1
Vorbiți încet și clar. Șoptiți, grăbit sau vorbiți haotic nu pot fi transmise cu exactitate. Dacă vrei să-ți demonstrezi ideea, încetini și vorbi cu încredere și nu te opri până nu termini. Oamenii tind să asculte mai atent dacă te calmezi și vorbești într-un ton stabil, grijuliu, în loc să te întorci la vorbă, pentru că ești nervos.
- Dacă vă aflați într-un grup mare de discuții sau întâmpinați dificultăți în a auzi, atrageți atenția prin oprirea timpului și încetinirea discuției. Spuneți "Am ceva de spus" și apoi opriți-vă pentru o clipă. Luați o respirație profundă înainte de a continua. Când atragi atenția oamenilor, este al tău atâta timp cât trebuie să-ți prezinți punctul de vedere. Dă-i pe toți să asculte.
2
Țineți-vă vocea calmă și prietenoasă, dar fermă. Dacă oamenii simt o mulțime de emoții sau ezitare în vocea lor, ei pot să nu te ia în serios. Mânia sau aroganța în tonul vocii determină ca oamenii să devină defensivi sau să ignore vorbitorul, în loc să asculte cu atenție. Vorbiți calm, chiar dacă dați veste proastă sau nu sunteți de acord cu șeful.
- Lăsați-i pe oameni să asculte gândurile și sentimentele tale adevărate. Încercând să fiți "prietenoși" făcând rundă, vorbind neîntrerupt și curățându-vă gâtul poate dilua argumentele și le poate da oamenilor motive să vă îndoiască.
- Păstrați-vă mintea curată și respirați profund înainte de a prezenta un mesaj discordant. Prezentați-vă punctul spunând: "Ceea ce am de gând să spun nu poate fi popular, dar mă gândesc la următoarea." Acest lucru sugerează că aveți în minte binele tuturor și că nu doar tezați pentru distracție.
3
Utilizați afirmații cu "Eu" astfel încât cealaltă persoană să nu se simtă atacat. Prezentați-vă ideea cum este: ideea pe care o aveți și despre care este perfect valabilă să nu fiți de acord. Dacă vrei să spui ceva urât, folosește cuvântul "Eu" în loc de a ieși și ataca alții.
- De exemplu, nu spuneți "muzica ta este prea tare", care provoacă confruntare și este neproductivă. În loc să spui ceva de genul "Asta ar ajuta să ai un pic de tăcere aici, ca să termin proiectul. E bine dacă ai lăsa sunetul puțin?" Diferența este enormă.
4
Explicați-vă obiectivele. A fi rezonabil este important atunci când apărați un punct de vedere, dar este, de asemenea, important să nu vă concentrați doar pe motivul pentru care credeți că este valabil, ci și cum vă va ajuta să atingeți un obiectiv mai mare. Argumentele necesită context, raționament mai mult decât complicat.
- De exemplu, ar putea fi în valoare de a vorbi despre statisticile de decibeli și pierderea auzului, ca urmare a asculta muzica rock foarte tare oprește este „prea mare“, în birou, dar acest lucru nu poate fi cel mai bun mod de a se face înțeles. Concentrați-vă asupra modului în care muzica vă distrage atenția de la locul de muncă și scopul zilei de lucru și nu audiția colegului dvs.
5
Fii scurt. Cele mai bune argumente sunt concise. Tăiați buclele și învățați să le recunoașteți atunci când spuneți tot ce aveți nevoie. Este obișnuit să încerci să vorbești frumos, când este de obicei cel mai bine să mergi la rădăcina problemei, să spui ce este necesar într-un mod simplu și să începi să vorbești.
- Dacă aveți tendința să vorbești așa: „Deci, poate fi opinia mea personală, pentru că eu sunt destul de nou pe aici și au mai puțină experiență decât altele, așa că se simt simt liber să corectați-mă dacă greșesc, dar am fost observat că, probabil, putem folosi mai puțină hârtie în birou. " Încearcă să ajungi direct la subiect și să vorbești cu mai multă autoritate. "Am observat că folosim o mulțime de hârtie în birou, cinci mănunchiuri pe zi. S-a gândit cineva să renunțe la folosire?"
- Mulți vorbesc foarte mult, repetând punctul deja prezentat. Dacă aveți tendința de a face acest lucru, nu mai vorbiti. Îmbrățișează tăcerea. Întreruperea după ce terminați să vorbiți oferă ideii dvs. o șansă de a fi absorbit și vă oferă timp pentru a vă compune și a vă organiza gândurile. Practicați o pauză și aveți o expresie calmă pe fața dumneavoastră.
6
Ascultați pe altcineva. După ce vă prezentați punctul de vedere, nu mai vorbiți și nu ascultați ceea ce are de spus cealaltă persoană. Nu este sarcina dvs. să începeți imediat să vă apărați punctul de vedere sau să îl transformați într-o discuție. Calmați-vă și lăsați celălalt să răspundă, ascultați cu atenție. Cu cât protestați mai puțin, cu atât mai mult ceilalți tind să fie de acord.
- Este foarte important să asculți în mod activ conversația. O modalitate bună de a transforma o conversație într-o discuție este să vă concentrați asupra a ceea ce veți spune mai departe, în loc să ascultați cealaltă persoană. Nu vă faceți griji cu privire la formularea unui răspuns până când nu ați terminat să ascultați și să procesați ceea ce spune cealaltă persoană.
- Răspundeți calm la ceea ce prezintă o altă persoană, dacă este necesar. Introduceți jocul și utilizați conversația ca o oportunitate de a aprofunda ideile colective și de a forma împreună un nou plan sau un nou punct de vedere. Colaborați.
7
Aflați când este timpul să lăsați lucrurile să se întâmple. Încearcă să-ți prezinți punctul de vedere, să începeți cu cel mai bun raționament, să spuneți acest lucru persoanei și apoi să lăsați lucrurile să se rotească. Fiind blocat într-o luptă stupidă cu cineva care vrea doar să argumenteze nu este o utilizare productivă a timpului tău. Când ați terminat să spuneți ce aveți nevoie, nu încercați să veniți cu același argument cu dovezi mai slabe sau permiteți-i pe cineva să vă sugă energia cu atitudini mici. Învață să te relaxezi și să lași cealaltă persoană să facă singuri lucrurile.