1
Utilizați metoda "claritate" atunci când credeți că va fi bine să respingeți cererea. De asemenea, vedeți dacă într-adevăr nu doriți să păstrați legătura cu tipul, indiferent de motiv. Această metodă ar trebui să fie utilă de cele mai multe ori - dacă vă este frică, incertă sau îngrijorată, consultați celelalte metode.
- Dacă doriți să continuați prietenia sau doar să o păstrați în lista dvs. de contacte, clarificați-vă că acesta este singurul motiv pentru schimbul de numere. Nu-l lăsa să simtă nici o speranță printre voi.
2
Fii politicos, dar ferm. Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră. Spune-le că ești flatat, dar spune-le că nu cauți o relație chiar acum, deci nu poți sau nu vrei să-ți trimiți numărul.
- Poți să spui: "Nu mă simt confortabil să îmi împărtășesc numărul așa, îmi pare rău", dacă vrei - să rămâi concentrat asupra sentimentelor tale, fără a fi dezamăgit de ea.
- Alternativ, informați-l că "prietenul tău nu ar vrea să vadă un alt băiat chemând". Indiferent dacă există sau nu un prieten, nu contează - este o modalitate foarte simplă de al face să renunțe.
3
Gândește-te la sentimentele tale, nu la a lui. Când respingeți o cerere de număr, puteți răni sentimentele băiatului, dar trebuie să fiți fermi. El este responsabil pentru propriile sentimente și știe că există posibilitatea de a fi respins - este la fel de probabil că sunteți de acord. Realizați dacă sunteți mulțumit doar simțind nevoia de a vă mulțumi - nu sunteți responsabil pentru maturitatea sau capacitatea sa de a face față respingerii. Sunteți responsabili pentru onestitatea, asertivitatea și simțul bunăstării. Și, în plus, este posibil să fiți respinsi într-o zi - toată lumea trece prin experiență în cele din urmă. Desigur, și sentimentele tale nu vor fi cruțate.