itholoinfo.com

Cum să eliminați un timom

Un timom este o tumoare care crește în glanda timus. Acesta poate fi benign (nu canceros) sau malign (canceros). Tratamentul timom malign depinde de stadiul afecțiunii, dar de obicei implica o combinatie de chirurgie, radioterapie și chimioterapie, în funcție de gradul de răspândire a organelor și țesuturilor adiacente. Sistemul utilizat în mod obișnuit pentru identificarea timomului clasifică creșterea tumorală de la unu la patru, în funcție de cât de mult sa răspândit.

pași

Metoda 1
Îndepărtarea chirurgicală a timomului

Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 1
1
Înțelegeți ce înseamnă îndepărtarea chirurgicală a unui timom. Succesul operației va depinde de stadiul tumorii. Chirurgia este de obicei efectuată pentru a îndepărta tumora și țesuturile din jur. Chirurgie pentru a elimina un timom se numește timectomie și este făcută de un chirurgi toracice specializate în proceduri chirurgicale care implică piept.
 • Există proceduri chirurgicale diferite care pot fi efectuate pentru a elimina un timom, care sunt descrise în pașii de mai jos.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 2
  2
  Faceți o sternotomie mediană. Aceasta este cea mai frecventă intervenție chirurgicală de îndepărtare a timomului. Aceasta implică despicarea sternului și îndepărtarea timomului și a țesuturilor înconjurătoare. Aceasta se face, de obicei, într-un timom care este în stadiu incipient.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 3
  3
  Faceți o operație de eliminare a volumului. Acest lucru se face pentru timoame care se află în etapele ulterioare, când nu este posibilă îndepărtarea întregii tumori. Această procedură încearcă să elimine cea mai mare parte a tumorii ori de câte ori este posibil și ajută la ameliorarea unora dintre simptomele bolii. Această intervenție chirurgicală poate implica îndepărtarea unei porțiuni a plămânului sau căptușelii plămânului în cazurile în care tumoarea sa răspândit în aceste zone.
  • Unii pacienți pot suferi radioterapie după o intervenție chirurgicală prin contracție pentru a ucide orice celule canceroase care ar fi putut fi lăsate în urmă după intervenția chirurgicală.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 4
  4
  Lăsați medicul dumneavoastră să efectueze o intervenție chirurgicală toracică laparoscopică. Această intervenție chirurgicală implică trei incizii mici pe partea dreaptă sau stângă a toracelui. Scopurile și alte instrumente sunt introduse prin incizii, astfel încât operația poate fi făcută.
  • Această intervenție chirurgicală este de obicei recomandată persoanelor care au tumora în prima etapă. Este o intervenție mult mai puțin invazivă decât cele folosite în stadiile ulterioare ale cancerului.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 5
  5
  Aflați dacă sunteți un candidat pentru o timmectomie robotică. Această procedură implică incizii în pieptul pacientului și atașarea brațelor robotice pe o parte a unității de bază. Diferite dispozitive medicale sunt conectate pe partea opusă, inclusiv camere endoscopice care ajuta la vizualizarea corpului, instrumente ascuțite care ajuta la reducerea și instrumente de cusut sofisticate, bisturie miniaturale și instrumente cu laser.
  • Chirurgul folosește controlerele pentru a manipula instrumentele care se află în interiorul corpului pacientului. Instrumentele au aceleași caracteristici ca încheietura umană. Chirurgul face mișcări precise de cusut și tăiere folosind instrumentele.
  • Calculatorul ajută la traducerea mișcărilor, permițând instrumentelor să efectueze aceeași procedură în interiorul corpului pacientului.
 • Metoda 2
  Îndepărtarea unui timom cu radioterapie

  Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 6
  1
  Înțelegeți cum funcționează radioterapia. Radioterapia descrie mișcarea energiei de la o parte a corpului la alta. Această energie poate fi sub formă de lumină vizibilă, protoni sau raze X. Tipul de radiații utilizate depinde de cantitatea de energie necesară pentru îndepărtarea timomului.
  • Radiația implică utilizarea de raze invizibile de înaltă energie pentru a distruge celulele canceroase. Aceasta ajută la prevenirea creșterii și multiplicării acestora. Această modalitate de tratament este în general utilizată pentru tratarea unui timom localizat care nu sa răspândit.
  • Dacă alegeți radioterapia, veți avea de-a face cu un medic numit oncolog.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 7
  2
  Acționează radioterapia cu fascicul extern. Cel mai frecvent tip de radiație utilizat este radioterapia externă (RT). Se utilizează o mașină cu raze X, așa cum este procedura obișnuită. Singura diferență este emisia de radiații.
  • Procedura este nedureroasa, dar are multe efecte secundare, care includ oboseala, înroșirea pielii, pierderea in greutate din cauza pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături. Totul se datorează cantității intense de radiații care dăunează celulelor normale, împreună cu cele canceroase.
  • Un alt tip de tratament utilizat este radioterapia conformă tridimensională (3D-CRT). Această procedură este capabilă să vizeze cu precizie o tumoare malignă, afectând mai puțin țesuturile din jur. Aceasta înseamnă că această procedură are mai puține efecte secundare decât radioterapia obișnuită.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 8
  3


  Trimiteți la IMRT. Intensitatea radioterapiei modulate (IMRT) este o formă avansată de 3D-CRT, care poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina timoamele. Procedura este ghidată de un computer care produce grinzi direcționale în diferite unghiuri care sunt îndreptate direct spre tumoare.
  • Grinzile și intensitatea radiațiilor pot fi reglate pentru a evita deteriorarea țesuturilor afectate din apropiere.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 9
  4
  Trimiteți la radiații interne. Sursa radiației poate fi, de asemenea, un implant care este plasat direct pe tumoare. Această formă de radioterapie se numește radiație interstițială sau internă. Radiațiile interne sunt, de obicei, administrate ambulatorilor timp de câteva săptămâni. Nu beneficiați de radioactivitate în timpul sau după tratament.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 10
  5
  Înțelegeți că radioterapia este adesea utilizată în combinație cu alte tratamente. Radioterapia ajută la reducerea recurenței tumorale. Acesta este utilizat în mod obișnuit în combinație cu intervenția chirurgicală, deoarece radiația ajută la micșorarea tumorii, făcându-l mai ușor de îndepărtat.
  • Radioterapia este uneori combinată cu chimioterapie pentru a trata forme agresive de cancer. Totuși, combinația acestor tratamente poate produce efecte secundare foarte neplăcute.
  • Radiația poate fi utilizată singură la pacienții care sunt foarte bolnavi. Acești pacienți sunt de obicei incapabili să reziste procedurilor invazive, cum ar fi intervențiile chirurgicale.
 • Metoda 3
  Eliminarea unui timom cu chimioterapie

  Imaginea intitulată Îndepărtați un timom. Pasul 11
  1
  Înțelegeți cum funcționează chimioterapia pentru a elimina timoamele. Chimioterapia este o procedură utilizată pentru a distruge celulele canceroase. Tratamentul constă din medicamente administrate intravenos sau oral. Atunci când medicamentele chimioterapice intră în sânge, se răspândesc în alte organe. Acest lucru este util atunci când thymomas invadează țesuturile și organele vecine.
  • Chimioterapia poate fi utilizată, de asemenea, înainte de intervenția chirurgicală pentru reducerea tumorilor care nu pot fi îndepărtate prin intervenție chirurgicală.
  • Poate fi făcută și după o intervenție chirurgicală pentru a ucide restul celulelor canceroase rămase în urmă. Unele tumori pot fi atât de mici, încât chirurgii nu pot să le elimine.
  • Chimioterapia este folosită și pentru persoanele cu probleme de sănătate și pentru cei care nu pot suferi intervenții chirurgicale.
 • Imaginea intitulată Îndepărtarea unui timom de la pasul 12
  2
  Sub chimioterapia sistemică. Medicamentele de chimioterapie pot fi administrate pe cale orală sau injectate în venă sau în mușchi. Ei sunt capabili să intre în sânge și să ajungă la celulele canceroase în tot corpul. Acest tratament se numește chimioterapie sistemică deoarece implică toate sistemele din organism.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 13
  3
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre chimioterapia localizată. Chimioterapia poate fi, de asemenea, administrată direct unei zone a corpului, cum ar fi abdomenul sau coloana vertebrală în care sa format un timom. Distruge celulele canceroase care se află în acea zonă specifică.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 14
  4
  Aflați ce medicamente sunt administrate în timpul chimioterapiei. Există diferite medicamente care pot fi administrate în timpul tratamentului. Acestea includ carboplatin, cisplatin, ciclofosfamidă, doxorubicină, etoposid, ifosfamida, octreotid, paclitaxel și combinații pemetrexede.As care sunt frecvent utilizate în tratarea timom includ:
  • Ciclofosfamida, cisplatina și doxorubicina.
  • Paclitaxel și carboplatin.
  • Cisplatina și etopozida.
 • Imagine intitulată Îndepărtarea unui timom. Pasul 15
  5
  Fiți conștienți de efectele secundare ale chimioterapiei. Efectele secundare ale chimioterapiei pe care o simțiți depind de dozele și medicamentele administrate. Cu toate acestea, reacțiile adverse frecvente includ:
  • Greață, vărsături, risc de infecție, diaree, apetit redus, căderea părului și oboseală.
 • sfaturi

  • Este recomandată timmectomia robotică pentru pacienții obezi, deoarece este mai puțin invazivă.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (4)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa scapi de negi cutanateCum sa scapi de negi cutanate
  Cum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastieCum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastie
  Cum sa scapi de gingivitaCum sa scapi de gingivita
  Cum de a vindeca cancerul de prostatăCum de a vindeca cancerul de prostată
  Cum de a vindeca cancerul de sânCum de a vindeca cancerul de sân
  Cum de a diagnostica cancerul pancreaticCum de a diagnostica cancerul pancreatic
  Cum Pentru a elimina Warts fara chirurgieCum Pentru a elimina Warts fara chirurgie
  Cum să răspundă unei diagnostice a cancerului pleuralCum să răspundă unei diagnostice a cancerului pleural
  Cum să tratați cancerul de măduvăCum să tratați cancerul de măduvă
  Cum se trateaza cancerul de tesutCum se trateaza cancerul de tesut
  » » Cum să eliminați un timom
  © 2021 itholoinfo.com