1
Odată ce prezintă un comportament negativ (de exemplu, bate), se apleacă să se uite din el și să-l privească în ochi. Ideea nu este că te bați copilul, dar că te ia în serios.
2
Spuneți: "Dacă [introduceți comportamentul aici] din nou, veți fi pedepsiți / În scaun / sc scări / etc.“. Este un avertisment pentru copil. El sau ea va ști ce comportament doriți să oprească și dacă veți continua să faceți acest lucru, vor exista consecințe negative.
3
Dacă copilul prezintă din nou același tip de comportament, ridicați-l (dacă este destul de ușor) sau luați-l cu brațul și duceți-l la locul în care va fi pedepsit. Pentru copii mai mici, o scară sau un colț este mai bună. Nu Trimite-o în cameră. În ea, ea merge să doarmă, să se relaxeze și să se joace cu lucrurile ei. Încercați o cameră de oaspeți sau orice cameră în care ea nu are nici un interes. Astfel, atenția copilului dvs. va fi concentrată asupra a ceea ce la făcut să fie pedepsit și cum să-și schimbe comportamentul.
4
Înclinați-vă până la înălțime și faceți contact vizual pentru a explica de ce va fi pedepsit acum și de ce. Spuneți ceva de genul "Vă [introduceți comportamentul aici] imediat după ce v-am spus să nu faceți acest lucru, așa că acum veți fi pedepsiți pentru [vârsta copilului] minute". Timpul corespunzător de pedeapsă este de 1 minut pentru fiecare an de viață a copilului. Vă ajută dacă puneți un cronometru.
5
Pleacă. Acesta este unul dintre pașii cei mai importanți. Reveniți la ceea ce faceți înainte de a vă pune copilul la pedeapsă. Nu fiți în jurul valorii de babysitting sau forțați-vă să fiți pedepsiți. Nu-i spuneți nimic. Răspunsul vă va oferi doar atenția pe care o dorește de la dvs. În loc să vă concentrați pe schimbarea comportamentului, copilul dvs. va fi concentrat pe eliminarea pedepsei și / sau pe făcându-vă să vorbiți cu el sau ea.
6
Du-te la sfârșit. În cazul în care copilul este pedepsit, puneți-l înapoi și întoarceți cronometrul la ora inițială fără a spune nimic (și nici "Am să încep din nou numărul, de când ați plecat!"). Nu contează de câte ori copilul tău părăsește locul, nu-l lăsa să scape de pedeapsă până când nu și-a petrecut tot timpul acolo. Dacă renunți după timpul a cincea sau a zecea el a părăsit locul, doar va învăța că, odată ce te-ai plictisit de a lua înapoi, va fi liber în timp pentru a afla că vor exista consecințe.
7
Cere-i să-și ceară scuze. Odată ce copilul dvs. sa așezat la locul de pedeapsă pentru timpul total, explicați-i (înclinându-se spre înălțimea sa și contactând din nou ochii) de ce sa întâmplat acest lucru. Atunci cere-i să-și ceară scuze. Spune ceva de genul „am pus pedeapsa pentru că [inserați un comportament negativ aici] după ce ți-am spus să nu faci asta. Acum, îmi datorezi scuze.“ După ce a-mi cer scuze sincer, că este, privindu-l în ochi și a spune cu un ton de timp normal în loc de plâns, țipând sau suspine, da-i o îmbrățișare și un sărut. După pedeapsă, mergeți la lucrurile obișnuite și nu trageți subiectul.