itholoinfo.com

Cum să reacționați la o amenințare la radiații

O amenințare de contaminare cu radiații poate provoca o mare îngrijorare, dar reacția calmă este apărarea dvs. numărul unu. Dacă sursa contaminării este un dispozitiv de dispersie al cărui scop este de a răspândi în mod deliberat material radioactiv într-o zonă țintă, contaminarea va fi mai localizată. În cazul unei scurgeri de plante, acesta va fi, de obicei, un accident, iar amploarea zonei afectate va depinde de dimensiunea scurgerilor, de modelele meteorologice, de amplasarea plantelor și de alți factori.

O explozie va fi imediat evidentă. Deja o scurgere de radiații, va fi clar definită numai de persoane instruite, care dispun de instrumente specializate. Scopul dvs. va fi limitarea expunerii dvs. imediat. În mod special, este important să se evite inhalarea prafului radioactiv care poate fi eliberat în aer.

pași

Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 1
1
Pentru a vă limita expunerea, trebuie să vă gândiți la trei lucruri: timp, distanță și acoperire. Efectele radiațiilor sunt cumulative, astfel încât cu cât mai mult timp rămâneți într-o zonă afectată, cu atât mai expusă va deveni. Pentru a vă limita expunerea, încercați următoarele:
 • Minimizați timpul de expunere pentru a reduce riscul.
 • Pleacă de la zona compromisă. Cu cât sunteți mai mult, cu atât expunerea este mai mică. Dacă puteți scăpa, faceți-o cât de repede poți.
 • Dacă aveți o acoperire groasă între dvs. și materialul radioactiv, riscul de expunere va fi redus.
 • În cazul unui accident într-un reactor nuclear, timpul nu este la fel de urgent ca distanța și acoperirea. Dar dacă locuiți lângă o centrală nucleară, probabil că deja știți cum să reacționați la un astfel de accident.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 2
  2
  Dacă vă aflați într-o zonă care a fost expusă la radiații, trecerea de la locație ar trebui să fie o prioritate. În caz contrar, va trebui să luați alte măsuri de prevenire.Dacă nu puteți părăsi site-ul rapid și în siguranță, încercați următoarele:
  • Dacă vă aflați într-o locație deschisă și există o explozie, rulați către o clădire care nu a fost deteriorată. Utilizați tot ce aveți pe mâini pentru a vă acoperi nasul și gura. Clădirea trebuie să apară solid după o observație rapidă, adică nu poate prezenta fisuri sau unghiuri înclinate.
  • Închideți ușile și ferestrele. Opriți orice aparat de aer condiționat, încălzire sau alt sistem de ventilație.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 3
  3
  Odată instalat, asigurați-vă că clădirea nu a fost de fapt deteriorată. Dacă e în regulă, stați unde vă aflați.
  • Dacă vă aflați în interiorul unei clădiri și există o explozie sau un avertisment privind scurgerea prin radiații, părăsiți-o imediat, cu nasul și gura acoperită. Căutați o clădire care nu a fost deteriorată și intrați repede.
  • Odată ce ați intrat, închideți uși și ferestre. Opriți orice aparat de aer condiționat, încălzire sau alt sistem de ventilație. Încercați să izolați locul prin forțarea hainelor și a altor obiecte împotriva tuturor fisurilor posibile. Nu conectați nici un sistem de ventilație care atrage aerul din aer liber.
  • Nu permiteți supraîncălzirii site-ului sau compromiteți că oamenii pot suferi atacuri de inimă, posibil sufocare și alte complicații. Activarea rapidă a aparatului de aer condiționat ar putea fi mai bună decât riscarea.
  • Dacă vă aflați într-o mașină în timpul unei explozii, închideți toate ferestrele și parcați-le. Intrați într-o clădire care nu a fost scuturată de explozie. Dacă nu puteți ieși din vehicul, țineți geamurile închise și nu utilizați aparatul de aer condiționat.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 4
  4
  Curățați cât mai repede posibil. Dacă credeți că ați fost expus radiațiilor, scoateți hainele și spălați-le cât mai curând posibil. Este recomandabil să curățați hainele contaminate în același mod ca și cum ați elimina noroi de la ele - nu le lăsați să atingă nimic și să treacă cât mai puține camere cu ajutorul ei. Rețineți că numai deșeurile radioactive dintr-o bombă ar putea fi văzute - contaminarea cauzată de un accident într-un reactor este invizibilă. Următorii pași sunt potriviți pentru ambele cazuri - diferența este că în unul dintre ele nu veți putea vedea niciun semnal de radiație. Pentru a efectua decontaminarea, procedați în felul următor:
  • Scoateți stratul exterior de îmbrăcăminte. Puneți-o într-o pungă de plastic sigilată. Lăsați această geantă undeva rezervată, astfel încât, dacă este necesar, autoritățile să o examineze mai târziu.
  • Odată ce sunteți cald, îndepărtați toate celelalte îmbrăcăminte. Puneți-le într-o pungă de plastic sigilată. Ar fi chiar mai bine dacă ați putea să o scoateți din casă, deoarece acest lucru ar putea împiedica casa dumneavoastră să sufere un nivel de contaminare. Nu strângeți sacul închis, sau deșeurile se pot scurge.
  • Evitați purtarea oricărei îmbrăcăminte peste cap. Dacă nu există altă opțiune, păstrați-vă gura închisă și nu respirați pentru a nu deveni contaminată prin inhalarea materialului radioactiv. Dacă îți poți tăia hainele, fă-o din motive de sănătate. Înainte de a scoate îmbrăcămintea, ar trebui să fie acoperite orice tăieturi sau răniri.
  • Luați o baie caldă. Nu utilizați apă caldă și nici frecați corpul, deoarece ambele lucruri pot crește absorbția substanțelor radioactive. Spălați-vă părul numai cu agenți de șampon pentru a vă ajuta să fixați materialul radioactiv în păr.
  • Spălați din partea de sus în jos, folosind un săpun ușor sau doar apă. Curățați urechile, ochii și fața.
  • Dacă nu aveți acces la un duș, utilizați o chiuvetă și curățați-vă cât mai bine posibil. Chiar și șervețelele umede pot fi de ajutor.
  • Nu scufundați copiii în apă pentru a le scălda, deoarece apa poate fi contaminată. Indiferent de disprețul copilului față de duș, cea mai bună șansă de decontaminare este folosirea apei curente.


 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 5
  5
  Consumați numai alimente și lichide care nu au fost compromise. Orice produs alimentar care era în aer liber ar fi putut fi expus la radiații și nu ar trebui să fie consumat. Alimentele păstrate în frigider sunt, probabil, mai sigure, precum și alimentele păstrate în recipiente închise.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 6
  6
  Rămâi acolo unde ești și fii informat. Uita-te la TV, radio, sau de căutare pentru știri oficiale pe internet.
  • În cazul unei pompe, timpul necesar pentru a se menține cald este foarte scurt - de la aproximativ 30 de minute la câteva ore - și depinde de condițiile meteorologice locale și de alți factori care vor fi raportate de autorități.
 • Imaginea intitulată Răspundeți la o amenințare la radiații Pasul 7
  7
  Fiți foarte atenți în caz de evacuare. Panica este una dintre preocupările majore în caz de evacuare, precum și blocajele lungi și cozile de combustibil. Lucrurile nu se vor îmbunătăți dacă vă implicați într-un accident de circulație - fiți foarte atent și încercați să părăsiți locul într-un mod sigur și organizat.
  • Rămâneți atenți la sfatul autorităților.
  • Feriți-vă de zvonuri. Ei călătoresc cu o viteză amețitoare și adesea greșesc - nu se bazează pe niciunul dintre deciziile lor asupra zvonurilor. Căutați declarații oficiale ale autorităților la televizor, radio sau pe internet.
 • sfaturi

  • Ca și în cazul oricărui tip de urgență, autoritățile locale nu vor putea să prezinte imediat informații și recomandări. Cu toate acestea, ar trebui să știți de mass-media pentru a obține știri oficiale, atunci când devine disponibil.
  • Radiația este măsurată într-o unitate numită milisievert (mSv), iar doza absorbită de către organism este măsurată și controlată în milligrays.Doses mici sunt sigure, în timp ce dozele de la aproximativ 5000 mSv poate duce la deces în cazul în care nu sunt tratate imediato.A Expunerea la radiații poate provoca probleme cum ar fi cancerele de colon, plămân, tiroidă și leucemie.
  • Dacă sunteți proprietarul unei ferme a cărei suprafață este aproape de un accident nuclear sau o explozie, animalele lor (mai ales de lapte) pot fi limitate indefinidamente.Se le poate găzdui în condiții de siguranță, și cât mai repede posibil, a pus într-un hambar și închideți toate ușile, ferestrele etc. De asemenea, acoperiți alimentele și apa pentru a evita contaminarea.
  • Bebelușii sunt mai în siguranță în pântecele mamei decât în ​​afara ei. Femeile însărcinate trebuie să primească alimente sigure și apă curată.
  • Dacă veți evacua, încercați să aduceți animalele de companie împreună cu dvs. Animalele lăsate în urmă au o șansă mare de a muri din cauza foamei și a neglijării. Încercați să le curățați, sau cineva să le atingă și să ajungă contaminate. Dacă nu puteți să vă curățați animalul, plasați-l în interiorul casei sau într-un loc sigur, ca un garaj. Animalele văd anxietatea noastră, așa că încercați să rămâneți liniștiți aproape de ei.
  • Comprimatele de iod de potasiu vă pot ajuta să vă întăriți organismul zilnic, evitând în același timp absorbția radiațiilor. Cu toate acestea, este esențial să căutați un medic conform instrucțiunilor autorităților.
  • Mamele care alăptează poate alăpta în continuare copiii lor, chiar dacă acestea au fost iradiate din exterior, deoarece laptele nu va contaminado.No Cu toate acestea, ambele au nevoie pentru a curăța bine pielea înainte de a alăptării, pentru a evita orice posibilitate de contaminare prin piele. Dacă mama a fost iradiată intern, laptele mamei va fi contaminat. În acest caz, opriți alăptarea.
  • Dacă ați fost decontaminat, evitați să atingeți ochii, nasul și gura altei persoane.
  • Înțelegeți că, după incidentul care a cauzat o expunere la radiații neintenționate (detonarea armelor nucleare, eșecul de izolare a unei surse de energie nucleară, etc.), nivelurile de radiație în aer începe să scadă departe, iar sursa principală de pericol devine material radioactiv. Prin urmare, majoritatea alimentelor care au fost izolate efectiv de contactul cu aerul pot fi consumate în siguranță.
  • Urmați instrucțiunile date de autorități cu atenție.
  • Pacienții vârstnici și cronici vor fi mai vulnerabili la stres, frig, lipsa alimentelor etc. Încercați să satisfaceți nevoile lor speciale.

  avertismente

  • Dacă trebuie să ieșiți în aer liber, chiar dacă există pericol de expunere, acoperiți gura și nasul în permanență, folosind țesut, cămașă, hârtie igienică pliată etc.
  • Anxietatea și panica merg mână în mână cu o amenințare de radiații. Încercați să fiți rațional, acționând cât mai liniștit posibil și urmând instrucțiunile de mai sus. Știți că șansele de a supraviețui unui astfel de incident sunt mult mai mari decât în ​​povestirile despre care ați auzit despre el.
  • Când acoperiți gura și nasul copiilor și al persoanelor în vârstă, aveți grijă să nu vă restrângeți respirația.

  Materiale necesare

  • adăposturi
  • Accesul la mass-media
  • Baterie sau radio cu energie solară

  Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (20)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a afla dacă un micro wave are scurgeriCum de a afla dacă un micro wave are scurgeri
  Cum să bronzezi în siguranțăCum să bronzezi în siguranță
  Cum sa evitati cancerul tiroidianCum sa evitati cancerul tiroidian
  Cum sa evitati cancerul de stomacCum sa evitati cancerul de stomac
  Cum să preveni cancerul în creierCum să preveni cancerul în creier
  Cum să recunoaștem bolile cauzate de radiațiiCum să recunoaștem bolile cauzate de radiații
  Cum să eliminați un timomCum să eliminați un timom
  Cum să vă protejați de radiațiile UV în locuri închiseCum să vă protejați de radiațiile UV în locuri închise
  Cum să tratăm cancerul pulmonarCum să tratăm cancerul pulmonar
  Cum să tratezi cancerul de col uterinCum să tratezi cancerul de col uterin
  » » Cum să reacționați la o amenințare la radiații
  © 2021 itholoinfo.com