itholoinfo.com

Cum de a diagnostica lupusul

Se estimează că aproximativ 200.000 de persoane din Brazilia suferă de lupus, dar, de vreme ce simptomele se amestecă deseori cu cele ale altor boli, diagnosticul poate fi dificil. Pentru a vă pregăti, este bine să știți ce simptome și proceduri sunt pentru diagnosticarea lupusului. De asemenea, trebuie să cunoașteți cauzele, astfel încât să puteți evita posibilele factori declanșatori.

pași

Metoda 1
Recunoscând simptomele lupusului

Imagine cu titlul Diagnostic Lupus Pasul 1
1
Căutați un loc în formă de fluture pe față. În medie, 30% dintre pacienții cu lupus dezvoltă o eritemă caracteristică pe față, similară cu cea a unui fluture sau a unei mușcături de lup. Spotul se întinde pe obraji și nas, ocupând adesea întreaga zonă a obrajilor și acoperind ocazional o parte din piele din jurul ochilor.
 • De asemenea, căutați pete în formă de disc pe fața, pe scalp și pe gât. Ele apar ca zone roșii și înalte și pot fi severe până la punctul de cicatrizare pe măsură ce dispar.
 • Acordați mai multă atenție petelor care sunt declanșate sau înrăutățite de lumina soarelui. Sensibilitatea la lumina ultravioleta, fie ea naturala sau artificiala, poate provoca rani care apar pe partile expuse ale corpului si agraveaza spotul in forma de fluture pe fata. Acest lucru este mai sever și se dezvoltă mai repede decât arsurile normale ale soarelui.
 • Imaginea intitulată Diagnoza Lupus Pasul 2
  2
  Evitați eventualele leziuni la nivelul gurii sau nasului. Dacă aveți leziuni frecvente pe acoperișul gurii, în interiorul obrazului, în gingii sau în interiorul nasului, acesta poate fi un alt simptom, mai ales dacă nu vă simțiți durerea. În cele mai multe cazuri, plăgile nazale și orale asociate cu lupusul nu doare.
  • Posibilitatea lupusului devine și mai puternică dacă rănile se înrăutățesc sub lumina soarelui, o afecțiune numită fotosensibilitate.
 • Imaginea intitulată Diagnoza Lupus Pasul 3
  3
  Căutați simptome de inflamație. Inflamația articulațiilor, a plămânilor și a membranei în jurul inimii apare de obicei la pacienții cu lupus. În plus, vasele de sânge devin, de asemenea, inflamate. Inflamația și umflarea sunt mai vizibile în jurul picioarelor, picioarelor, mâinilor și ochilor.
  • Inflamarea articulațiilor poate arăta ca artrita. Ele pot deveni, de asemenea, calde și delicate, umflate și roșii.
  • Inflamația inimii și a plămânilor poate fi detectată la domiciliu pe baza durerii toracice. Dacă aveți dureri ascuțite în această zonă când tuseți sau respirați adânc, puteți să-l spuneți ca pe un posibil simptom. Același lucru este valabil dacă aveți dificultăți de respirație în aceste perioade.
  • Alte semne că inima sau plămânii pot fi inflamate includ bătăi anormale ale inimii și tuse în sânge.
  • Inflamația poate apărea în continuare în tractul digestiv și poate fi percepută prin semne precum dureri abdominale, greață și vărsături.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Lupus Pasul 4
  4
  Fiți atenți la urină. Deși anomaliile din urină pot fi dificil de detectat la domiciliu, există unele simptome pe care le puteți observa. Dacă un rinichi nu vă poate filtra urina datorită lupusului, picioarele se pot umfla. Și mai rău, dacă rinichii încep să eșueze, s-ar putea să te simți rău sau slab.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 5
  5
  Observați orice probleme cu creierul și sistemul nervos. Lupus poate afecta sistemul nervos. Unele simptome, cum ar fi anxietatea, durerile de cap și problemele de vedere, sunt frecvente și dificil de atribuit acestei boli. Cu toate acestea, confiscările și schimbările de personalitate sunt indicații concrete luate foarte serios.
  • Rețineți că, deși durerile de cap sunt foarte frecvente la lupus, poate fi foarte dificil să le atribuiți bolii. Aceste dureri sunt obișnuite și au multe cauze posibile.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 6
  6
  Întrebați-vă dacă sunteți mai obosit decât de obicei. Excesul de oboseală este un alt simptom comun al lupusului. Aceasta poate fi cauzată de mai mulți factori, dar este comun că acestea pot fi legate de boală. Când oboseala vine cu febră, puteți fi și mai sigur că este vorba de lupus.
 • Imagine cu titlul Diagnosticul Lupus Pasul 7
  7
  Observați alte lucruri ciudate în corpul vostru. Este posibil să observați degetele schimbând culoarea albă sau albastră când este expusă la rece. Este așa-numitul fenomen Raynaud și este normal să apară cu lupus. De asemenea, puteți simți ochi uscați și dificultăți de respirație și este posibil să aveți de-a face cu lupus dacă toate aceste simptome apar împreună.
 • Metoda 2
  Diagnosticarea lupusului

  Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 8
  1
  Pregătește-te pentru numirea medicului tău. Puteți merge la orice medic generalist pentru a face diagnosticul, dar medicul vă poate îndruma către alții care se specializează în diferite teste și instrumente de analiză. În general, totuși, debutul diagnosticului profesional apare în biroul unui GP.
  • Înainte de programare, rețineți când au apărut simptomele și cât de des au apărut aceste simptome. De asemenea, notați medicamentele și suplimentele pe care le luați ca factori de declanșare.
  • Dacă vreunul dintre părinții dvs. sau un fraternă a suferit vreodată lupus sau o altă boală autoimună, trebuie să menționați și aceste informații. Familia și istoricul pacientului sunt foarte importante pentru diagnosticare.
 • Imagine cu titlul Diagnostic Lupus Pasul 9
  2
  Se prepară pentru testarea fluorescenței pentru anticorpi antinucleari (ANA). Anticorpii antinucleari atacă proteinele din organism și sunt prezenți la majoritatea persoanelor cu formă activă de lupus. În general, testul este folosit ca test de evaluare inițială. Cu toate acestea, nu toți cei cu un rezultat pozitiv au lupus - sunt necesare mai multe teste pentru a confirma prezența bolii.
  • De exemplu, un test pozitiv pentru acest anticorp poate indica, de asemenea, sclerodermia, sindromul Sjögren și alte boli autoimune.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 10


  3
  Faceți un număr întreg de sânge. Acest test de sânge măsoară cantitatea de globule roșii din sânge, de celule albe din sânge, de trombocite și de hemoglobină. Anumite anomalii pot fi un alt simptom posibil al lupusului. De exemplu, acest test poate dezvălui anemia, un indiciu comun al bolii.
  • Rețineți că numai acest test nu diagnostichează lupusul. Multe alte afecțiuni pot provoca anomalii similare.
 • Imaginea cu titlul Diagnosticul Lupus Pasul 11
  4
  Au un test de sânge care măsoară rata de sedimentare a eritrocitelor. Acest test măsoară viteza necesară pentru ca celulele roșii să se situeze la fundul unui tub de testare în decurs de o oră. O viteză rapidă poate indica lupus, dar este, de asemenea, un simptom al altor boli inflamatorii, cancere și infecții, astfel încât rezultatul nu este absolut.
  • Pentru această examinare, o asistentă medicală poate ridica o mostră de sânge din braț.
 • Imaginea intitulată Diagnoza Lupus Pasul 12
  5
  Aflați mai multe despre alte teste de sânge. Deoarece testul de sânge nu este unic pentru lupus, medicii pot face mai multe pentru a limita diagnosticul. Simptomele ar trebui, de obicei, să se potrivească cu cel puțin patru dintre cele 11 semne majore solicitate de medici. Alte teste posibile pe care le poate utiliza medicul includ:
  • O examinare a anticorpilor antifosfolipidici: se caută anticorpi care atacă fosfolipidele și care tind să fie prezenți la 30% dintre pacienții cu lupus.
  • O examinare a anticorpilor anti-Sm: acest anticorp atacă proteina Sm în nucleul celular și este prezent în aproximativ 30-40% din pacienții cu lupus. În plus, acesta apare rar la persoanele fără boală, deci un rezultat pozitiv aproape întotdeauna garantează diagnosticul de lupus.
  • O examinare a anti-dsDNA: anti-dsDNA este o proteină care atacă ADN dublu-catenar. Aproximativ 50% dintre pacienții cu lupus au această proteină în sângele lor. Este foarte rar la persoanele fără lupus, deci un rezultat pozitiv aproape întotdeauna are ca rezultat un diagnostic al bolii.
  • Examenele Anti-Ro (SS-A) și Anti-La (SS-B): acești anticorpi atacă proteinele ARN din sângele dumneavoastră. Cu toate acestea, acestea sunt mai frecvente la pacienții cu sindrom Sjögren.
  • Un test de proteină C-reactivă (CRP): Această proteină hepatică poate indica prezența inflamației, dar există multe alte boli care pot face să apară.
 • Imaginea cu titlul Diagnosticul Lupus Pasul 13
  6
  Luați un test de urină. Monitorizează rinichii, iar rinichii afectați pot fi un simptom al lupusului. Este posibil să fie necesar să furnizați un eșantion, astfel încât medicul să poată face o analiză. Acest test caută proteine ​​suplimentare sau pentru prezența celulelor roșii din sânge.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 14
  7
  Întrebați despre examinările imagistice. Medicul dumneavoastră poate să comande o examinare de acest tip dacă simte că aveți un tip de lupus care afectează plămânii sau inima. O radiografie toracică tradițională poate fi rugată să vă uite la plămâni. O ecocardiogramă vă va examina inima.
  • Radiografia toracică poate dezvălui zone pline de lichid sau inflamație în plămâni.
  • O ecocardiogramă utilizează unde sonore pentru a măsura ritmul cardiac și a detecta posibile probleme.
 • Imaginea intitulată Diagnoza Lupus Pasul 15
  8
  Întrebați despre o biopsie. Dacă medicul suspectează că lupusul i-a afectat rinichii, el poate face o biopsie pentru a obține un eșantion de țesut renal. Furnizorul va evalua starea rinichilor pe baza gradului și tipului de leziuni care au apărut și poate utiliza această biopsie pentru a determina cel mai bun tratament pentru lupus.
 • Metoda 3
  Învățați despre lupus

  Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 16
  1
  Știți ce este lupusul. Este o boală autoimună, adică provoacă sistemul imunitar să atace părți sănătoase ale corpului. Acesta afectează în principal organe cum ar fi creierul, pielea, rinichii și articulațiile. Boala este de asemenea cronică, ceea ce înseamnă că are o durată lungă. Aceasta provoacă inflamarea corpului, deoarece sistemul imunitar atacă țesuturile sănătoase.
  • Nu există nici un tratament pentru lupus, dar tratamentele pot ameliora simptomele.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 17
  2
  Înțelegeți cele trei tipuri majore de lupus. Când oamenii se referă la boală, ei vorbesc de obicei despre lupusul eritematos sistemic (SLE). Acest soi afectează pielea și organele, în special rinichii, plămânii și inima. Există și altele, inclusiv lupus eritematos cutanat și lupus indus de medicament.
  • Lupusul eritematos cutanat afectează numai pielea și nu amenință celelalte organe ale corpului. Rareori se transformă în SLE.
  • Lupusul indus de medicamente poate afecta pielea și organele interne, dar este cauzat de utilizarea unor remedii specifice. De obicei, dispare de îndată ce aceste medicamente sunt în afara sistemului pacientului. Simptomele asociate cu această formă de lupus sunt de obicei slabe.
 • Imaginea intitulată Diagnosticul Lupus Pasul 18
  3
  Identificați cauzele. Deși este dificil pentru medici să înțeleagă lupusul, cu timpul au identificat caracteristicile bolii. Lupus pare să fie declanșat de o combinație de gene și mediul înconjurător. Cu alte cuvinte, dacă aveți o predispoziție genetică la lupus, factorii de mediu îl pot declanșa.
  • Declanșatoarele comune pentru lupus includ medicamente, infecții și contactul cu lumina soarelui.
  • Lupus poate fi stimulat prin medicamente cu sulfa, medicamente care vă fac mai sensibile la soare, penicilină sau antibiotice.
  • Bolile și afecțiunile fizice care pot declanșa lupus includ infecțiile, gripa obișnuită, un virus, epuizarea, rănirea sau stresul.
  • Este razele ultraviolete ale soarelui care încurajează lupusul. Razele ultraviolete ale lămpilor fluorescente pot face același lucru.
 • sfaturi

  • Identificați cazurile de lupus din istoria familială. Dacă cineva direct atașat la dvs. a avut boala, este posibil să fiți susceptibili. Deși este posibil să nu știți ce va declanșa lupus pentru dumneavoastră, ar fi mai bine să faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă observați orice simptome.

  avertismente

  • Dacă bănuiți că aveți lupus, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Chiar dacă nu aveți un număr mare de simptome, boala poate deveni gravă într-un timp scurt, deci este mai bine să păcătuiți pentru excesul de îngrijire decât pentru lipsa acesteia.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (23)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să definiți ADHDCum să definiți ADHD
  Cum de a diagnostica mâinile anormal de reciCum de a diagnostica mâinile anormal de reci
  Cum de a diagnostica fibromialgiaCum de a diagnostica fibromialgia
  Cum să diagnosticați scleroza multiplăCum să diagnosticați scleroza multiplă
  Cum de a diagnostica Lupus discoidCum de a diagnostica Lupus discoid
  Cum de a diagnostica o infecție fungică la domiciliuCum de a diagnostica o infecție fungică la domiciliu
  Cum să distingem între eczeme și eretem malarCum să distingem între eczeme și eretem malar
  Tratarea unui focar de lupusTratarea unui focar de lupus
  Cum sa preveniti pierderea parului cauzata de LupusCum sa preveniti pierderea parului cauzata de Lupus
  Cum sa recunoastem eruptii cutanate (urticarie)Cum sa recunoastem eruptii cutanate (urticarie)
  » » Cum de a diagnostica lupusul
  © 2021 itholoinfo.com