1
Uită-te în jur pentru a te asigura că nimeni nu se uită. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să fie respins în fața altor oameni! Dacă există alte daruri, luați brațul persoanei și încercați să scăpați de ceilalți fără a fi prea evident. Este posibil să puteți merge într-un colț semi-privat sau cel puțin în măsura în care ceilalți nu sunt în distanța de ascultare.
2
Spune ceva de genul: "Îmi pare rău, dar nu simt cum simți despre mine" sau "Îmi place de tine, dar numai ca un prieten". Cereți-mi scuze și întrebați dacă puteți fi totuși prieteni. Nu fi rece. Fiți caldă și prietenoasă. De asemenea, poți să spui: "Chiar aș vrea să fim prieteni", dar nu fă promisiuni pe care nu vrei să le păstrezi. Dacă nu doriți să păstrați legătura mai târziu, este bine să nu spuneți nimic.
3
Acționați ca și când vă simțiți mult și zâmbiți la momentele potrivite. Asigurați-vă că vă zâmbiți cu regret, ca și cum ați dori cu adevărat să faceți o șansă, dar nu se va întâmpla. Acest lucru va înmuia lovitura reală a cuvintelor.
4
Chear-l putin. Fii foarte blând cu persoana - fiind blând, o ușurează. Asigurați-vă că bunătatea voastră nu pare a fi mila. Cel mai rău lucru pe care îl merită este să merite. El și-a pus toată demnitatea și mândria în linie, și să-l miluiască va face ca lucrurile să fie mai dificile pentru ca ambii să rămână liniștiți. Dacă acționați ca și când într-adevăr nu doriți acea persoană, pregătiți-vă pentru reacții, în special, dezamăgire, jenă și durere.
5
Folosește o voce calmă când vorbește cu el. Nu lasa primul lucru din cap sa scape. Faceți o pauză înainte de a spune orice și găsiți cel mai bun lucru de spus pentru a pune capăt tuturor atracțiilor instantaneu, dar păstrați prietenia. Acționați ca și când vă pasă când spuneți "Nu" Asigurați-vă că spui ceea ce spui. Nu fi fals.
6
Nimănui nu-i place să fie respins - deci nu fi prea prietenos după aceea. Luați timp să respirați. Uneori un spațiu mic poate face minuni.