itholoinfo.com

Cum se joacă basul dublu

Tocmai ți-ai luat contrabasul și e deja reglementat de lutter. Nu poți să aștepți să te joci. Dar de unde să începem?

pași

Imagine intitulată Redare șir de coardă Pasul 1
1
La pornire, asigurați-vă că instrumentul este în poziția corectă. Apăsați Casa G pe ultima coardă (E). Dacă degetul se află în linia ochiului, înălțimea este corectă.
 • Imagine intitulată Redarea șirului de șir de caractere Pasul 2
  2
  Puneți bassul dublu în picioare în fața dvs. și sprijiniți partea dreaptă a spatelui la baza coapsei stângi. Formați un "L" cu picioarele - dreapta ar trebui să indice înainte și pe stânga, să fie paralele cu basul dublu.
 • Imagine intitulată Redare șir de șir Pas 3
  3
  Ridicați cotul stâng până când antebrațul este paralel cu podeaua. Se pune degetul mare pe partea din spate a brațului de bas (fără palmier-l atingă) câțiva centimetri distanță de cap, și lăsați degetele într-o poziție de „gheara“ - cum ar fi dacă ai stoarce un picurător. Numai vârfurile degetelor ar trebui să atingă șirurile.
 • Imagine intitulată Redarea șirului basului Pasul 4
  4
  Verificați reglarea șirurilor. Pentru aceasta, puteți folosi o furculiță de tuning, un tuner electric sau o tuning cu urechea, de la armoniciile șirurilor (dacă nu știți cum să o faceți, căutați-o). Ultimul fir mai gros trebuie să fie reglat în E. Din acesta, A, D și G.
 • Imagine intitulată Redarea șirului de șir de culori Pasul 5
  5


  Puteți face notele să sune în două moduri: folosind un arc sau ciupit notele cu degetele (pizzicato). Este mai obișnuită folosirea arcului în muzica clasică, în timp ce stilurile contemporane (jazz, bluegrass, etc.) merită mai mult pizzicato. Pentru a clipi corect șirul, plasați mâna dreaptă peste firul basului, plasați degetul arăt sub șir (până la primul sau al doilea nod al degetului) și trageți-l imediat. Dacă utilizați arcul, primul pas este să învățați să-l mențineți constant. Relaxați-vă corpul și pumnul. Poziționați arcul cu puțin înainte de sfârșitul brațului de bas și țineți-l perpendicular pe șiruri de caractere. Secretul este mai degrabă să îndrume arcul decât să îl forțeze împotriva frânghiilor, deși este necesar să se aplice o anumită presiune, astfel încât sunetul să fie cristalin.
 • Imagine intitulată Redare șir de șir Pasul 6
  6
  Găsiți nota F # cu privire la ultimul șir (primește două semitone deasupra sunetului natural al șirului). Puneți degetul arătător în poziția de mijloc, o semiton deasupra (G) - și pinky, un ton peste F # (G #): aceasta ar trebui să fie poziția naturală sau de odihnă a mâinii. Dacă degetele nu se pot întinde suficient pentru a ajunge la aceste note, antrenează până când poți.
 • Imagine intitulată Redare șir de șir Pasul 7
  7
  Faceți același lucru pe următoarele șiruri de caractere.
  În funie A,
  indicator: B
  media: C
  pinky: C #
  În funie D,
  indicator: E
  media: F
  Pinky: F #
  În șirul G,
  indicator: A
  media: A #
  Pinky: B
 • Imagine intitulată Redare șir de șir Pas 8
  8
  După aceea, începeți antrenamentul cu aceeași mișcare și o casă în jos (pe coarda E: F, F # și G). Trenul trece, de asemenea, între acel pas și pasul anterior. Faceți același lucru în toate șirurile.
 • Imagine intitulată Redare șir de șir Pasul 9
  9
  Aflați cum să se ocupe de restul brațului de bas. Decorați pozițiile corecte ale fiecărei note.
 • sfaturi

  • Nu subestimați importanța de a avea un profesor.
  • Curățați și întrețineți corespunzător instrumentul. Fără o întreținere corespunzătoare, timbrul său se poate înrăutăți. Cu timpul, extragerea unui sunet de la el poate deveni mai dificilă - poate chiar imposibilă.
  • Practica este esențială pentru îmbunătățirea tehnicii.
  • Du-te practică cu un arc dacă încă nu. Arcul îi ajută pe muzician să perceapă mai bine sunetul însuși și, astfel, să o corecteze. Știind cum să folosești arcul este primordială pentru oricine joacă un bas dublu.
  • Cartea lui Franz Simandl despre tehnica dublu-bass a fost scrisă acum mai bine de 100 de ani și rămâne una dintre cele mai bune din domeniu. Valoarea sa este neprețuită pentru jucătorii de bas care doresc să stăpânească tehnica potrivită.

  avertismente

  • Asigurați-vă că profesorul dvs. este experimentat și că el joacă bas dublu. Unii jucători de bas electrici își imaginează că sunt capabili să învețe basul, dar nu cunosc tehnica potrivită și pot provoca dependența de student.
  • Tehnica inadecvată poate stimula dependența și chiar poate afecta postura. Dedicați-vă la învățarea corectă sau găsiți un profesor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a regla o chitară acusticăCum de a regla o chitară acustică
  Cum se potriveste un mandolinCum se potriveste un mandolin
  Cum să reglați un basCum să reglați un bas
  Cum se potriveste o chitaraCum se potriveste o chitara
  Cum de a regla o vioarăCum de a regla o vioară
  Cum de a regla un UkuleleCum de a regla un Ukulele
  Cum se potrivește un cimpanzeuCum se potrivește un cimpanzeu
  Cum să reglați înălțimea șirului de bassCum să reglați înălțimea șirului de bass
  Cum să învățați să jucați singurCum să învățați să jucați singur
  Cum sa faci intonarea unei chitari (sau chitara)Cum sa faci intonarea unei chitari (sau chitara)
  » » Cum se joacă basul dublu
  © 2021 itholoinfo.com