itholoinfo.com

Cum de a alege între un obstetrician și o moașă

Majoritatea femeilor aleg să primească îngrijire prenatală de la un ginecolog-obstetrician (GIN-OB) și să nască într-un spital sub îngrijirea lor. Cu toate acestea, pentru multe femei, există și alte opțiuni, inclusiv folosirea unei asistente-moașă (EP) pentru îngrijire prenatală și în timpul nașterii. Dacă sunteți gravidă (sau intenționați să rămâneți gravidă) și aveți dificultăți în alegerea profesioniștilor din domeniul sănătății, începeți cu Pasul 1.

pași

Partea 1
Înțelegerea diferențelor dintre obstetricieni și moașe

Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 1
1
Înțelegeți că înseamnă titlul de "ginecolog-obstetrician". GIN-OB sunt specialiști în domeniul sănătății femeilor. Ei absolvesc cursul medical și stau în obstetrică și ginecologie, apoi iau examene orale și scrise pentru a obține certificatul. Ei sunt instruiți să efectueze intervenții chirurgicale (inclusiv operația cezariană), să facă față complicațiilor asociate sarcinii și livrărilor și să prescrie medicamente.
 • Unele GIN-OBs completează o formare suplimentară pentru a se specializa în anumite aspecte ale îngrijirilor medicale ale femeilor, cum ar fi tratamentul infertil sau cancerul ginecologic.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 2
  2
  Aflați ce înseamnă să fii moașă medicală. EP-urile iau cursul de îngrijire medicală și se antrenează la naștere. De obicei, ei prescriu medicamente, în funcție de legi, dar nu pot face intervenții chirurgicale sau nu pot face față cazurilor cu risc sporit.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 3
  3
  Luați în considerare conexiunile dintre GIN-OB și o sarcină extrem de medicală și de livrare. Întrucât obstetricienii sunt medici, ei abordează sarcina și nașterea cu lentile medicale și științifice. Această abordare are avantaje și dezavantaje.
  • O abordare medicală este benefică dacă aveți o sarcină cu risc crescut și aveți nevoie de îngrijiri medicale specializate. GIN-OB sunt singurii profesioniști din domeniul sănătății care se pot ocupa de orice complicații care se dezvoltă, inclusiv necesitatea unei intervenții chirurgicale.
  • Pe de altă parte, o abordare medicală conduce uneori la intervenții și medicamente inutile. Unele femei care folosesc obstetricieni simt că experiențele lor de sarcină și de naștere au devenit inutile medicale. Nașterea este un proces natural, iar cele mai multe femei sănătoase nu au nevoie de intervenții de înaltă tehnologie.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 4
  4
  Recunoașteți corelația puternică dintre moașă și nașterea naturală. Puteți încerca să aveți o naștere naturală cu un obstetrician sau moașă. Cu toate acestea, în general, femeile care utilizează moașe tind să utilizeze mai puține medicamente pentru durere și mai puține intervenții și sunt mai puțin probabil să aibă nevoie de o cezariană.
 • Partea 2
  Evaluarea nivelului de risc

  Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 5
  1
  Luați în considerare orice problemă cronică de sănătate. Obstetricienii sunt de obicei cea mai bună alegere pentru orice sarcină considerată "risc ridicat". Dacă aveți o problemă cronică de sănătate, cum ar fi boala cardiacă sau epilepsia, sarcina dumneavoastră poate cădea în această categorie. Veți avea nevoie să vedeți un obstetrician și, în unele cazuri, un perinatolog (specialist în sarcină de mare risc).
  • Realizați faptul că în multe zone puteți vedea o moașă pentru vizite normale prenatale și un obstetrician sau alt specialist medical pentru nevoile dvs. medicale. Indiferent, obstetricianul dvs. va fi responsabil pentru sarcină și livrare.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 6
  2
  Gândiți-vă la istoricul reproducerii. Dacă ați rămas vreodată gravidă, luați în considerare orice complicații. Ați dezvoltat diabet gestational, preeclampsie sau orice altă problemă? Ai nevoie de o secțiune de urgență cezariană sau de altă intervenție medicală? În acest caz, poate doriți să alegeți un obstetrician instruit pentru a trata aceste situații. Dacă nu, puteți lua în considerare utilizarea moașelor în condiții de siguranță.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 7
  3
  Luați în considerare posibilitatea de multipli. Dacă credeți că sunteți gravidă cu gemeni sau triple, este posibil să aveți nevoie de un obstetrician pentru a ajuta la rezolvarea problemelor medicale pe care le poate prezenta o sarcină multiplă. Dacă sunteți însărcinată cu un singur copil, o moașă poate fi cea mai bună opțiune.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 8
  4
  Aflați că o cezariană anterioară nu vă pune în mod necesar un risc ridicat. În funcție de motivele pentru livrarea cezariană, puteți avea o sarcină normală și o livrare vaginală. Discutați cu medicul, dar dacă aveți o livrare normală după ce o secțiune cezariană este importantă pentru dvs., luați în considerare utilizarea unei moase. Moașele sunt foarte reușite prin operațiile cezariene.
 • Partea 3
  Gândiți-vă la îngrijirea prenatală

  Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 9
  1
  Înțelegeți că GIN-OBs și EP-urile fac aceeași îngrijire prenatală de bază. Orice ați alege, veți consulta în fiecare lună până la a șaptea, apoi la fiecare două săptămâni în a opta lună și săptămânal în luna nouă. Atât obstetricianul, cât și moașa vă vor verifica greutatea, vă vor măsura abdomenul, vă vor testa urina și veți asculta inima fătului.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 10
  2
  Știți că puteți obține aceleași examene de diagnosticare și diagnosticare atât cu obstetrician cât și cu moașa. Veți avea acces la teste de laborator, ultrasunete, amniocenteză și alte teste.


 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 11
  3
  Gândiți-vă la timpul pe care doriți să-l cheltuiți cu personalul medical. În timp ce ambele tipuri de practicieni oferă aceeași îngrijire prenatală, moașele tind să petreacă mai mult timp cu pacienții lor. Cei mai mulți iau mai mult timp să răspundă la toate întrebările, să furnizeze informații suplimentare despre sarcină și să discute orice îngrijorare aveți. Bunul obstetrician va asculta si va raspunde la intrebarile dumneavoastra, dar ei au in general mai multe graba si, prin urmare, au prioritate sa treaca eficient prin fiecare consultatie. Întrebați-vă ce abordare preferați.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 12
  4
  Luați în considerare cât de mult sprijin emoțional doriți de la furnizorul de servicii medicale. Există excepții, dar, în general, moașele oferă un suport mai emoțional. Obstetricienii se confruntă cu munca lor de îngrijire medicală pentru femeile însărcinate - moașele adoptă o abordare mai holistică. Întrebați-vă ce stil preferați. Unele femei doresc un susținător profesionist care să-și asculte preocupările și să ofere sprijin emoțional - alții preferă o relație de afaceri mai mare, căutând sprijin emoțional de la alții, cum ar fi partenerul, prietenii și familia.
 • Partea 4
  Având în vedere experiența de naștere

  Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 13
  1
  Luați în considerare locul în care doriți să nașteți. În plus față de nașterea în spitale, vă recomandăm să aveți și copilul acasă. În funcție de preferințele dvs., este posibil să aveți nevoie de un anumit tip de personal medical:
  • Dacă doriți să aveți copilul în spital, veți folosi de obicei un GIN-OB.
  • Dacă doriți să aveți copilul acasă, aveți nevoie de o moașă. Pentru majoritatea femeilor sănătoase cu sarcini cu risc scăzut, nașterea la domiciliu este sigură. Totuși, fiți conștienți de faptul că dacă dezvoltați complicații, va trebui să mergeți la spital cât mai curând posibil. De asemenea, știți că multe planuri de sănătate nu acoperă nașterea la domiciliu.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 14
  2
  Întrebați-vă cât de mult investești în experiența nașterii. Dacă sunteți sănătoși, dacă aveți o sarcină cu risc scăzut și doriți să naști fără medicamente, intervenții sau intervenții chirurgicale inutile, atunci puteți avea copilul acasă. În general, moașele fac o treabă mai bună îndrumând pacienții lor în timpul livrării normale. Femeile care nasc cu moașe sunt mai puțin probabil, de exemplu, pentru a ajunge la o naștere epidurală, espisiotomie, forceps sau naștere cezariană.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 15
  3
  Gândește-te la medicamentul durerii. În general, veți avea mai multe opțiuni pentru gestionarea durerii cu obstetricianul (și obstetricienii vor fi mult mai probabil să sugereze medicamente pentru durere). Moasele sunt mai susceptibile de a sugera de relief naturale pentru tehnicile de durere (respiratie, masaj, muta sau naștere într-o baie caldă) Prime cu toate acestea ele pot lua anumite medicamente pentru durere, și, dacă aveți copii în spital, este posibil să primiți o epidurala a unui medic ..
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 16
  4
  Află dacă dorești o atingere personală de la pro. Multe moașe vor fi cu dvs. din primele faze ale nașterii până la livrare, vă vor călăuzi și vă vor oferi diferite tipuri de sprijin. Dacă acest lucru este de dorit pentru dvs., ar trebui să căutați o moașă în locul unui obstetrician. Obstetricienii vă vor verifica, de regulă, periodic, până când este timpul pentru livrare, dar nu vor rămâne alături de dvs. - în general, părăsesc cea mai mare parte a îngrijirilor asistenților medicali.
 • Partea 5
  Efectuarea deciziei

  Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 17
  1
  Vorbește cu partenerul tău. Dacă aveți un soț sau un partener, discutați cu persoana respectivă despre tipul de îngrijire prenatală și experiența de naștere pe care o doriți. Veți avea copilul, dar el trebuie să aibă, de asemenea, o șansă să verbalizeze preferințele și preocupările.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 18
  2
  Discutați preocupările cu prietenii și familia care au născut recent. Dacă întâlnești femei care au născut recent, vorbește cu ei despre aceste experiențe. Acestea pot avea unele opinii despre obstetricieni și moașe și pot ști cum să răspundă la întrebările dumneavoastră. În plus, dacă locuiesc în zona dvs., aceștia pot recomanda (sau recomanda) anumiți profesioniști.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pasul 19
  3
  Faceți cunoștință cu potențiali profesioniști din domeniul sănătății Dacă sunteți un risc scăzut și care nu au fost încă decis ce tip de afacere pe care doriți, pentru a primi referințe de la cel puțin una din fiecare, și întâlni cu ei pentru a discuta despre preocupările lor și să răspundă la întrebările dumneavoastră. Întrebați-i despre abordările lor privind vizitele prenatale și gestionarea durerii în timpul nașterii și aflați unde dau naștere. Alegeți profesionistul care pare a fi cea mai bună combinație pentru dvs. personal.
 • Imaginea intitulată Alegeți între un obstetrician și o moașă Pas 20
  4
  Urmați-vă instinctele. Dacă ați făcut cercetarea și ați luat în considerare toate opțiunile, urmați-vă intuiția. Având în vedere că sunteți sănătoși și nu aveți niciun risc grav legat de sarcină, nu există o decizie greșită aici. Dacă vă simțiți mai confortabil într-un cadru spitalicesc cu un obstetrician care vă gestionează sarcina și livrarea, alegeți un obstetrician. Dacă vă simțiți mai bine confruntându-vă cu sarcina dintr-o perspectivă naturală și doriți ca un profesionist să rămână alături de dvs. în timpul nașterii, alegeți o moașă.
 • sfaturi

  • Nu uitați că profesionistul individual este la fel de important ca și certificatul. Indiferent dacă alegeți un obstetrician sau moașă, găsiți pe cineva cu care vă simțiți confortabil.
  • Contactați-vă întotdeauna planul de sănătate pentru a confirma detaliile planului și pentru a vă asigura că serviciile vor fi acoperite.

  Surse și cotatii

  Afișează mai mult ... (2)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să determinați dacă există sarcină la femeile cu menstruație neregulatăCum să determinați dacă există sarcină la femeile cu menstruație neregulată
  Cum să rămâneți însărcinată cu POSCum să rămâneți însărcinată cu POS
  Cum să rămâneți gravidă cu HPVCum să rămâneți gravidă cu HPV
  Cum de a alege o moașăCum de a alege o moașă
  Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
  Cum să evitați o epiziotomieCum să evitați o epiziotomie
  Cum să renunțe legal în BraziliaCum să renunțe legal în Brazilia
  Cum se descurcă cu depresiunea de dinainte de CrăciunCum se descurcă cu depresiunea de dinainte de Crăciun
  Cum să te descurci cu moartea unui copil care a murit în timpul munciiCum să te descurci cu moartea unui copil care a murit în timpul muncii
  Cum să aveți un prim trimestru sănătos de sarcinăCum să aveți un prim trimestru sănătos de sarcină
  » » Cum de a alege între un obstetrician și o moașă
  © 2021 itholoinfo.com