itholoinfo.com

Cum de a vindeca cancerul de sân

Una din opt femei dezvoltă cancer de sân la un moment dat în viața lor. Aceasta este cea de-a doua formă cea mai comună a bolii în rândul femeilor, al doilea doar în cazul cancerului pulmonar. Din fericire, comunitatea medicală a făcut progrese tot mai multe, atât în ​​depistarea precoce a problemei (de exemplu, analiza umflăturilor la nivelul sânilor), cât și în opțiunile de tratament. Dacă primiți acest diagnostic într-un stadiu foarte avansat, este posibil să îl tratați și să îl vindecați.

pași

Metoda 1
Alegerea unui tratament medical

Imagine intitulată
1
Determinați stadiul și severitatea cancerului de sân. Înainte de a discuta opțiunile de tratament cu un medic, va trebui să înțelegeți detaliile diagnosticului. Aflați dimensiunea tumorii, indiferent dacă aceasta afectează unul sau ambii sani, dacă există unul sau mai multe bulgări și dacă problema a ajuns deja la ganglionii limfatici în axile dumneavoastră sau în alte zone ale corpului (de exemplu metastaze). Toate aceste informații vor ajuta la detectarea severității bolii - care la rândul ei va determina opțiunile de tratament. Etapele cancerului mamar sunt:
 • Etapa I: când tumoarea are diametrul mai mic de 2 cm și rămâne doar în sân.
 • Etapa II: când tumoarea are un diametru de până la 5 cm și ajunge la sinus și la ganglionii limfatici auxiliari (subaramele).
 • Etapa III: când tumoarea are diametrul mai mare de 5 cm și ajunge la zonele de lângă sân.
 • Etapa IV: Când cancerul trece prin metastaze și ajunge la întregul corp. Din păcate, această etapă nu are nici un tratament.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți să faceți o intervenție chirurgicală. Dacă medicul detectează cancerul de sân, prima alegere a tratamentului este probabil să fie chirurgicală: una lumpectomie (în care mușchiul este îndepărtat, nu întregul sân) sau a mastectomie (în care se îndepărtează întregul sân). Unele femei chiar fac o mastectomie dublă, când alegeți să eliminați ambii sânii, chiar dacă cancerul este prezent numai în unul dintre ele - ceea ce reduce riscul de apariție a cancerului de sân în viitor (deoarece acesta poate deveni susceptibil la boală).
  • Când faceți o intervenție chirurgicală, puteți alege să reconstruiți sânul, în același timp, medicul se retrage sau părăseste procedura pentru o altă ocazie.
  • Multe planuri de sănătate acoperă reconstrucția pentru femeile care suferă de cancer la sân, dar nu și atunci când procedura se face numai din motive cosmetice (pentru cei care doresc doar să-și mărească sânii).
  • Dacă cancerul se află într-o fază incipientă, chirurgia poate fi suficientă.
  • Medicul poate sau nu poate combina intervenția chirurgicală cu sesiuni de radioterapie, în funcție de gravitatea cancerului. Acesta vă va ghida în ceea ce privește opțiunile ideale.
  • Pentru a avea o șansă bună de vindecare, cel mai bine este să faci chimioterapie (sau cel puțin terapia cu hormoni) după o intervenție chirurgicală.
 • Imagine intitulată
  3
  Faceți chemo. Aceasta este una din zonele cele mai avansate în tratamentul (și vindecarea) cancerului de sân. Există trei alternative principale:
  • Terapia hormonală sau endocrină: Când pacientul este diagnosticat cu cancer de sân, medicul examinează prezența receptorilor de estrogen sau progesteron (hormoni) în celulele canceroase. Dacă rezultatele sunt pozitive, el poate recomanda un anumit tratament hormonal, cum ar fi tamoxifenul, pentru a inhiba dezvoltarea bolii și a crește șansele de vindecare.
  • Chimioterapia normală: în cazul în care cancerul s-ar fi putut răspândi în alte zone ale corpului, medicul dumneavoastră poate recomanda ședințe de chimioterapie normale, care afectează întregul corp, pentru a elimina celulele care s-au răspândit.
  • Terapia moleculară: Medicul poate examina, de asemenea, prezența unei proteine ​​numite HER2 în corpul pacientului. Dacă detectează ceva, acesta va oferi terapie - cu agenți cum ar fi trastuzumab și lapatinib - ca opțiune de combatere a bolii și de optimizare a șanselor de vindecare.
 • Imaginea intitulată
  4
  Cereți o examinare a ganglionilor limfatici axilari. Deoarece intervenția chirurgicală este aproape întotdeauna primul tratament (și vindecarea) cazurilor de cancer la sân, chirurgul poate examina ganglionii limfatici ai sânilor și a axilarelor în timpul efectuării procedurii. Este ideal pentru el să aibă o vizualizare a acestor structuri, deoarece prezența celulelor canceroase în ele schimbă tratamentul.
  • Medicul poate efectua, de asemenea, o biopsie a limfaticiului sentinel, în care îndepărtează și examinează ganglionul limfatic infectat cu cancerul. Pentru ao identifica, chirurgul injectează un contrast sau o substanță radioactivă în regiunea de lângă tumoare și încearcă să detecteze părțile colorate. Apoi face retragerea și analizele necesare.
  • Dacă cancerul nu ajunge la ganglionii limfatici, poate fi suficient să se combine chirurgia cu terapia hormonală (cu tamoxifen) pentru a vindeca boala.
  • Pe de altă parte, dacă s-a răspândit la ganglionii limfatici, medicul ar putea avea nevoie să elimine structurile afectate chirurgical, precum și pieptul, pe lângă faptul că oferă pacientului un regim de chimioterapie și terapie hormonală.
  • Dacă afectează ganglionii limfatici și zonele cele mai îndepărtate ale corpului, cancerul poate să nu aibă un "cura" definitiv. Tumorile pot fi îndepărtate complet numai atunci când sunt izolate în sân sau înainte de metastaze.
 • Imaginea intitulată


  5
  Faceți examinările corecte după tratament. Chiar și după ce cancerul este vindecat (sau când este "remisie", adică nu mai este detectat în examenele medicale), va trebui să continuați să efectuați câteva teste pentru a detecta eventualele recidive:
  • Examinări fizice regulate la fiecare trei până la șase luni pentru primii trei ani după tratament, în care medicul încearcă să detecteze anomalii ale sânilor. În următorii doi ani, perioada poate fi redusă la 6 până la 12 luni.
  • Mamograme regulate și radiografii anuale ale abdomenului după tratament.
  • Medicul poate urma alte protocoale de examinare pentru pacienții cu forme mai severe de cancer sau care au sindroame genetice și sunt predispuși la boli sau alte probleme similare.
 • Metoda 2
  Detectarea precoce a cancerului mamar

  Imagine intitulată
  1
  Înțelegeți că eficacitatea tratamentului și șansele de a vindeca cancerul de sân depind de stadiul la care este diagnosticat. Uneori, cea mai bună formă de "tratament" este prevenirea. De aceea, comunitatea medicală face tot posibilul pentru a învăța populația cu privire la importanța asistenței medicale, în special a femeilor din grupurile cu risc. Dacă observați o bătaie suspectă devreme, șansele de vindecare vor fi mult mai mari.
 • Imagine intitulată
  2
  Faceți toate examenele necesare. Experții recomandă ca femeile să obțină mamografii (tipul de raze X care detectează anomalii ale sânului) la fiecare doi ani de la vârsta de 50 de ani. Dacă testul arată ceva neobișnuit, medicul dumneavoastră poate cere mai multe teste (ultrasunete, biopsie, RMN etc.) pentru a confirma diagnosticul și a decide ce să facă în continuare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați teste genetice dacă aveți un istoric familial de cancer de sân. Dacă o rudă are rezultate pozitive pentru gena BRCA, consultați un medic pentru a afla dacă aveți și dumneavoastră. Dacă diagnosticul este pozitiv, șansele de a avea cancer de sân și ovarieni cresc mult. Pe de altă parte, vestea bună este că, dacă obțineți rezultatul pozitiv, veți ști că sunteți susceptibil - iar medicul dumneavoastră va oferi mai multe opțiuni de screening decât în ​​mod normal pentru a vă optimiza șansele de detectare și vindecare.
  • Chiar si femeile care sunt foarte sensibile la cancerul de san, cum ar fi cele cu gena BRCA, ar trebui sa aiba inca o mamografie.
  • Unele femei care poartă gena primesc de asemenea apelul dubla mastectomie preventivă: eliminați sânii înainte ca cancerul să se dezvolte pentru a evita boala în primul rând.
  • Aceasta este o chestiune de preferință personală, deoarece are un impact cosmetic semnificativ.
 • sfaturi

  • Deși nu există nici o dovadă că luarea mamografiilor înainte de vârsta de 50 de ani are vreun efect, unele organizații încă recomandă ca femeia să înceapă examinările la 40 de ani. Adresați-vă medicului dumneavoastră ce să faceți.

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (9)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a vindeca cancerul de prostatăCum de a vindeca cancerul de prostată
  Cum de a detecta cancerul de sânCum de a detecta cancerul de sân
  Cum de a detecta cancerul la începutCum de a detecta cancerul la început
  Cum să diagnosticați și să tratați cancerul esofagianCum să diagnosticați și să tratați cancerul esofagian
  Cum de a identifica simptomele cancerului pulmonarCum de a identifica simptomele cancerului pulmonar
  Cum Pentru a preveni cancerul de colonCum Pentru a preveni cancerul de colon
  Cum să preveniți cancerul pulmonarCum să preveniți cancerul pulmonar
  Cum să preveni cancerul în creierCum să preveni cancerul în creier
  Cum să recunoașteți semnele cancerului de sânCum să recunoașteți semnele cancerului de sân
  Cum de a recunoaște cancerul de sân la bărbațiCum de a recunoaște cancerul de sân la bărbați
  » » Cum de a vindeca cancerul de sân
  © 2021 itholoinfo.com