1
Nu mergeți niciodată pe o croazieră, mai ales când vă apar goale sau cu puțini oameni. Aceasta este de obicei în cazul în care se întâmplă cele mai periculoase lucruri. Fiți întotdeauna cu cineva sau asigurați-vă că mai multe persoane sunt în jur.
2
Evitați aruncarea, dacă este posibil. Dacă cineva începe să vă apropiați de ciudat și începe împingându-te, țipi cât mai mare posibil și să ceară ajutor. În această situație teribilă, totul se îndreaptă spre atenție. Shout "FIRE!„Este probabil să atragă atenția asupra mai multor oameni decât pur și simplu“ Ajutor! „Bite, scuipat, kick sau face orice altceva pentru a apăra persoana încearcă să te rănesc. Asta poate părea o glumă, dar este ceea ce este recomandabil să se facă dacă cineva vine să atace. Acest lucru poate ajuta la respingerea persoanei.
3
Dacă sunteți aruncată sau aruncată, încercați să luați ceva. De exemplu, dacă nava are mai multe etaje și treceți prin celălalt etaj în timp ce cade, asigurați cablurile sau alte suporturi.
4
Când se află în apă, strigă cât mai mult posibil. Nu întârzia - este o chestiune de viață și de moarte. Apelați-mă "Ajută-mă! M-am înec! Ajută-mă! Voi muri!" Sau orice altceva la care mă pot gândi.
5
Rămâi plutitor. Nu vă panicați. Mutați brațele și picioarele înainte și înapoi, făcând mișcări în apă. Țineți tot ce a căzut de pe navă în cădere, cum ar fi o bucată de lemn sau ceva care plutește.
6
Continuă chiar strigând că cineva vedeți nava și a alerga pentru a obține ajutor. Aveți nevoie de cât mai multă atenție posibil.
7
Din nefericire, nava poate merge departe fără ca nimeni să te vadă. Ridicați și răsuciți-vă cu brațele pentru a semnala ajutor. Dacă vedeți navele în apropiere, continuați să faceți asta. Țineți-vă de sprijinul pe care îl aveți.
8
Dacă puteți vedea țărmul, înotați în el. Acesta este ultimul efort. Dacă coasta nu este în jur, dar aveți o insulă, încercați să ajungeți acolo. Dacă poți, fii pregătit să supraviețuiești în sălbăticie până când vine salvarea.
9
Dacă sunteți salvat, solicitați imediat sfatul medicului. Sunt șanse să fii rănit și un fel de traume. Dacă vă este frică, amintiți-vă că ați supraviețuit căderii unei nave și spuneți-vă că vă veți recupera la sfârșit.
10
Fii rezonabil. Dacă vă rătăciți mai mult de trei până la patru ore și nici o navă nu a trecut, șansele dvs. de supraviețuire sunt extrem de scăzute. Chiar dacă sunteți deprimat, încercați să vă consolezi cu amintiri ale vremurilor bune, cu faptul că probabil că veți termina înainte de a doua zi.