1
Ascultă. Uneori oamenii trebuie să simtă că cineva le ascultă. Dați-le darul de a asculta și a le arăta acest lucru. Cu adevărat ascultați ceea ce spuneți, concentrați-vă și nu rătăciți - controlați-vă mintea. Scuturați-vă capul și puneți întrebări dacă credeți că vă pot ajuta. Dacă vă faceți panică, faceți tot ce este mai bun pentru a vă liniști. Imaginați-vă suferința situației - aceasta este o modalitate foarte bună de a înțelege cu adevărat prin ce treceți. După ce ați terminat de vorbit, spuneți ceva pentru a le reasigura, chiar dacă nu puteți scutura o baghetă magică și puteți rezolva totul, ați fost acolo pentru a le asculta și a le ajuta. Un simplu "Îmi pare rău că ți se întâmplă asta, dar sper că știi că voi fi întotdeauna acolo" poate însemna mult pentru cineva.
2
Dați-i o îmbrățișare. Acest lucru poate parea o prostie, dar acest gest fizic simplu poate face mult pentru cineva anxios, speriat sau nervos. Îmbrățișați-i și, dacă plâng, lăsați-i să plângă pe umăr. Faceți tot ce este mai bun pentru a fi liniștitor și primit.
3
Alcalme. Sunt afectați, supărați sau simțind mizerabil. Este posibil să nu puteți oferi sfaturi, dar puteți să le calmați cu câteva cuvinte simple. Aveți grijă să nu pentru a acoperi problemele lor spunând că „nu-i așa de rău!“ Sau „ești furios pentru nimic“ Acest lucru este total inadecvat. În schimb încerca, „Eu știu că e greu, dar nu va fi singur“, „vei fi întotdeauna în siguranță“ sau „Puteți obține ajutor“ - ceva legat de securitate și liniște pentru a le calma.
4
Reamintiți-le că veți fi mereu prezenți. Știind că cineva te sprijină este unul dintre cele mai sigure sentimente din lume. Îmbrățișează-le cât de tare poți. „Eu voi fi mereu aici“, „Îmi place de tine“, „Voi ajuta la fel de mult ca tine poate“ - toate aceste lucruri reamintesc că persoana care indiferent ce se întâmplă, puteți face față împreună.