1
Adoptați o poziție de încredere. Dacă doriți să fiți luați în serios, încrederea este la fel de importantă ca și inteligența. Ține-ți bărbia în sus și ține-ți umerii înapoi. Asigurați-vă un contact vizual cu cine vorbește sau se uită din față în față atunci când prezintă ceva la un grup.
2
Evitați sabotarea propriului argument. Multe persoane cu stima de sine scazuta sau de teama de a vorbi in public sabotaj-te prin adăugarea unui „nu știu, dar“ „Eu cred“, „Nu sunt sigur, dar“ sau „Poate“ la pedeapsa. Taie aceste expresii din discursul tău și atât tu cât și publicul tău veți avea mai multă încredere în ceea ce spui.
3
Utilizați expresii într-o voce activă. Ele sună mai încrezători decât pasivi, mai ales când folosiți cuvântul "Eu". De exemplu, în loc de a spune "E-mailul va fi trimis în seara asta", spuneți "Vă voi trimite o scrisoare prin e-mail în această seară."
4
Utilizați un limbaj prietenos al corpului. Zâmbiți când auziți sau discutați cu cineva, dacă este cazul. Faceți un gest ocazional cu mâna, ridicați din umeri, sau dați din cap pentru a arăta că vă acordați atenție.
- Încercați să nu vă neliniștiți schimbând piciorul încrucișat sau atingând degetele. Dacă nu puteți să scăpați de obicei, treceți-l la ceva mai puțin evident, ca și cum vă mișcați degetele de la picioare în pantof.
5
Rochie bine. Oamenii vă judecă adesea pe baza aspectului dvs. exterior înainte de a începe să vorbiți. Purtați haine de prezentat și acordați atenție igienei personale, mai ales când vă pregătiți pentru un eveniment important.
- Ochelarii sunt un stereotip asociat inteligenței. Utilizați-le în loc de lentile dacă acesta este aspectul pe care doriți să-l afișați. Rețineți că purtarea de ochelari fără a avea nevoie de ea poate duce la răsturnarea unor persoane care știu că nu aveți nevoie de ele.