1
Uită-te la situația actuală. Unde ești acum? Întrebați-vă întrebarea: Mă merit cu adevărat o creștere salarială? Am contribuit atât de mult la companie încât ar trebui să-mi dea ceva înapoi? Dacă răspunsul este DA, faceți următorul pas, dacă nu, așteptați până când meritați cu adevărat.
2
Uită-te la obiectivele tale. Unde te duci? Vrei mai mulți bani sau mai mult timp? Știm că pentru majoritatea oamenilor este vorba despre bani, dar care este folosirea banilor? Să cumperi lucruri, nu? Dacă compania dvs. vă poate oferi lucrurile pe care le doriți, atunci ar trebui să le comandați direct. Poate că ceea ce aveți cu adevărat nevoie este o mașină de companie sau un telefon mobil. Sau poate că aveți nevoie de mai mult timp cu familia (în acest caz, ar trebui să cereți mai puține ore de lucru).
3
Pregătește-te. Nu intră în camera șefului tău mâine dimineață țipând și cerând mai mulți bani. Pregătirea este un element cheie în solicitarea unei creșteri a salariilor. Este necesar să pregătim terenul înainte de bătălie. Fiți conștienți, ajutați colegii, faceți o muncă suplimentară, mergeți la câteva seminarii. În concluzie: aveți o prezență mai bună în companie.
4
Adună-ți argumentele. Ai nevoie de motive profesionale pentru a-ți convinge șeful că merită o creștere. Iată câteva argumente: Ce ați făcut sau ce veți face ca să vă ajute șeful sau compania dvs.? Nu începeți să gemeniți despre familie, copii și așa mai departe. Acest lucru nu este interesant pentru șeful tău. Tot ce îi interesează este el însuși și compania. Ce beneficii le puteți aduce? Ce ați făcut în ultimul timp pentru companie? Dacă nu puteți găsi nimic, reveniți la pasul 1.
5
Luați în considerare timpul pentru companie. Există momente și perioade pe care nu trebuie să le gândiți nici măcar să solicitați o majorare a salariilor (compania vă poate reduce angajații sau poate pierde bani, seful dvs. se divorțează etc.). Așteptați momentul potrivit. Compania face profituri mai mari decât anul trecut? Sunt promovate alte persoane? Ați avut rezultate spectaculoase în ultimele luni?
6
Negociați! Da, acesta este ultimul pas. Dacă ați urmat corect primii 5 pași, nu veți avea probleme cu acesta. Nu implora. Sunteți colegi de muncă. Au o conversație normală ca adulți. Creați argumentele, prezentați-vă cazul și așteptați răspunsul.