1
Notă. Pentru a utiliza metoda, va trebui să studiezi bine caracterul. Aceasta înseamnă că va trebui să țineți cont de motivele dvs. psihologice. Ce gândește personajul despre lucrurile care îl înconjoară? Care sunt punctele tale forte și slăbiciunile tale?
- Luați note în timp ce vă cercetați caracterul. Exemple:
- El este timid (se simte nervos când primește atenție).
- Îi plac copiii.
- Nu-i plac oamenii falsi și își schimbă comportamentul când este în jurul lor.
- El nu râde des (uneori zâmbește ușor) etc.
2
Intreaba-te "De ce?“. Așa cum am menționat mai devreme, acționarea fără a cunoaște caracterul este ca minciuna. Este bine că aveți o bună cunoaștere a comportamentului acestui personaj. Pentru a o înțelege complet, va trebui să vă întrebați "de ce?". Întrebați-vă următoarele întrebări și când găsiți un răspuns, scrieți-le:
- "De ce este timid?"
- "Pentru că el este un singur și nu are prieteni la școală".
- "De ce îi place atât de mult copiii?"
- "El vede lumea ca un loc sordid, așa că îi place puritatea și nevinovăția copiilor". etc.
3
Găsiți caracterul în voi înșivă. După ce l-ați înțeles complet, încercați să vă apropiați de el și să vă întrebați: "Ce mă va motiva ca actor să se comporte ca personajul?" Încercați să reproduceți starea emoțională a personajului prin emoțiile și senzațiile pe care le-ați experimentat deja.
4
Fii sincer cu personajul.
5
Întreabă-i pe oameni ce cred despre tehnica ta. Dacă spun doar "este bine", spune că vrei adevăratele tale opinii. Acest lucru este foarte important pentru că trebuie să știți ce va crede publicul despre voi.
6
Arată timpul! Când ați urmat acești pași, aplicați-i în timp ce acționați. Utilizați notele ca bază pentru caracterul dvs. Veți înțelege! Apoi, exersați toate cunoștințele despre caracterul în cauză și despre propriul dvs. instinct.