Cum să armonizați un cor al stilului Bach
Dacă studiați armonie, probabil veți găsi coralii lui Bach mai devreme sau mai târziu. Obosit de regulile nesfârșite? Iată un ghid pentru a vă învăța noțiunile de bază.
Dacă studiați armonie, probabil veți găsi coralii lui Bach mai devreme sau mai târziu. Obosit de regulile nesfârșite? Iată un ghid pentru a vă învăța noțiunile de bază.
IV-Ic-IVb este folosit pentru o parte a unei melodii corale cu secvența: la-so-fa. Progresia IV-Ic-IVb trebuie să aibă notele: fa-mi-fa într-o parte internă și do-do-doing în cealaltă.
IVb-Ic-IV este folosit pentru o parte a unei melodii corale cu secvența: fa-so-la. Progresia IVb-Ic-IV trebuie să aibă notele: fa-mi-fa într-o parte internă și do-do în cealaltă.
Ib-Vc-I este folosit pentru o parte a unei melodii corale cu secvența: do-re-mi. Progresia Ib-Vc-I trebuie să aibă notele: do-si-do pe o parte interioară și soare-pe-soare pe cealaltă.
I-Vc-Ib este folosit pentru o parte dintr-o melodie de coral cu secvența: mi-re-do. Progresia I-Vc-Ib trebuie să aibă notele: do-si-do pe o parte internă și soarele pe soare pe cealaltă.
A doua inversiune poate fi folosită în două circumstanțe principale: prima, cadența 6-4, ați găsit deja. Al doilea este cunoscut sub numele de pasajul 6-4. Se compune dintr-una din următoarele progresii: IV-Ic-IVb, IVb-Ic-IV, Ib-Vc-I sau I-Vc-Ib. Acestea au fost folosite mai rar de Bach, dar mișcarea opusă între partea basului și melodia corului înseamnă că șansele de a se produce paralel sunt mult reduse.