itholoinfo.com

Cum să vă pregătiți pentru o operație când aveți Lupus

Lupus este o boală autoimună cronică, în care sistemul imunitar nu poate spune diferenta dintre virusuri străine, bacterii și microbi, și țesuturile sănătoase ale organismului. Acest lucru determină organismul să creeze autoanticorpi care atacă și distrug țesutul sănătos, provocând inflamații, dureri și daune în tot corpul. Datorită naturii autoimune a lupusului, boala poate crea complicații suplimentare în operațiile de rutină. Cu toate acestea, puteți minimiza șansele de complicații atunci când consultați profesioniștii din domeniul medical și aflați ce trebuie să așteptați înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală.

pași

Partea 1
Pregătirea înainte de operație

Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o intervenție chirurgicală când aveți Lupus Pasul 1
1
Cunoașteți toate detaliile următoarei intervenții chirurgicale, pentru a vă putea pregăti. Indiferent de tipul de intervenție chirurgicală, este important să aveți cunoștință despre toate aspectele procedurii. Cunoașterea detaliilor importante ale intervenției chirurgicale vă poate ajuta să vă pregătiți mental și emoțional.
 • Medicul sau chirurgul trebuie să vă dea multe detalii, așa că nu vă îngrijorați prea mult despre efectuarea unei cercetări independente extinse.
 • De obicei, cele mai multe detalii ale intervenției chirurgicale vor fi explicate în timpul primei consultații.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 2
  2
  Luați recomandări speciale de la ceilalți medici pentru a evita complicațiile. Ca o boală autoimună, lupusul sistemic îl afectează. Aceasta înseamnă că atunci când aveți în vedere o nouă operație, este important să luați în considerare diferitele organe care ar putea fi afectate indirect. Medicul dvs. principal de îngrijire și specialiștii pe care îi aveți vor cunoaște detaliile bolii și pot să-i spună chirurgului dvs. despre eventualele acorduri suplimentare pe care el sau ea ar trebui să le facă pentru boala dumneavoastră.
  • De exemplu, dacă aveți o boală la nivelul articulațiilor, reumatolog va da o scrisoare de recomandare cu privire la toate medicamentele pe care le au, deoarece unele medicamente pot interacționa în timpul intervenției chirurgicale.
  • Pentru alte sisteme afectate, cum ar fi inima (cardiolog), rinichi (nefrolog), sistemul digestiv (gastroenterolog), și sistemul nervos (neurolog), medicii vă va oferi scrisori de recomandare, inclusiv detalii ale testelor de laborator, medicamente și intervenții anterioare .
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 3
  3
  Faceți o listă cu toate medicamentele pe care le-ați luat. Unele medicamente pot interacționa, provocând efecte dăunătoare în timpul sau după intervenția chirurgicală. Prin informarea chirurgului dvs. cu privire la orice medicamente pe bază de prescripție medicală sau pe bază de prescripție medicală pe care le luați de obicei, veți putea să însoțiți și să vă pregătiți pentru orice interacțiune medicamentoasă.
  • Toate medicamentele, inclusiv vitaminele și suplimentele pe bază de plante, ar trebui să fie administrate, inclusiv doza și frecvența cu care le luați.
  • De asemenea, rețineți orice suplimente alimentare care ar putea să nu pară ca medicamente.
   • Vitaminele și suplimentele precum vitamina E, gingko biloba și usturoiul pot crește riscul de sângerare.
   • Suplimentele pe bază de plante, cum ar fi Kava, sunătoarea și Valerian, pot interfera cu medicamentele folosite pentru anestezie.
  • Opriți administrarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cu 3 până la 4 zile înainte de intervenția chirurgicală. AINS poate provoca sângerări excesive datorită proprietăților sale de subțiere a sângelui. Din acest motiv, se recomandă întotdeauna să întrerupeți administrarea acestor medicamente cu cel puțin trei zile înainte de operație.
  • AINS includ medicamente precum ibuprofen (Advil) și paracetamol (Tylenol).
  • Cu toate acestea, unele AINS pot continua, deoarece nu determină sângele să se regleze. Acestea includ salicilați neacetilat, cum ar fi salsalatul, difluzinalul și clorura de magneziu.
  • În orice caz, luați sfatul medicului sau chirurgului.
 • Imagine intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 4
  4
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea steroizilor pentru a evita complicațiile în timpul intervenției chirurgicale. Unele steroizi, numite "doze de stres", sunt administrate în timpul intervenției chirurgicale pentru a controla inflamația și umflarea. Cu toate acestea, dacă ați luat steroizi pe propriile dvs. trei săptămâni înainte de intervenția chirurgicală, chirurgul dumneavoastră nu poate administra doze de stres pentru a evita complicațiile cum ar fi insuficiența suprarenală. Spunându-le chirurgului despre utilizarea steroizilor poate ajuta la prevenirea complicațiilor grave.
  • Steroizii luați pentru perioade lungi de timp pot duce la efecte secundare grave, cum ar fi sindromul Cushing.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o intervenție chirurgicală când aveți Lupus Pasul 5
  5
  Aflați că unii diluanți de sânge pot fi utilizați în siguranță înainte de operație. diluanti de sânge medicamente, cum ar fi Warfarina, Clopidogrel, apixaban, etexilat și Fondaparina pot fi luate de către persoane cu lupus, cu aprobarea datorate de medicul dumneavoastră și de chirurg. Decizia de a lua acești diluanți sanguini înainte de intervenția chirurgicală trebuie făcută numai cu cunoștințele medicului dumneavoastră despre starea dumneavoastră.
  • Medicul care a prescris diluantul de sânge va fi responsabil pentru a spune medicului ce să facă cu medicamentele înainte de intervenția chirurgicală.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o intervenție chirurgicală când aveți Lupus Pasul 6
  6
  Spuneți chirurgului sau asistentei dacă aveți fenomenul Raynaud pentru a asigura o circulație adecvată. Reynaud este o afecțiune care determină ca extremitatile (degetele, nasul și urechile) să pară amorțite, în special când sunt expuse la temperaturi scăzute. Aceasta determină îngustarea arterelor mici, limitând circulația sângelui în aceste zone. Sala de operații poate fi rece, iar fenomenul Raynaud poate întrerupe fluxul sanguin normal către artere și vene, interferând cu intervenția chirurgicală.
  • Dacă este lăsată netratată, aceasta poate duce la moartea țesuturilor degetului, făcându-le inutile și predispuse la gangrena / infecție.
  • La informarea medicilor cu privire la această condiție, se va acorda o atenție specială pentru a asigura o temperatură mai caldă sau pentru a oferi suficientă pătura pentru a menține o temperatură sigură a corpului.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 7
  7
  Spuneți chirurgului sau asistentei dacă aveți sindromul Sjögren pentru a preveni uscarea. Sjogren este o boală autoimună care afectează glandele exocrine ale corpului, in special membranele mucoase și alte glande secretoare de umiditate, scăderea producției de lacrimi și salivă, și făcând gura și ochii de uscare. Nivelul scăzut al umidității în majoritatea camerelor de operație poate agrava simptomele sindromului Sjögren și poate usca sever membranele mucoase. Este important să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți această condiție pentru a evita uscarea și iritarea excesivă a mucoasei și a acoperirilor acesteia.
  • În timpul intervenției chirurgicale, saliva artificială pentru gură și gel de hidratare pentru ochi poate fi administrată.
  • Ar trebui să luați toate hidratante dvs. la spital pentru a păstra ochii și gura umed, mai ales după o intervenție chirurgicală.
 • Imagine intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 8
  8
  Așteptați bine înainte de intervenția chirurgicală pentru a scădea stresul. Primirea unei cantități adecvate de odihnă și somn poate ameliora anxietatea și tensiunea cauzată de procedură. Încercați să luați cel puțin o oră de odihnă imediat înainte de intervenția chirurgicală și între 7 și 8 ore de somn cu o noapte înainte să vă relaxați mușchii tensionați și să vă stabilizați semnele vitale.
  • De asemenea, vă puteți exprima gândurile cu membrii familiei prietenilor pentru a ușura tensiunea.


 • Partea 2
  Știți ce să așteptați în timpul operației

  Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o intervenție chirurgicală când aveți Lupus Pasul 9
  1
  Semnele vitale de bază vor fi măsurate înainte de procedură. Asistenții medicali și tehnicienii vă vor monitoriza și înregistra semnele vitale - care vor servi ca bază pentru identificarea eventualelor anomalii și vor urmări stabilitatea în timpul intervenției chirurgicale. În timpul intervenției chirurgicale, semnele vitale vor fi monitorizate în permanență. Măsurarea semnelor vitale este importantă pentru a identifica orice schimbări neobișnuite care se întâmplă în organism.
  • Orice afecțiune anormală va schimba valorile semnelor vitale, alergând personalul medical la o problemă.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 10
  2
  Veți primi anestezie imediat înainte de procedura chirurgicală. Tipul de anestezie folosit variază în funcție de caz. Se administrează pentru a vă menține sedat sau amorțit în timpul intervenției chirurgicale. Acest lucru vă va împiedica să deveniți conștienți sau să simțiți orice durere.
  • Anestezistul este cel care decide ce tip de agent anestezic va fi utilizat în timpul operației - care poate fi anestezie generală, spinală sau epidurală sau locală.
  • Anestezistul va monitoriza, de asemenea, semnele vitale pentru a determina posibilele efecte adverse ale agenților anestezici asupra corpului dumneavoastră.
 • Partea 3
  Deveniți conștienți de ce se întâmplă după operație

  Imagine intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala atunci cand aveti Lupus Pasul 11
  1
  Veți fi transferat într-o unitate de recuperare post-anestezică. De asemenea, cunoscut ca o sală de recuperare, aceasta este locul unde asistentele vor aștepta împreună cu dvs. și vor monitoriza starea dumneavoastră. Ei vor sta pe lângă tine până când îți vei recâștiga nivelul normal al conștiinței și semnele vitale stabile.
  • Dacă nu sunteți sedat, asistentul va continua să vă monitorizeze până când amorțirea dispare.
  • Dacă semnele vitale rămân stabile de ore, chirurgul, anestezistul și asistenta vor decide că sunteți gata să părăsiți camera de recuperare.
 • Imagine intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 12
  2
  Luați medicamentele pentru a ușura durerea fizică. La scurt timp după operație, medicamentele de durere vor fi prescrise de medic pentru a vă controla durerea. Chirurgia poate fi foarte dureroasă deoarece straturile de piele și mușchi au fost tăiate și manipulate.
  • Medicamentele pentru durere sunt prescrise continuu sau în funcție de nevoile pacientului.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 13
  3
  Rețineți că anumite medicamente pe care le-ați utilizat vor fi ajustate. De obicei, simptomele lupusului s-au înrăutățit după intervenție chirurgicală. Datorită compensării sistemului pentru a vindeca mușchii și țesuturile deteriorate, inflamația este inevitabilă. În general, steroizii și alte medicamente vor fi administrate pentru a controla orice inflamație din organism.
  • Aceste ajustări sunt efectuate de medicul dumneavoastră.
  • Medicul va gestiona în mod eficient cazul dvs. pentru a preveni complicațiile postoperatorii și simptomele nedorite.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 14
  4
  Nu ezitați să întrebați echipa chirurgicală despre eventualele întrebări pe care le aveți. Trebuie să întrebați personalul despre tot ce nu ați înțeles sau despre clarificări cu privire la ce trebuie să faceți după ce vă sunt eliberați. Nu ezitați să întrebați, deoarece vă pot răspunde sincer la întrebări și vă pot ajuta să vă recuperați pe deplin de la intervenția chirurgicală.
  • Asigurați-vă că știți ce trebuie să faceți înainte de a vă părăsi spitalul, va scădea stresul și va ajuta la evitarea oricărei confuzii.
 • Imaginea intitulata Pregatiti-va pentru o interventie chirurgicala cand aveti Lupus Pasul 15
  5
  Nu pierdeți niciodată o programare de urmărire. Medicul va programa o programare la o săptămână după ce ați fost eliberat din spital sau cât mai curând posibil, pentru a vă monitoriza starea pentru orice anomalie. Vizitele de urmărire vă ajută să înțelegeți situația actuală și ce trebuie să faceți dacă apar simptome neplăcute.
  • Aceste vizite de urmărire vor continua de ceva timp în timpul recuperării.
 • Surse și cotatii

  Afișați mai multe ... (11)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastieCum să decideți dacă aveți nevoie de vaginoplastie
  Cum sa scapi de o operatie de ochiCum sa scapi de o operatie de ochi
  Cum de a mări trombociteleCum de a mări trombocitele
  Cum de a vindeca implanturile mamareCum de a vindeca implanturile mamare
  Cum de a diagnostica Lupus discoidCum de a diagnostica Lupus discoid
  Cum de a diagnostica lupusulCum de a diagnostica lupusul
  Cum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătateCum de a diferenția pancreatita cronică de alte probleme de sănătate
  Cum să distingem între eczeme și eretem malarCum să distingem între eczeme și eretem malar
  Cum sa mancati sangele inainte de operatieCum sa mancati sangele inainte de operatie
  Tratarea unui focar de lupusTratarea unui focar de lupus
  » » Cum să vă pregătiți pentru o operație când aveți Lupus
  © 2021 itholoinfo.com