1
Înțelegeți că acest lucru afectează mai multe grupuri de vârstă. În timp ce mulți cred că aceasta este o problemă numai pentru jucători foarte tineri, de la 5 la 9 ani, am văzut deja că această problemă se întâmplă și cu jucători între 13 și 16 ani. Unul dintre beneficiile cercetării noastre în timp ce creăm "Blast The Ball ™" este faptul că am reușit să lucrăm cu jucători pe mai multe niveluri din întreaga lume. Constatările "nu-așa-șocante" pentru noi vă pot surprinde. Sunt jucători de fotbal în cele mai avansate nivele care nu pot executa corect toate loviturile. Dacă pot, ei de obicei nu pot cu ambii picioare. Înțelegeți calea exact și corecte este esențială pentru dezvoltarea de jucători avansați. Tratarea degetului mare este de obicei primul pas.
2
Investiți timp în învățarea motivelor din spatele ei. Este destul de ușor de înțeles, dacă investiți un pic de timp pentru a studia progresia, cauza și vindecarea. Ne-a luat 18 luni pentru a studia toate fazele loviturii de fotbal, de la jucători de 6 ani până la jucători profesioniști. Când am împușcat această "evoluție", am putut să o urmărim în mișcare lentă și a devenit clar de ce l-am lovit degetul mare și care sunt pașii să-l vindecem.
- Înțelegeți mai întâi cum am început să lovim o minge. Jucătorii foarte noi nu intră într-un "mod de lovitură". Pur și simplu se execută în spatele mingii și când ei cred că sunt destul de aproape sau picioarele lor intră în contact cu mingea, ei "împing" piciorul pentru a lovi cu piciorul. Doar încearcă să-și împingă picioarele înainte ca să miște mingea. În acest stadiu, nu există nici o "gândire prealabilă" despre lovituri. (Aceasta ar putea fi numită faza de "coliziune"). Lovirea mingii este doar un gând care se potrivește cu rasa jucătorului.
- De-a lungul timpului, jucătorii învață că cu cât sunt mai puternici, ei "împing" lovitura, cu atât mingea mai merge mai departe. Acest lucru arată frumos în ochii lor, dar începe un obicei greu de vindecat. Unii "împinge" atât de mult încât să cadă la pământ după o lovitură.
3
Observați un alt motiv pentru o lovitură mare. Este poziția naturală a piciorului. Când alergăm sau mergem, picioarele își schimbă pozițiile. La sfârșitul pașilor noștri, punctele noastre degetelor sunt, în mod natural, în jos, deoarece am "împins" mingea cu piciorul sau cu degetul mare. Pe măsură ce piciorul nostru apare atunci când mergem sau alergăm, degetul natural se întoarce la punctul în față.
4
Întreabă pe cineva să meargă puțin. Concentrați-vă pe poziția picioarelor sale la sfârșitul fiecărui pas și vedeți cum picioarele vin în față. Degetul mare iese în mod natural în față și în sus. Apoi, cere-i să meargă sau să iasă puțin, cu degetul mare îndreptat cât mai mult posibil. Rezultatul este un copil sau un "vârf de vârf" în jurul camerei, ca un dansator. Problema este că această "poziție nenaturală" este exact ceea ce le cerem să facă atunci când spunem că vom lovi cu toc.
5
Faceți un test mic pentru voi înșivă. Rețineți că numai adulții ar trebui să facă acest lucru. Loviți cu degetul mare. Da, lovitură greșită. Lăsați piciorul să se învârtă în mod natural, ca și cum ar fi mersul pe jos sau jogging lent. Piciorul lui rămâne aproape de pământ. Acum, "fără a schimba nimic altceva", îndreptați degetul mare spre pământ și învârtiți din nou piciorul. Dacă ai făcut-o corect, trebuie să fii ticălos. Ar trebui să țineți piciorul pentru că degetul dvs. a lovit pământul atunci când vă swing piciorul și ați rănit grav muschii pe partea de sus a piciorului. Nu-ți face griji. Se va umfla puțin și vei bloca pentru următoarele 4 zile, dar hei, dacă cerem copiilor noștri să facă acest lucru, de ce să nu încercăm noi înșine? Deci, cum începem să învățăm această mișcare "nefiresc"? Am creat videoclipul și programul de cercetare "Blast The Ball ™", deoarece o mulțime de acest proces este dificil de descris în cuvinte. Dar să încercăm.
6
Aveți răbdare. Această mișcare nenaturală sau schimbare necesită timp. Veți practica și va fi bine. Apoi, timp de joc, copilul va reveni la mișcarea care este instinctivă. În timp, noua lovitură va deveni o memorie musculară sau instinctivă.
7
Începeți prin a cere copilului să se apropie de minge. Majoritatea jucătorilor tineri plasează talpa piciorului chiar în spatele mingii. Acest lucru face ca mingea să fie lovită atunci când piciorul este "în creștere", desigur fiind lovit de către degetul mare. Când le cereți să-și pună piciorul în apropierea mingii, sau chiar puțin după ce mingea îl face să fie mult în urmă în mișcarea piciorului.
8
Practicați încărcarea piciorului. Avem o întreagă secțiune dedicată "saltului de fotbal" în "Blast The Ball ™". Este saltul mic sau trecerea mare înainte de a da o minge de fotbal. La fel ca în orice sport, cum ar fi baseball, golf, tenis etc., atunci când vă pregătiți să loviți mingea, trebuie să purtați mai întâi bătălia. Întregul tău picior se va întoarce. Dacă observi profesioniștii cu cele mai puternice lovituri, tălpile picioarelor lor se apleacă aproape în spatele lor atunci când poartă lovitura. Acum, în loc de a "împinge", ne pregătim să lăsăm să mergem și să loviți.
9
Scurtați piciorul de lovire. Nu, nu cu intervenția chirurgicală, ci cu păstrarea poziției "V" a piciorului în timpul întregului proces. Atunci când piciorul nostru se încarcă pentru a lovi cu piciorul și începe să meargă înainte, există o poziție puternică "V". Vrem ca jucătorii să păstreze acest "V" de-a lungul loviturii. Stați împreună cu picioarele. Ridicați șoldurile puțin pe marginea picioarelor, apoi îndoiți ușor genunchiul. Trebuie să faceți ambele. Veți realiza că, dacă vă mențineți această poziție, vă puteți îndrepta degetele în jos și puteți să vă mișcați piciorul înainte și înapoi. Degetul mare nu va atinge pământul. În timp ce forma și dimensiunea "V" se vor schimba în timpul loviturii, acestea nu ar trebui să dispară complet. (Fără păstrarea piciorului drept).
10
Începeți cu o abordare înclinată. Vă învățăm diferitele stiluri corecte de lovire. Una dintre ele este lovitura directa, care nu are angulatie sau "aruncare" piciorul leagan. Cu lovitura directa, mingea este lovita de chitara. Cu toate acestea, lovitura unghiulară are o abordare unghiulară, iar piciorul se va roti și se va roti în timpul procesului. Acest convexitate unghi permite degetul mare este îndreptat ușor „out“, care necesită mai puțin „scurtarea“ a piciorului și scăderea șansele de a răni piciorul. Atunci când lucrezi cu jucători tineri, lovirea înclinată este predată în prealabil.
11
Aflați părțile piciorului. Când folosim lovitura înclinată, nu suntem de fapt lovind "degetul". Lansăm mingea cu "primul metatarsal". În termeni simpli, acesta este osul chiar deasupra "îmbinărilor" degetului mare. " Acesta este cel mai mare os de picior, iar atunci când glezna este fixată, se creează o forță de impact mare.
12
Învață să atingi mingea chiar în stânga sau în centru. (Pentru jucători drepți). Aceasta se aplică loviturii înclinate deoarece ne apropiem de unghiul cu mingea. Lovirea mingii în centru va face impactul mai mult ca o lovitură la "urechea" mingii, generând un efect lateral puternic.