itholoinfo.com

Cum să evacuați un chist

Chisturile de pe suprafața pielii sunt iritante și dureroase. Poate fi destul de tentant să le izbucnească sau să le perforeze să le scurgă, dar acest lucru poate provoca infecții și cicatrici. Dacă vă întindeți cu un chist destul de incomod, cea mai bună opțiune este să mergeți la medic pentru a primi tratamentul adecvat. Există și alte opțiuni pe care le puteți face acasă pentru a stimula scurgerea chistului singur sau pentru a avea grijă de zona în timpul vindecării.

pași

Metoda 1
Drenarea unui chist

Imaginea intitulată Goliți un chist Pasul 1
1
Anesteziți locul. Anestezie locală sau generală este necesară, în funcție de severitatea chistului. Înainte de a le drena, medicul va aplica anestezia, astfel încât să nu vă simțiți dureri în procedură. Pentru un chist mic pe piele, poate fi necesară numai anestezie locală, iar această procedură se efectuează în cabinetul medicului. Dacă este un chist mai mare și mai profund, anestezia generală poate fi mai potrivită. Pentru aceasta, este necesar să mergeți la spital, dar procedura se întâmplă de obicei într-o singură zi, fără a fi nevoie de spitalizare.
 • Imaginea intitulată Evacuați un ciclu Pas 2
  2
  Faceți o incizie. După primirea anesteziei, medicul va face o incizie în chist cu un bisturiu sterilizat. Incizia va permite drenajul conținutului chistului și îndepărtarea pereților, pentru a preveni revenirea chistului atunci când este necesar.
 • Imaginea intitulată Drain a Cyst Step 3
  3
  Utilizați un tub de evacuare, dacă este necesar. În unele cazuri, poate fi necesar să folosiți un tub pentru a permite scurgerea să continue pentru câteva zile. Medicul va fixa un tub utilizând suturi, iar deschiderea va avea un diametru mai mic de 5 mm. Această procedură se numește "marsupializare".
 • Imagine intitulată Drain a Cyst Step 4
  4
  Suturați zona. După ce chistul este complet golit și pereții sunt îndepărtați, medicul va face o sutură în zona inciziei. Veți avea nevoie să purtați un dressing și să urmați instrucțiunile medicului pentru a avea grijă de rana chirurgicală. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă observați semne de infecție în zonă, inclusiv:
  • Roșeața, în special dungile roșii care ies din locul rănii -
  • Quentura-
  • Inchaço-
  • Pus-
  • Durere dureroasă la locul rănii -
  • Febră de 38 ° C sau mai mare.
 • Imaginea intitulată Goliți un ciclu Pas 5
  5
  Luați antibiotice conform indicațiilor medicului dumneavoastră. El poate prescrie aceste medicamente ca tratament pentru un chist infectat sau dacă chistul este legat de infecțiile cu transmitere sexuală. Este important să utilizați antibioticul exact așa cum îl dirijează medicul dumneavoastră. Amintiți-vă să luați baza de prescripție completă, altfel poate exista un risc mai mare de infecție, reinfecție sau complicații viitoare.
 • Metoda 2
  Utilizarea remediilor naturale

  Imaginea intitulată Drain a Cyst Step 6
  1
  Luați o baie pentru a scurge chisturile lui Bartholin. Pentru a pregăti baia, umpleți o cadă cu câteva centimetri de apă caldă și înmuiați timp de 15 minute. Repetați acest proces de câteva ori pe zi, timp de trei sau patru zile, pentru ca chistul să explodeze și să se scurgă mai ușor.
  • Adăugați o mică sare Epsom în uleiul esențial de apă și lavandă pentru a vindeca chistul mai rapid și pentru a ușura durerea. O altă opțiune este adăugarea unei jumătăți de oțet de oțet de cidru de mere în apa de baie pentru a obține și mai multă ușurare.
 • Imaginea intitulată Drain a Cyst Step 7
  2
  Aplicați ulei de melaleuca la chist. Acest ulei a fost util pentru tratarea multor probleme ale pielii și poate ajuta și la chistul sebaceos. Se amestecă câteva picături de ulei esential de melaleuca cu șapte picături de ulei de ricin. Utilizați un tampon de bumbac sau o bumbac pentru a aplica amestecul direct în chist de patru ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Drain a Cyst Step 8
  3


  Utilizați gel de aloe vera. Acest produs are proprietăți antibacteriene, iar studiile au arătat că este un remediu bun pentru vindecarea rănilor. Aplicați direct la chist pentru a stimula drenajul și vindecarea. Se usucă gelul și se spală cu apă caldă. Repetați acest proces de câteva ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Drain a Cyst Pasul 9
  4
  Vrajitoarele au călcat în chist. Acest produs este adesea utilizat pentru a reduce umflarea și are, de asemenea, proprietăți astringente, care ajută la uscarea chistului. Îndepărtați o bumbă sau un tampon de bumbac pe produs și treceți în chist. Repetați procesul de mai multe ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Goliți un pas de chist 10
  5
  Utilizați oțet de cidru de mere în zonă. Acest oțet este utilizat pe scară largă pentru ameliorarea problemelor cutanate, cum ar fi acneea, și ajută la uscarea și scurgerea chisturilor. Aplicați direct la chist cu tampon de bumbac sau de bumbac. Repetați aplicația de mai multe ori pe zi.
  • Dacă oțetul provoacă iritarea sau arderea pe piele, utilizați un amestec de oțet de cidru de mere și apă.
 • Imaginea intitulată Goliți un pas de chist 11
  6
  Puneți un plic de ceai de musetel în chist. Musetelul este utilizat pe scară largă în tratamentele cutanate, deoarece poate ajuta la reducerea inflamației și la recuperarea rapidă. Puneți plicul cald de ceai de musetel pe loc timp de cinci minute. Repetați procesul de mai multe ori pe zi. Ceaiul de băut poate, de asemenea, ajuta la deblocarea sistemului limfatic și ajută la vindecarea chistului.
 • Metoda 3
  Îngrijirea unui chist

  Imaginea intitulată Goliți o etapă de chist 12
  1
  Aplicați o compresă caldă. Este una dintre cele mai ușoare căi de a ameliora durerea unui chist și de a încuraja drenajul. Luați o cârpă curată și puneți-o în apă caldă sau caldă. Strângeți excesul de apă din cârpă și aplicați peste chist. Lăsați pe loc timp de cinci minute sau până când cârpa devine mai rece. Repetați de mai multe ori pe zi.
 • Imaginea intitulată Goliți o etapă a chistului 13
  2
  Păstrați zona curată. Utilizați un săpun ușor pentru a spăla zona chistului și lăsați apa și săpunul să treacă peste locul respectiv. Încercați să nu aplicați prea multă presiune, deoarece în cele din urmă veți irita sau sparge chistul, ceea ce poate provoca infecții.
 • Imaginea intitulată Drain a Cyst Step 14
  3
  Puneți un ching pe chist dacă începe să se scurgă. În cazul în care spargerea chistului sau scurgeri de lichide, plasați un bandaj curat, ușor de vată din chit pentru a absorbi lichidul. Schimbați frecvent bandajul și mențineți zona curată.
 • Imaginea intitulată Scurgeți un ciclu Pasul 15
  4
  Nu încercați să stoarceți, să spargeți sau să prăbușiți chistul pentru a preveni infecția. Poate fi dificil să se reziste tentației, mai ales dacă chistul este foarte incomod, dar acest lucru poate duce la înrăutățirea situației și rezultatul poate fi o cicatrice.
 • avertismente

  • Nu încercați să evacuați sau să eliminați singur chistul. Acest lucru poate provoca probleme grave, cum ar fi infecția și cicatrizarea. Chisturile mai mari vor reaparea, chiar și cu drenaj, dacă peretele chist este intact - numai medicul îl poate elimina. Consultați un medic pentru asistență suplimentară.

  Surse și cotatii

  Aflați mai multe ... (15)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a curăța un dinte ChiarCum de a curăța un dinte Chiar
  Cum de a scuti durerea în chistul ovarianCum de a scuti durerea în chistul ovarian
  Cum de a anestezia pieleaCum de a anestezia pielea
  Cum să vindeci o chistă a brutaruluiCum să vindeci o chistă a brutarului
  Cum de a sparge un chistCum de a sparge un chist
  Cum să identificați un chist ocularCum să identificați un chist ocular
  Cum se face cu un chist sinovialCum se face cu un chist sinovial
  Cum să preveniți chisturile ovarieneCum să preveniți chisturile ovariene
  Cum să eliminați chistul de pe fațăCum să eliminați chistul de pe față
  Cum să eliminați un chist sebaceosCum să eliminați un chist sebaceos
  » » Cum să evacuați un chist
  © 2021 itholoinfo.com