itholoinfo.com

Cum să supraviețuiești unui accident auto

Un accident de mașină este unul dintre cele mai periculoase lucruri pe care o persoană le poate suferi în timpul vieții sale. În acest sens, acest ghid a fost scris în speranța de a ajuta cititorii să evite răul sau moartea. Rețineți că fiecare vehicul este diferit de celălalt și multe dintre informațiile conținute în acesta (de exemplu, despre airbag-uri) nu se vor aplica oricăror modele de conducere din anii 1990 sau mai devreme. Modalitățile de a evita un accident și poziția persoanei în timpul unei coliziuni sunt totuși universale.

pași

Metoda 1
Fii pregatit

Imaginea intitulată
1
Purtați centura de siguranță. Purtarea centurii este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a supraviețui unui accident de mașină. Asigurați-vă că partea din față a centurii dvs. este peste oasele șoldurilor și că partea de sus traversează centrul pieptului. Copiii trebuie să se așeze în scaunul cu rotile până când sunt suficient de mari pentru a folosi centura cu trei puncte.
 • Imaginea intitulată
  2
  Conduceți o mașină echipată cu centuri de siguranță și alte elemente de siguranță. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la tetiera cu excepția cazului în care conduceți o mașină cu adevărat veche cum ar fi modelele din anii `80 sau mai puțin. Vehiculele mai vechi care au centuri transversale și aproape niciodată nu au elemente de siguranță suplimentare sunt în general mai puțin sigure decât vehiculele mari. Vehiculele de utilitate sportivă sau SUV-urile sunt mult mai probabil să se rostogolească decât alte mașini. Încercați să conduceți cele mai sigure mașini posibile în cadrul nevoilor și a bugetului. Institutul american de asigurări pentru siguranța rutieră (IIHS) menține evaluări extinse privind siguranța în caz de coliziune și liste de vehicule sigure de diferite dimensiuni și stiluri. În Europa, Euro NCAP menține aceste ratinguri. Site-ul lor web este la: https://euroncap.com
 • Imaginea intitulată
  3
  Depozitați obiecte care vă pot răni în eventualitatea unei coliziuni. Dacă există riscul ca un obiect să devină un proiectil în timpul unui accident, scoateți-l din mașină sau depozitați-l în portbagaj sau dacă vă aflați într-un minivan, puneți-l în spatele scaunului.
 • Imagine intitulată
  4
  Asigurați-vă că sistemele de siguranță ale mașinii sunt în stare bună. Airbagurile și centurile de siguranță reduc în mod semnificativ rata daunelor și deceselor din accidentele auto.
 • Imaginea intitulată
  5
  Nu te sprijini pe tabloul de bord. Dacă se produce o coliziune de mare viteză, airbagurile se umflă. Ele salvează vieți, totuși ele se aprind cu o asemenea forță încât, dacă vă sprijiniți de panoul din momentul în care apare, veți fi aruncați înapoi și răniți. Dacă vehiculul are airbag-uri laterale, acesta va fi la fel de periculos ca și înclinarea față de ușă.
 • Imagine cu titlul Supraviețuiți unui accident de mașină Pasul 6
  6
  Asigurați-vă că motorul, frânele, emițătoarele, suspensiile și anvelopele sunt în stare bună. Cel mai sigur accident este unul care nu se întâmplă. Menținerea în ordine a vehiculului vă poate ajuta să evitați un accident sau cel puțin să minimalizați daunele dacă vă implicați într-unul.
 • Metoda 2
  Practicați conducerea în condiții de siguranță

  Imaginea intitulată
  1
  Respectați legile privind traficul și respectați condițiile de trafic. Reglați stilul de conducere în condiții de trafic intens sau de vreme rea. Conducerea la 60 km / h poate fi sigură dacă traseul este uscat, dar dacă o ploaie bruscă cade și traseul este umed sau există scurgeri de ulei, este probabil mai sigur să conduceți cu o viteză mai mică.
 • Imaginea intitulată
  2
  Concentrează-te pe ceea ce faci. În timp ce conduceți, evitați să vorbiți la telefon, să citiți hărți, să mâncați sau să fiți distrasi de alte activități. Dacă sunteți pasagerul, păstrați-vă cureaua. Nu vă sprijini prea mult scaunul, nu puneți picioarele pe tabloul de bord și, cu siguranță, nu distrageți șoferul. Nu așezați obiecte pe carcasa airbagului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Anticipați problemele potențiale. Observați banda și asigurați-vă că există ceva care ar putea cauza un accident.
  • Urmăriți cu atenție vehiculele sau pietonii care ar putea să se prăbușească în mașina dvs.
  • Menținerea unei distanțe sigure față de alte vehicule vă poate ajuta să aveți suficient timp să reacționați atunci când vehiculul din față face o mișcare neașteptată.
  • Stați departe de șoferii distrasi (de exemplu, băieții care folosesc aparatul de bărbierit electric), cei care conduc mașinile din față și alți șoferi care sunt expuși riscului.
  • Fii atent la mașinile parcate. Ei pot să se ridice în fața ta, la fel cum cineva poate să iasă de pe ei sau să se miște între ei fără avertisment.


 • Metoda 3
  Evitați sau minimalizați un accident

  Imaginea intitulată
  1
  Rămâi calm. Dacă accidentul pare inevitabil, trebuie să reacționați fără probleme și rapid. Vehicule de toate tipurile răspund cel mai bine la direcționare și frânare.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți modul dvs. de acțiune. Trebuie să decideți ce combinație de direcție, frânare și accelerare va fi ideală pentru a evita sau a minimiza daunele cauzate de un accident.
 • Imaginea intitulată
  3
  Controlați frânarea. Modelele de frânare pot varia dacă autovehiculul are frâne ABS.
  • Absența sistemului de frânare ABS - Dacă vehiculul dvs. nu are sistemul de frânare ABS, va trebui să apăsați din greu frânele pentru a menține vehiculul sub control. Dacă strângeți frânele prea mult, mașina dvs. va începe să alunece și veți pierde controlul. Nu veți putea conduce dacă frânele sunt blocate. Apăsați ferm și apoi eliberați. Dacă simțiți că anvelopele dvs. alunecă, slăbiți frânele înainte de a elibera volanul.
  • Frânele ABS - Nu forțați frânele ABS. Sistemul de frânare al ABS al autovehiculului dvs. o va face mai repede decât ați face-o (veți simți pedala să vibreze puțin atunci când o face). Trebuie doar să apăsați ferm frânele și să conduceți în mod normal.
 • Imaginea intitulată
  4
  Conduceți fără probleme - mișcările foarte abrupte ale roților, în special în cazul vehiculelor grele (cum ar fi pickup-urile), le pot determina să se aplece pe pistă.
 • Imaginea intitulată
  5
  Accelerați dacă este necesar. Deși pare contradictoriu, uneori cea mai bună modalitate de a evita un accident este creșterea vitezei și ieșirea din cale.
 • Imaginea intitulată
  6
  Urmați pașii de mai jos dacă observați că pierdeți controlul asupra vehiculului. Dacă mașina dvs. începe să alunece sau dacă o anvelopă explodează, cu aceste sfaturi puteți recâștiga controlul.
  • Nu suprasolicitați frânele. Va face ca lucrurile să se înrăutățească.
  • Țineți volanul ferm.
  • Deplasați-vă în direcția de alunecare. Dacă partea din spate a mașinii dvs. alunecă spre stânga șoferului, rotiți roțile spre stânga.
  • Așteptați până când anvelopele vor reveni la tracțiune înainte de frânare sau de accelerare.
 • 7
  Dacă coliziunea este inevitabilă, încercați să minimalizați pagubele.
  • Evitați coliziunea frontală cu alte vehicule sau coliziuni din spate împotriva obiectelor imobiliare, cum ar fi copacii mari sau barierele din beton.
  • Faceți tot posibilul pentru a vă controla viteza mașinii. Cu cât este mai rapid impactul, cu atât este mai mare daunele.
  • Evitați coliziuni laterale. Există riscul de rănire gravă dacă o mașină lovește o parte a celeilalte, deoarece structura laterală este mult mai slabă și este mai aproape de șofer.
 • Imaginea intitulată
  8
  După un accident, opriți motorul, nu fumați și nu permiteți nimănui să fumeze. Acest lucru este deosebit de important dacă unul dintre vehiculele implicate în accident este transportul de mărfuri periculoase (de exemplu, parafină inflamabilă sau aerosoli sau dispozitive explozive), deoarece există riscul de explozie în astfel de cazuri. Nu vă aflați într-un film și, în realitate, mașinile pot exploda cu ușurință sau se pot aprinde după coliziune, dacă unul dintre aceștia poartă obiecte periculoase.
 • Imaginea intitulată
  9
  Apelați serviciul de urgență după un accident. Aplicați primul ajutor dacă este necesar. Nu încercați să îndepărtați persoana rănită de un vehicul pe cont propriu. Exploziile nu sunt atât de frecvente și puteți agrava o posibilă vătămare a coloanei cervicale a victimei, chiar dacă nu are vătămări vizibile. Permiteți răniților să fie luați în camera de urgență.
 • sfaturi

  • Rămâi calm și tăcut. Veți deveni probabil confuz și dezorientat după un accident, chiar dacă nu sunteți răniți. Mulți oameni vor sosi și vor întreba ce sa întâmplat. Nu trebuie să vorbiți cu nimeni despre ce ar fi putut cauza accidentul. De asemenea, evitați să spuneți lucruri care ar putea să vă incrimineze, cum ar fi scuze sau speculații cu privire la viteza la care ați fost, printre alte explicații. Astfel de comentarii ar putea costa bani buni.
  • Dacă nu sunteți cei care conduceți, în majoritatea cazurilor, dacă nu toți, scaunul de mijloc este cel mai sigur pentru a fi, atâta timp cât purtați centura, desigur. Dacă autovehiculul se ciocnește și vă aflați în scaunul din mijloc fără centură, este posibil să fiți expulzat din greșeală din vehicul.
  • Dacă cumpărați un vehicul nou, asigurați-vă că acesta conține accesorii de siguranță standard și opționale. Verificați, de exemplu, numărul de airbag-uri pe care le are mașina. Cercetați rezultatele testelor de coliziune și examinați dacă vehiculul vine cu serviciul de monitorizare inclus, deoarece acest element poate notifica serviciile competente imediat după un accident.
  • Utilizați telefonul cu cameră pentru a fotografia accidentul.
  • Dacă aveți un telefon mobil, utilizați-l în intimitatea vehiculului dvs. pentru a efectua apelurile necesare sau, dacă nu este posibil, îl puteți folosi de orice martor.
  • Asigurați-vă că faceți schimb de informații cu alții implicați și obțineți informații de la martori oculari.
  • Faceți o listă cu privire la modul de acțiune în caz de accident și păstrați-vă în compartimentul torpedoului. Urmați instrucțiunile din listă, dacă este necesar.

  avertisment

  • Nu vă îndoiți și nu acoperiți capul. În caz de răsturnare, orice efort semnificativ pentru a încerca să împingi structura deteriorată se poate întoarce la corpul tău, făcându-te să-ți ciupi capul și să-ți pierzi cunoștința. Dacă airbagurile se umflă și vă loveau capul, acestea vă pot provoca daune.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să răspund unui accident vascular cerebralCum să răspund unui accident vascular cerebral
  Cum să știți dacă aveți un accident vascular cerebralCum să știți dacă aveți un accident vascular cerebral
  Cum să evitați un accident vascular cerebralCum să evitați un accident vascular cerebral
  Cum să vă ajutați câinele printr-un accident vascular cerebralCum să vă ajutați câinele printr-un accident vascular cerebral
  Înlocuirea centurii unei mașini de spălatÎnlocuirea centurii unei mașini de spălat
  Cum să reglați corect poziția scaunului autoCum să reglați corect poziția scaunului auto
  Dezactivarea alarmei centurii de siguranțăDezactivarea alarmei centurii de siguranță
  Cum să faci față unui accident de mașină micăCum să faci față unui accident de mașină mică
  Cum sa alegi scaunul potrivit pentru masina taCum sa alegi scaunul potrivit pentru masina ta
  Cum să evitați distragerile la conducereCum să evitați distragerile la conducere
  » » Cum să supraviețuiești unui accident auto
  © 2021 itholoinfo.com