itholoinfo.com

Cum să obțineți o livrare cezariană normală

Atunci când o femeie are un copil normal după naștere printr-o cezariană, livrarea este menționată ca PNAC (livrare normală după operația cezariană). În funcție de motivul secțiunii cezariene, multe femei pot obține o livrare normală de succes. În unele cazuri, cum ar fi când femeia are un uter inversat sau un canal vaginal foarte îngust, nu se recomandă PNAC și se efectuează oa doua operație cezariană. Femeile care se gândesc la o livrare normală după cezariană ar trebui să știe riscurile celor două posibilități: livrarea normală și a doua cezariană. Senzația confortabilă și confidentă cu decizia PNAC va fi mai ușoară dacă știți mai bine la ce să vă așteptați

pași

Metoda 1
Găsiți un profesionist

 1. 1
  Găsiți un medic calificat sau obstetrician care vă susține ideea de a avea o livrare normală după o operație cezariană.
  • Discutați cu mai mulți profesioniști despre așteptările dvs. de naștere.
  • Întrebați în ce spitale și maternități obstetricianul poate să participe și să știe care resurse va avea acces în fiecare dintre ele.
  • Luați tot timpul necesar pentru a cunoaște profesioniștii. Puneți întrebări și exprimați toate îngrijorările.
  • Când puteți alege medicul potrivit, dați-i acces la întreaga istorie medicală
 2. 2
  Luați în considerare alternativele la nașterile spitalicești standard. Există centre specializate pentru livrările vaginale după operațiile cezariene.
 3. 3
  Căutați relațiile profesioniștilor din domeniul sănătății care sprijină PNAC-urile.
  • Discutați cu prietenii, familia și cunoștințele și întrebați dacă știu medici sau obstetricieni care se specializează în livrări normale după operații cezariene. Cereți vecinilor, colegilor de biserică, părinților prietenilor copiilor dvs. sau altor persoane. De asemenea, căutați alți profesioniști din domeniul sănătății care ar putea să vă adreseze medicilor specialiști.
  • Aflați care spitale din regiune aprobă PNAC-urile. Alegerea unei livrări normale după o operație cezariană nu reprezintă o garanție că veți reuși. Se întâmplă urgențe și trebuie să fii pregătit pentru situații neprevăzute în timpul nașterii. Spitalele echipate cu servicii obstetricale de urgență și unități de terapie intensivă neonatală sunt ideale pentru PNAC-uri.
 4. 4
  Utilizați internetul pentru a cerceta organizații care pot oferi asistență la naștere. Există mai multe site-uri care oferă informații utile despre PNAC.

Metoda 2
Căutați spitale

Nu toate spitalele sunt la fel. Deoarece există riscuri suplimentare asociate cu PNAC, este important de a avea copilul intr-un spital de înaltă calitate, echipate pentru a trata atunci când apare orice neprevăzut. În plus, unele spitale au politici speciale privind livrările vaginale după operația cezariană.

 1. 1
  Apelați spitalele locale și întrebați-le despre politicile lor privind PNAC. Rețineți că nu toate spitalele acceptă livrarea normală la femeile care au avut deja o cezariană.
  • Unele spitale vor fi de acord să încerce un PNAC dacă nu a mai fost ținută o secțiune cezariană, în timp ce alții pot fi de acord să se nască cu aprobarea din partea obstetricianului responsabil.
  • Contactați direct spitalul și aflați ce este sau nu este permis.
 2. 2
  Întrebați dacă maternitatea este echipată cu echipament de monitorizare a fătului. Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a detecta problemele copilului în timpul unei nașteri normale este monitorizarea bătăilor inimii fetale în timpul procedurii. Deși majoritatea spitalelor au astfel de echipamente, altele nu.
 3. 3
  Asigurați-vă că maternitatea aleasă are structura pentru a face față situațiilor de urgență.
  • Riscul principal asociat cu o administrare normală după o operație cezariană, deși rar, este ruptura uterină. Într-o ruptură uterină, forța contracțiilor face ca incizia făcută în secțiunea cezariană anterioară să se deschidă din nou. Dacă se întâmplă acest lucru, este o urgență de mare risc pentru mamă și copil. Prin urmare, este imperativ să alegeți un spital echipat corespunzător.

Metoda 3
Educați-vă mintea

Vechiul spus că "ignoranța este o binecuvântare" nu se aplică în acest caz. Cu cât știi ce să se aștepte de la un PNAC, inclusiv posibilele riscuri pentru tine si copilul va fi mai pregătit pentru a face față unei situații de urgență, dacă este cazul. Chiar și în livrările care se întâmplă fără incidente, vă veți simți mai încrezători și mai puțin îngrijorați dacă știți bine ce se poate întâmpla.

 1. 1
  Urmăriți orele de naștere PNAC și prelegeri. Acest lucru poate fi foarte informativ, ajutându-vă să înțelegeți ce să vă așteptați din această experiență.
 2. 2
  Aflați ce aspecte ale istoricului medical pot face o naștere normală mai riscantă.
  • Factorii care cresc riscul de complicații sunt: ​​vârsta mai mare de 30 de ani, prima secțiune cezariană închisă cu un singur strat de suturi, secțiunea cezariană mai mică de doi ani și două sau mai multe cezariene.
 3. 3
  Aflați exact ce tip de incizie uterină ați experimentat la prima operație cezariană. Apoi, căutați riscurile de rupere a cicatricilor asociate cu acest tip de incizie.
  • Tipurile de incizii efectuate în secțiuni cezariană includ incizia orizontală mică, verticală sau "T" sau "J".
  • Inciziile orizontale din regiunea inferioară oferă cel mai mic risc de rupere, în timp ce incizia verticală este cea mai riscantă. Inciziile din "T" și "J" prezintă un risc intermediar în raport cu celelalte.
 4. 4


  Știți șansele de a obține un PNAC de succes. Nu toate femeile sunt candidați buni.
  • Vei fi de obicei un bun candidat pentru PNAC a fost suferit o incizie uterina orizontală, în cazul în care nu a suferit rupturi uterine în cazul în care nu au făcut o altă intervenție chirurgicală semnificativă în uter, are un pelvis suficient de largi pentru trecerea copilului și nu au nici o afecțiune care aduce riscuri suplimentare.

Metoda 4
Înțelegeți riscurile

Există riscuri asociate atât cu PNAC cât și cu a doua operație cezariană. Chiar dacă alegeți să încercați livrare vaginale, trebuie să cunoască riscurile de a doua secțiune cezariană, deoarece nu există nici o garanție că PNAC va funcționa.

 1. 1
  Aflați ce poate merge prost în livrarea vaginală după o operație cezariană. O ruptură uterină crește riscul de sângerare la nivelul mamei, a complicațiilor neurologice pentru copil și a deceselor pentru ambii. Din fericire, șansele unei rupturi uterine sunt mici, de obicei mai puțin de 1%.
 2. 2
  Dacă uterul se rupe, este important să înțelegeți ce se poate întâmpla. În acest caz, o cezariană imediată este calea ideală de acțiune. Un răspuns rapid este indispensabil. Cu cât medicul ia mai mult pentru a realiza ruptura, cu atât mai grave sunt complicațiile.
 3. 3
  Aflați despre unele dintre simptomele asociate cu ruptura uterină:.
  • Verificați sângerarea vaginală, durerea acută după contracții, pierderea tonusului abdominal, intervalul mai lung între contracții, intensitatea scăzută a contracției și durerea acută la locul de incizie efectuată în secțiunea cezariană anterioară.

Metoda 5
Luați o decizie

În cele din urmă, decizia de a face PNAC este a ta. Discutați argumentele pro și contra celor două opțiuni cu soțul și medicul.

 1. 1
  Înțelegeți că încercarea unei livrări normale este o decizie a pacientului. Femeile gravide cu o istorie a secțiunii cezariene anterioare au întotdeauna două opțiuni: să aștepte și să încerce nașterea vaginală sau să programeze procedura chirurgicală. Este important să cunoașteți toate riscurile și beneficiile ambelor opțiuni înainte de a alege.
 2. 2
  Urmați o rutină de îngrijire sănătoasă pentru dvs. și copilul.
  • Este foarte important ca dumneavoastră și copilul dumneavoastră să începeți să mâncați o dietă sănătoasă și nutritivă.
  • Mențineți aptitudinile practicând zilnic activități fizice.
  • Ia o mulțime de odihnă.
  • Participați la întâlniri medicale și faceți toate procedurile prenatale pentru a vă asigura sănătatea copilului.
  • Evitați situațiile stresante ori de câte ori este posibil.
 3. 3
  Pregătește-te psihologic pentru posibilitatea de a avea o secțiune cezariană. Sunt posibile complicații neprevăzute la orice naștere și nu sunt o consecință a încercării de a efectua un PNAC. Problemele legate de placentă sau cordonul ombilical, preeclampsia, poziționarea precară a copilului și lipsa progresiei travaliului sunt situații care pot necesita o secție de operație cezariană de urgență.
 4. 4
  Știți că ruptura uterină este un eveniment rar. Până în prezent, au fost raportate mai puțin de 0,01% din decesele cauzate de ruptura uterină. Îngrijirea prenatală adecvată, medicii cu experiență în PNAC, monitorizarea atentă a travaliului și o atitudine rapidă în caz de ruptură sunt de obicei suficiente pentru a se asigura că mama și copilul sunt bine. Decesele copiilor ca urmare a unei livrări PNAC sau a unei a doua operații cezariene sunt foarte rare.
 5. 5
  Nu există nicio modalitate de a anticipa o ruptură uterină, așa cum se întâmplă rapid în timpul travaliului. Unele studii arată că monitorizarea copilului electronic poate ajuta la detectarea unei pauze.
 6. 6
  Alegeți să nașteți acasă numai dacă sunteți sigur că totul este pregătit pentru o eventuală urgență. Cunoașteți calea spre cele mai apropiate spitale și asigurați-vă că spitalul are structura de a efectua o îngrijire urgentă, în special pentru nou-născut ..

avertismente

 • Nu există informații suficiente privind siguranța nașterilor PNAC efectuate la domiciliu. Asociațiile obștești nu recomandă încercarea unei livrări PNAC în afara spitalului.

Surse și cotatii

Afișați mai multe ... (1)
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dați lumina la domiciliu în siguranțăCum să dați lumina la domiciliu în siguranță
Decizia dacă ar trebui să aveți o secțiune CDecizia dacă ar trebui să aveți o secțiune C
Cum sa pregatim un plan de nastereCum sa pregatim un plan de nastere
Cum să eliminați hemoragia postpartumCum să eliminați hemoragia postpartum
Cum de a alege între un obstetrician și o moașăCum de a alege între un obstetrician și o moașă
Cum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarciniiCum sa evitati cheagurile de sange in timpul sarcinii
Cum să evitați o cezarianăCum să evitați o cezariană
Cum de a induce muncaCum de a induce munca
Cum să procedați cu preeclampsiaCum să procedați cu preeclampsia
Cum să exerciți după o secțiune CCum să exerciți după o secțiune C
» » Cum să obțineți o livrare cezariană normală
© 2021 itholoinfo.com