de expunere doar de a fi în locul nepotrivit, la momentul greșit.

pași

Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 1
1
Evitați expunerea. Expunerea la acești agenți poate fi dureroasă și chiar fatală. Dacă este posibil, evitați să vă expuneți, departe de revolte, proteste și demonstrații. Dacă sunteți angajat la o cauza a comis un protest, nu lăsa amenințarea agenților chimici pentru controlul dezordinilor vă împiedică să participe, dar dacă vedeți poliția purtând măști de gaze sau de a fi utilizați agenți chimici, ieși de acolo imediat. Dacă nu aveți un motiv bun pentru a protesta, nu merg: agenții de control nu discriminează Protestanții care trec doar prin acolo, pur si simplu nu merita riscul de expunere numai pentru a satisface curiozitatea.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 2
  2
  Fii pregatit. Purtați haine care acoperă cât mai mult corpul posibil și legați mânecile. măști de gaze sunt eficiente împotriva agenților chimici, dar numai în cazul în care funcționează corect - masti folosite cumpărate online nu poate funcționa în mod corespunzător, și există zvonuri că măștile de gaze vechi folosesc filtre de azbest. ** Aceasta este o afirmație nefondată care sa răspândit în cele din urmă. Cu toate acestea, sa confirmat faptul că filtrele mai vechi de canistre fabricate în SUA au toxicitate CHROMO. În plus, se fac mai multe declarații privind "data de expirare" a măștilor de gaz. Cărbunele activ, elementul de filtru eficient împotriva CN și a gazului CS, are un termen de valabilitate REG. ** Dacă nu aveți o mască de gaze, puteți utiliza un aparat respirator care acoperă gura și nasul - să fie sigur de a utiliza filtre aprobate pentru utilizare cu solvenți și alte gaze toxice. În mod alternativ, macerat o bandana sau o altă pânză cu oțet de mere sau suc de lămâie și de a folosi pentru a acoperi gura și nasul. Aduceți ochelari de protecție etanși pentru a vă proteja ochii. Ochelarii de înot funcționează, de asemenea, bine, deoarece au o etanșare bună a aerului. Dacă este posibil, nu purtați lentile de contact. Se prepară și, de asemenea, o soluție ușoară de apă și soluție de bicarbonat de sodiu (soluția trebuie să fie de circa 5% bicarbonat) pentru a neutraliza substanțele chimice pe piele. Evitați utilizarea cremelor pe bază de ulei sau a agentului de protecție solară, ajuta la absorbția substanțelor chimice.
 • 3
  Mergeți repede, nu alergați, în zona în care au fost lansate substanțele chimice. Rularea poate provoca panică în altele. De îndată ce vă dați seama că agenții chimici pentru controlul turbulențelor au fost lansați, mergeți cât mai mult posibil și cât mai repede posibil. Dacă substanțele chimice au fost aruncate chiar în fața dvs., ar trebui să mergeți rapid înapoi pentru a nu fi la îndemână. Încercați să vă opuneți direcției vântului față de punctul în care au fost lansate substanțele chimice.
  • Evitați norii chimici vizibili. Agenții chimici plantați în cutii explodează în nori de fum și acești nori se pot deplasa și se acumulează, în special în zonele joase sau apropiate de sol. Stați departe de aceste nori, deoarece acestea au cea mai mare concentrație de agenți chimici.
  • Du-te la pământ mare. Agenții chimici utilizați pentru a controla revoltele sunt mai grei și mai concentrați decât aerul, astfel încât au tendința de a rămâne aproape de pământ. Nu mint pe podea - cel mai bine este să stai oricum pentru a reduce riscul de a fi călcați în picioare - și încercați să mergeți cât de mult puteți. Ar putea fi un deal, un zid, etc.
  • Ieși din clădire dacă arunci agenții chimici acolo. Dacă în interiorul unei clădiri sunt plantate agenți chimici, ieșiți de acolo cât de repede puteți. Produsele chimice nu se disipă pe măsură ce se află în aer liber, iar concentrația ridicată este extrem de periculoasă dacă expunerea este prelungită.
  • Dacă este posibil, intrați înăuntru. Chiar dacă este improbabilă din cauza circumstanțelor, ar putea fi utilă intrarea într-o construcție relativ închisă dacă elementele chimice sunt aruncate. Asigurați-vă că ușile și ferestrele sunt închise și încercați să mergeți la un etaj ridicat. Cu toate acestea, aveți în vedere faptul că dacă gazul a intrat deja în clădire printr-o fereastră deschisă sau dacă sistemul de ventilație ia gazul nefiltrat, va trebui să evacuați zona și să căutați aer curat. Aerul proaspăt, mai ales dacă există o briză, este mai bun decât aerul în picioare undeva dacă ați fost vreodată expus la un agent chimic.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 4
  4
  Spală-ți ochii. Dacă ochii tăi sunt arși sau dacă vederea ta este afectată, nu freca. Îndepărtați lentilele de contact și spălați bine ochii cu apă rece timp de cel puțin 10 minute. Nu puneți lentilele de contact care au fost expuse agenților chimici înapoi.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 5


  5
  Scoateți hainele expuse. Când sunteți departe de gaze, îndepărtați toate hainele care au fost expuse (aceasta înseamnă, de obicei, totul, chiar și lenjeria de corp). Dacă purtați un tricou fără buton, este mai bine să o tăiați decât să o trageți peste cap. Nu puneți aceste haine înapoi. Puneți-le în pungi de plastic și lăsați-le acolo, deoarece specialiștii în materiale periculoase, de obicei, trec prin locurile în care acești agenți chimici au fost folosiți sau luați hainele înapoi cu dvs., pentru a le putea curăța mai târziu.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 6
  6
  Spălați din cap până în picioare cu apă cu gheață sau cu un agent de neutralizare. Apa caldă deschide porii, făcând pielea să absoarbă mai multe substanțe chimice. Clătiți corpul cu apă înghețată pentru aproximativ 3-5 minute - un duș sau un furtun care se potrivesc perfect pentru acest lucru - dar nu frecati sau frecați săpun. Atingerea pielii va răspândi substanțele chimice și le va curăța. Dacă aveți o soluție de neutralizare, cum ar fi soluția de bicarbonat de sodiu menționată mai sus, se aplică abundent peste tot corpul dumneavoastră, cu atenție pliată în zonele expuse sau arderea și zgârierea. Mulți agenți chimici pot fi clătiți din ochi cu lapte. Umpleți jumătate de pahar de lapte cu lapte, țineți-l peste ochiul afectat și puneți capul înapoi, clipește de câteva ori pentru a se clăti bine. Pe măsură ce vă spălați, fie cu apă, fie cu soluția de neutralizare, încercați să vă poziționați astfel încât apa să curgă direct din fiecare parte a corpului, mai degrabă decât să alergeți de la cap până în picioare. Apa care se scurge din corpul dvs. va fi contaminată, astfel încât împiedicați contactarea ochilor sau a altor persoane.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 7
  7
  Spălați cu săpun și apă. Faceți o baie cu apă caldă cu săpun, după ce ați clătit foarte mult cu apă rece. Este important să vă scăldați în duș, nu într-o cadă.
 • Imaginea intitulată Deal cu agenții de control al revoltei Pasul 8
  8
  Consultați un medic. În multe cazuri, nu veți avea nevoie de tratament medical, dar dacă simptomele persistă după ce ați fost complet curățate, dacă aveți simptome severe sau vă pierdeți vederea sau dacă aveți dureri în piept, solicitați imediat sfatul medicului.
 • sfaturi

  • Agenții chimici pentru controlul tulburărilor pot provoca uneori probleme respiratorii grave la persoanele cu astm bronșic. Dacă sunteți astmatic, trebuie să vă informați partenerii înainte de eliberarea agenților chimici, astfel încât aceștia să poată administra tratamentul și să vă ajute să ajungeți la un loc sigur. Utilizarea medicamentelor pentru astm, cum ar fi inhalatoarele, poate ajuta la atenuarea stresului respirator cauzat de expunere.
  • Soda de coacere este o alcalină și fructele citrice sunt acizi. Este important să utilizați neutralizatorul corect.
  • Dacă durerea din gât face dificilă respirația, gargați cu apă - nu înghițiți. Gargle numai dacă puteți face fără sufocare.
  • Întoarceți părți ale corpului care au fost expuse agenților chimici în direcția vântului (atâta timp cât sunteți împotriva vântului în raport cu locul unde au fost lansați). Vântul va ajuta să transportați substanțele chimice departe de corpul vostru.
  • Dacă utilizați o bucată de pânză înmuiată în oțet, poate doriți să o puneți pe o mască împotriva prafului, deoarece inhalarea oțetului poate fi neplăcută.
  • Dacă doriți să păstrați hainele expuse, sigilați-le într-o pungă de plastic și apoi spălați-le cu detergent în apă fierbinte. Spălați întotdeauna hainele contaminate separat de alte îmbrăcăminte. Așezați-le în aer în aer timp de 2 sau 3 zile înainte de a le utiliza din nou.
  • Aruncați îmbrăcămintea contaminată în mod corespunzător.
  • Dacă pe piele există blistere, tratați-le ca și cum ați trata o arsură de gradul doi. Pentru a diminua simptomele persistente ale pielii, aplicați o loțiune de ovală de calamină, corticosteroid sau coloidal.
  • Spălați-vă corpul cu săpun din castilă înainte de expunerea potențială la agenți chimici pentru a controla criza.

  avertismente

  • Unii oameni dezvoltă o sensibilitate mai mare la gazele lacrimogene după expunere, astfel încât o nouă expunere poate duce la probleme grave de sănătate.
  • În cazul unui atac terorist sau militar în care se eliberează substanțe chimice toxice, este important să se determine ce substanțe chimice au fost utilizate. În timp ce agenții chimici pentru controlul turbulențelor sunt mai grei decât aerul, alte câteva gaze mai toxice, cum ar fi cianura de hidrogen, de exemplu, sunt mai ușoare. În plus, metodele de tratament variază considerabil în funcție de substanțele chimice la care victima a fost expusă.
  • Panica generalizată care rezultă dintr-un grup de persoane expuse agenților de combatere a revoltelor poate provoca o revoltă periculoasă. Aveți grijă să nu cădeți sau să vă călcați în picioare, iar riscul este chiar mai mare, deoarece ceilalți oameni pot fi parțial orbi.
  • Evitați atingerea materialelor expuse. Purtați mănuși de cauciuc pentru a manipula îmbrăcămintea sau în timp ce ajutați victima expunerii chimice.
  • Expunerea la concentrații mari de agenți chimici, cum ar fi cele care pot apărea dacă sunt eliberate în interior, pot provoca probleme respiratorii pe termen lung sau moartea.
  • Dacă vă dezvoltați orbire temporară sau vătămare a vederii, aveți grijă în cazul în care mergeți. Instinctul tău natural va fi să te grăbești cât de repede poți. Dar dacă nu puteți vedea clar, puteți fi răniți prin lovirea obiectelor sau a oamenilor.
  • Dacă purtați o mască de gaz, știți cum să o eliminați repede. Dacă sunteți expus la agenți chimici înainte de a pune măștile sau dacă nu funcționează corespunzător, puteți vomita și, dacă nu puteți scoate masca, vă puteți sufoca.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Conectarea televizoruluiConectarea televizorului
  Cum de a Cheat Controlul Internet al părințilorCum de a Cheat Controlul Internet al părinților
  Cum să preveniți cancerul pulmonarCum să preveniți cancerul pulmonar
  Cum să recunoaștem agenți de bioterorism de categoria CCum să recunoaștem agenți de bioterorism de categoria C
  Cum să tratați psoriazisul pe fațăCum să tratați psoriazisul pe față
  Cum să eliminați apa verde de la un bazin de înotCum să eliminați apa verde de la un bazin de înot
  Cum se configurează controlul parental pe Xbox OneCum se configurează controlul parental pe Xbox One
  Cum se configurează un controler Xbox 360 în Project 64Cum se configurează un controler Xbox 360 în Project 64
  Cum să vă controlați animalele de companie pe animalele de companie Sims 2Cum să vă controlați animalele de companie pe animalele de companie Sims 2
  Cum să omori Aspergillus nigerCum să omori Aspergillus niger
  » » Cum se face cu agenții chimici pentru controlul turbulențelor
  © 2021 itholoinfo.com