itholoinfo.com

Cum de a diagnostica Lupus discoid

Lupus Erythematosus Discoid sau LED este o boala cronica de piele care lasa-o cu leziuni si scari rosii pe diferite parti ale corpului. Deoarece este similar cu alte afecțiuni medicale, este dificil de diagnosticat - orice suspiciune ar trebui imediat analizată de un medic pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil. Tratamentul precoce al LED-urilor este esențial pentru a reduce apariția efectelor secundare grave, cum ar fi pierderea părului și desfigurarea permanentă a pielii. Utilizarea corticosteroizilor topici și a medicamentelor împotriva malariei - pe lângă reducerea expunerii la soare - reprezintă cele mai frecvente tratamente.

pași

Metoda 1
Recunoscând semnele lupusului discoid

Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 1
1
Identificați simptomele cu LED-uri. Persoanele cu această boală vor suferi de mâncărime ușoară și de o anumită durere - cu toate acestea, mulți pacienți nu simt mâncărime, disconfort și orice altă senzație asociată cu leziunile. Simptomele cu LED-uri apar adesea pe zone ale corpului expuse la soare, dar 50% dintre acestea se găsesc pe scalp. Fața și gâtul sunt, de asemenea, obișnuite. Simptomele fizice ale lupusului discoid sunt:
 • Leziuni sau trombocite discrete, scalabile, eritematoase și ușor ridicate, deasupra sau dedesubtul gâtului, sub formă de monedă și cu piele tare sau solzoasă.
 • Foliile de păr înfundate, ducând la căderea părului.
 • Modificări ale culorii pielii, de obicei pierdut pigmentare (albire) în centru și suferind hiperpigmentare (întunecare) la margini.
 • Rănile care se pot extinde lent, psihiatru, vindeca si face telangiectazia, o dilatare a capilarelor sub piele, lasand leziuni la un aspect care este „radiant“ rănile.
 • Fotosensibilitatea este de asemenea foarte frecventă.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 2
  2
  Aflați ce condiții medicale pot "imita" lupusul discoid. În timpul procesului de diagnosticare, medicul va exclude alte probleme care seamănă cu LED-ul. Unele dintre cele care cauzează leziuni ale pielii sunt:
  • Sifilisul.
  • Actinic keratosis.
  • Complicații datorate sarcoidozelor.
  • Lichen plat.
  • Psoriazis în plăci.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 3
  3
  Consultați un medic cât mai curând posibil pentru a obține un diagnostic. Când suspectați LED-ul, faceți o întâlnire cu un imunolog cât mai curând posibil. În cele mai multe cazuri, diagnosticul de lupus eritematos discoid se bazează pe constatările clinice sau pe ceea ce medicul percepe în timpul examinării fizice. Ocazional, o examinare histopatologică poate fi utilă pentru a exclude alte probleme ale pielii.
  • Lupus eritematos discoid poate apărea, de asemenea, ca parte a lupusului eritematos sistemic (SLE). De fapt, aceasta conditie afecteaza aproximativ 25% dintre cei cu LES și aproximativ 10-15% din persoanele cu LED-uri se dezvolta mai răspândite lecțiilor LED-ul este, cu atât mai mare sansa va coexista cu lupus sistemic. Medicul poate efectua, de asemenea, teste pentru SLE prin solicitarea de probe de sânge și urină, care trebuie analizate în laborator.
  • Pacienții cu lupus discoid au rate negative sau foarte scăzute de anticorpi antinucleari și foarte rar vor prezenta anticorpi anti-RO.
 • Metoda 2
  Luând în considerare factorii de risc

  Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 4
  1
  Discutați despre riscul de a contracta lupusul eritematos indus de medicamente. O astfel de afecțiune poate fi declanșată de anumite medicamente care cauzează simptome asemănătoare lupusului la persoanele care nu au SLE. Este doar temporară și ar trebui să dispară după câteva zile sau săptămâni după oprirea tratamentului. Discutați imediat cu un medic atunci când bănuiți că unele medicamente declanșează manifestările lupusului. Deși mai multe medicamente pot provoca lupus eritematos, cele mai susceptibile de a apare sunt:
  • Hidralazină.
  • Procainamida.
  • Izoniazidă.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 5
  2
  Cunoașteți istoria familiei. Mulți pacienți cu lupus au raportat că au, de asemenea, un membru al familiei cu aceeași tulburare sau altă boală autoimună, cum ar fi artrita reumatoidă. Dacă este posibil, vă rugăm să întrebați dacă orice rudă a suferit vreodată de boală înainte de a vizita medicul. Informațiile despre istoricul familiei sunt importante pentru ca medicul să facă diagnosticul corect.


 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 6
  3
  Amintiți-vă că lupusul este mai frecvent în anumite demografii. În plus față de alți factori de risc care pot fi luați în considerare, sexul și etnia interferă, de asemenea, cu șansa de a contracta boala. Este mult mai frecventă la femei decât la bărbați, în americani afro-americani și în indivizi în anii 20 și 40. Medicul va lua în considerare acești factori atunci când încearcă să diagnosticheze problema.
 • Metoda 3
  Tratarea lupusului discoid

  Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 7
  1
  Nu vă expuneți la soare. Simptomele cu LED se înrăutățesc atunci când pacientul este expus la soare sau la orice alt tip de lumină ultravioletă, deci este important să nu fiți în aer liber la soare. Limitați expunerea la ora din zi când razele soarelui sunt mai puțin intense, cum ar fi dimineața devreme sau la amurg.
  • Purtați protecție solară și îmbrăcăminte pentru a vă proteja de razele ultraviolete.
  • Evitați tăbăcirea și nu stați lângă fereastră.
  • Fiți foarte atenți atunci când vă apropiați de apă, zăpadă, nisip și suprafețe care reflectă razele ultraviolete.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 8
  2
  Discutați cu un medic despre utilizarea cremelor corticosteroidice. Cremele topice sunt adesea folosite pentru a trata LED-ul - inițial, o doză mare va fi prescrisă și trebuie aplicată de două ori pe zi. Ulterior, se va prescrie o doză de "întreținere". Schimbarea dozei evită efectele secundare negative ale medicamentului, cum ar fi atrofia și pete roșii pe piele.
  • Injecțiile cu steroizi pot, de asemenea, servi la tratarea rănilor care au devenit cronice, au pielea tare sau care nu au răspuns la steroizi topici. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre această formă de tratament.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Discoid Lupus Pasul 9
  3
  Aflați mai multe despre medicamentele pe cale orală. Remediile care tratează malaria sunt comune în cadrul planului de luptă cu LED-uri, fiind utilizate singure sau împreună cu clorochină, hidroxiclorochină și mepacrină.
  • Alte medicamente care pot fi utilizate - în cazul în care căile de atac împotriva malariei, corticosteroizi topici și steroizi, care sunt aplicate în leziunile nu funcționează - sunt metotrexat, ciclosporină A, tacrolimus și azatioprina.
  • Dozele de medicamente sunt determinate prin masa slabă a pacientului, reducând astfel riscul de toxicitate la medicament.
 • sfaturi

  • Aveți grijă la leziunile cutanate care apar pe față, pe cap și pe gât și se pare că sunt exacerbate de expunerea la soare. Consultați un medic cât mai curând posibil pentru a începe tratamente care pot reduce cantitatea permanentă de păr pierdut sau deformare a pielii.
  • Fumatul poate face ca problema să fie mai gravă.
  • Unele medicamente pot, de asemenea, exacerba lupusul. Discutați medicamentele cu medicul dumneavoastră în timp ce solicitați tratament.

  avertismente

  • Până la 5% dintre persoanele cu LED-uri pot suferi de lupus sistemic, ceea ce are consecințe care pun în pericol viața pacientului atunci când atacă sisteme specifice ale corpului, cum ar fi rinichii și inima. Medicul trebuie să urmeze întotdeauna tratamentul în timp ce pacientul trebuie să stea departe de soare și să ia medicamentele așa cum au fost recomandate.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (12)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a diagnostica mâinile anormal de reciCum de a diagnostica mâinile anormal de reci
  Cum să diagnosticați scleroza multiplăCum să diagnosticați scleroza multiplă
  Cum de a diagnostica și trata ScarletCum de a diagnostica și trata Scarlet
  Cum de a diagnostica lupusulCum de a diagnostica lupusul
  Cum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătateCum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătate
  Cum să distingem între eczeme și eretem malarCum să distingem între eczeme și eretem malar
  Tratarea unui focar de lupusTratarea unui focar de lupus
  Cum sa preveniti pierderea parului cauzata de LupusCum sa preveniti pierderea parului cauzata de Lupus
  Cum sa recunoastem eruptii cutanate (urticarie)Cum sa recunoastem eruptii cutanate (urticarie)
  Cum să recunoașteți semnele și simptomele tuberculozeiCum să recunoașteți semnele și simptomele tuberculozei
  » » Cum de a diagnostica Lupus discoid
  © 2021 itholoinfo.com